Το παραμύθι τελείωσε

Όταν εμφανίστηκε στον Ηρακλή η περίπτωση Παντελή και με αφορμή όλα όσα τον «ακολουθούσαν» από την Κύπρο, ρώτησα έναν που συζητούσε μαζί του. «Γιατί πρέπει …

Όταν εμφανίστηκε στον Ηρακλή η περίπτωση Παντελή και με αφορμή όλα όσα τον «ακολουθούσαν» από την Κύπρο, ρώτησα έναν που συζητούσε μαζί του. «Γιατί πρέπει ο Ηρακλής να καταφύγει στην λύση Παντελή;». Η απάντηση που πήρα ήταν πως (αυτό αποτελούσε δική του διαπίστωση) πρόκειται για «πανέξυπνο άνθρωπο ο οποίος ξέρει το αντικείμενο (δηλαδή το ποδόσφαιρο)». Του είπα ότι γνωρίζω πολλούς φίλους του Ηρακλή που και πανέξυπνοι είναι και από ποδόσφαιρο ξέρουν. Αν λοιπόν ο Ηρακλής χρειάζεται ένα σωτήρα με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να τον βρει στην «οικογένεια» του.


Ο Ηρακλής του είπα ακόμα χρειάζεται λεφτά. Ο Παντελή έχει; Και αν έχει, γιατί να τα βάλει στον Ηρακλή; Και γιατί να διακινδυνεύσει να τα χάσει; Υπάρχει κανένας επιχειρηματίας που βάζει λεφτά ξέροντας από πιο πριν ότι θα τα χάσει; Στις απορίες μου αυτές δεν πήρα απάντηση. Πρόσεξα όμως πως όταν ρωτήθηκε ο ίδιος ο Κύπριος «γιατί έρχεται στον Ηρακλή;», απάντησε ότι το κάνει επειδή ο Ρέμος είναι φίλος του και θέλει να τον βοηθήσει. Πολύ απλοϊκή και αφελής απάντηση για να είναι αληθινή ή για να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Άλλωστε όπως φαίνεται, ο Κύπριος έχει αδύνατη μνήμη.


Στο «Μετρόπολις» δήλωσε προ ολίγου: «Δεν έχω καμία σχέση με τον Ρέμο. Τον είχα γνωρίζει πριν 8 χρόνια για τη συναυλία με την Ανόρθωση στην Κύπρο. Είχαμε απλά μια φιλική σχέση». Συνεπώς αυτό που οφείλει να κάνει, είναι να ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που τον έφερε στην Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή. Πάμε όμως παρακάτω.


Είπε ακόμη: «Τα λεφτά τα έβαλα οικειοθελώς». Ποια λεφτά έβαλε και σε ποιες υποθέσεις πήγαν; Έτσι αόριστα και λέγοντας «έβαλα λεφτά» δεν πείθεται κανένας. Άλλωστε και χθες (22/4) επισημάνθηκε από αυτή εδώ την ιστοσελίδα ότι οι τελευταίες πληρωμές έγιναν με λεφτά του Ρέμου και όχι με λεφτά που έβαλαν οι δυο τους. Αυτό το λέει η πλευρά Ρέμου και δεν είδαμε τον Κύπριο να ζητάει εξηγήσεις.


Πάμε όμως παρακάτω. Πριν από καιρό, ο Ρέμος ανακοίνωσε ότι «εφόσον τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις ο Παντελή θα πάρει το 50% των δικών του μετοχών». Θυμόσαστε εσείς καμιά αντίδραση από τον Κύπριο; Σήμερα όμως ο Παντελή είπε ότι «έχουν αναιρεθεί όλες οι συμφωνίες με τον Ρέμο» και ακόμα ότι «το 42% δεν έχει κανένα νόημα» γιατί, όπως είπε, απαιτείται το 67% για να παίρνονται αποφάσεις. Αυτό τώρα το… ανακάλυψε ο Κύπριος ή μήπως το έφερε στη μνήμη του η δήλωση του Ρέμου ότι… «για να του δοθεί το άλλο 42,63% πρέπει μέχρι τέλος Μαϊου να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ με 500.000 ευρώ»;


Ουσιαστικά σήμερα ο Παντελή ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον Ηρακλή. Και όπως όλα τα παραμύθια, έτσι και αυτό με τίτλο «Παντελή, ο Κύπριος επενδυτής στον Ηρακλή», έφτασε στο τέλος του. Σαν πανέξυπνος άνθρωπος (όπως τον παρουσίαζε το δικό του περιβάλλον), κατάλαβε ότι η ατμόσφαιρα στον Ηρακλή δεν τον σήκωνε άλλο. Κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να μείνει άλλο μιλώντας μόνο και παραμυθιάζοντας τον κόσμο. Έπρεπε κάτι να κάνει. Και κυρίως να πληρώσει (όπως είχε συμφωνήσει με τον Ρέμο). Έτσι λοιπόν προτίμησε τα «ελαφρά πηδηματάκια». Φρόντισε όμως να αφήσει ένα «παράθυρο» μισάνοιχτο. Για το «παραμύθι Παντελή» μπορούν να γραφούν… σεντόνια, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα (και ξέρει και αυτός πολύ καλά το γιατί). Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για μας ή και για όλους τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο. Αν πραγματικά απέκτησε κάποια σχέση με τον Ηρακλή, καλά θα κάνει να μην μιλάει.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top