Ομιλία Ξανθόπουλου-Επιστολή Χαϊτογλου

Στη συνέλευση (23/4) στο Κατσάνειο με συζήτηση γύρω από τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ΠΑΕ Ηρακλής, μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι Ξανθόπουλος, Αγγελάκης, Πεταλωτίδης, Φιλιππιάδης, …

Ηρακλής

Στη συνέλευση (23/4) στο Κατσάνειο με συζήτηση γύρω από τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ΠΑΕ Ηρακλής, μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι Ξανθόπουλος, Αγγελάκης, Πεταλωτίδης, Φιλιππιάδης, Μαργαρίτης, Κούλαλης.


Ο Μπάμπης Ξανθόπουλος στις τοποθετήσεις του είπε μεταξύ άλλων ότι… «ήρθα εδώ για να απαντήσω σε ερωτήσεις. Εχω κι εγώ λύπη για όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή. Ηρθα με τον φίλο μου τον Αντώνη Ρέμο και τους υπόλοιπους για να σώσουμε τον Ηρακλή που καιγότανε. Ακόμη έχω πρόβλημα με τη δουλειά μου. Εφυγα γιατί δεν συμφωνούσα και στην οικονομική πολιτική. Πίστευα ότι με έξι καλές μεταγραφές ξένων και με 17 δικούς μας παίκτες, που πονάνε την ομάδα, μπορούσε να γίνει. Στο α’ εξάμηνο δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Ηρθε ο κ.Μπέος, μάλωσε με τον Βλάχο και μετά ήρθε ο Γιοβάνοβιτς”.

Αναφέρθηκε μετά στην παρουσία του Μανέλ Φερέρ. “Τι λόγο είχε ο Φερέρ να μπαίνει στα αποδυτήρια και να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες και να έχει συνομιλία με τον προπονητή; Ή πρέπει να φύγουμε εμείς ή να κάτσει ο κ.Φερέρ. Εφυγε όμως ο κ.Γιοβάνοβιτς και ήρθε αναταραχή. Ο Αντώνης ο Ρέμος είπε ότι θέλει να μας κοιτάει στα μάτια εγώ όμως δεν θα μπορούσα να σας κοιτάω στα μάτια. Με τον άνθρωπο Ρέμο, με τον άνθρωπο Πολύκαρπο, με τον άνθρωπο Χαϊτογλου δεν έχω τίποτα. Εχω όμως μια πίκρα. Αφησα την οικογένειά μου. Ημασταν όλοι μια γροθιά. Δεν ξέρω αν ήμουν ανεπιθύμητος, αν έκανα κάποιες ερωτήσεις που ενοχλούσαν γιατί τα χρέη εκείνη την εποχή, μας έλεγαν ο Χρυσάφης και ο Σπανουδάκης, ήταν 2,2 εκατ. ευρώ προς τρίτους. Και του είπα του Ρέμου ότι αν κάνουμε μια καλή πολιτική θα τα βγάλουμε αλλά σε παρακαλώ να ζητήσουμε ένα χαρτί ότι τα χρέη είναι τόσα. Και να το υπογράψουν. Κι αν βρεθεί ότι ο Ηρακλής χρωστά παραπάνω χρήματα να τα πληρώσουν αυτοί. Δεν το δέχτηκε αυτό. Πήγε μόνος του ο Ρέμος στον Χάρη Γρηγορίου. Εγώ δεν ήξερα τίποτα”.


Ο Μπάμπης Ξανθόπουλος εμφάνισε χαρτί για τα λεφτά που έχει βάλει στον Ηρακλή. Και συνέχισε: «Εβαλα 578.000 ευρώ. Εγώ δεν κρύβομαι γιατί ντρεπόμουν να μην ξεφτιλιστεί ο Ρέμος και ο Ηρακλής που χρωστούσε. Πολλά από αυτά δεν τα πήρα πίσω. Εστειλα την εξώδικο γιατί ο Ηρακλής ακόμη χρωστά. Εδώ και οχτώ μήνες με την οικονομική κρίση έχω περάσει πολλά. Μπήκα στο άρθρο 99 για την εταιρεία μου και έχω κυνηγηθεί από τις τράπεζες. Δεν έχω κουράγιο άλλο να μπω στον Ηρακλή. Απέτυχα τις δύο φορές που μπήκα. Αλλιώς τα περίμενα, αλλιώς τα βρήκα. Υπάρχουν άτομα που ακόμη και τώρα μπορούν να μπουν, να βάλουν λεφτά και να βοηθήσουν τον Ηρακλή. Πάντα από τον Πολύκαρπο ζητούσα να μάθω πόσα ήταν τα χρέη. Δεν είχα εικόνα. Επρεπε να είναι εδώ και ο κ.Πολύκαρπος και ο κ.Χαϊτογλου. Η αλήθεια για τα χρέη είναι μία και την ξέρει μόνο ο Πολύκαρπος”.

Για όσα έχουν ακουστεί για ηθική δέσμευση προς τον Μυτιληναίο είπε ότι… «η ηθική δέσμευση αφορούσε στο ότι ο Ρέμος έπρεπε να πληρώνει τη δόση στην εφορία για τα τέσσερα χρόνια».


Είπε ακόμη ότι… “μόνο ο Πολύκαρπος μπορεί να δώσει τα αληθινά οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής. Ηταν ο μόνος που τα διαχειριζόταν”.


Κάποια στιγμή στη συνέχεια διαβάστηκε μια επιστολή που έστειλε ο Νίκος Χαϊτογλου ο οποίος δεν ήταν παρών, λόγω, όπως ανέφερε επαγγελματικών  υποχρεώσεων. Στην επιστολή ανέφερε ότι θα ενημερώσει για οτιδήποτε χρειαστεί αν προκύψει διοίκηση Πρωτοδικείου σε θέματα που έχουν να κάνουν μέχρι που παραιτήθηκε τέλη Οκτωβρίου. Είπε ότι έβαλε και αυτός χρήματα (χωρίς να αναφέρει το ποσό) και συμπλήρωσε ότι δεν θα τα ζητήσει πίσω σε περίπτωση διοίκησης Πρωτοδικείου. Αν αναλάβει κάποιος άλλος εκτός Ηρακλή, αν τα πάρει θα δώσει σε όποιο τμήμα του Ηρακλή θα το έχει ανάγκη. Ο Νίκος Χαϊτογλου έδωσε να διαβαστεί το κείμενο της τότε παραίτησής του αναφέροντας ότι σημειώθηκαν επιτυχίες αλλά αθέλητα λάθη. «Τα λάθη αυτά όμως τα διορθώνουν κινήσεις που προέρχονται από την κεφαλή της διοίκησης». Στην επιστολή παραίτησης ανέφερε ακόμη ότι του ήταν δύσκολο να δεχτεί αυτό που αισθάνομαι ως οπαδός με αυτό που βλέπω να συντελείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του κόσμου του Ηρακλή και της διοίκησης της ΠΑΕ. Επίσης ότι δεν δεχόταν την κατάσταση στο αγωνιστικό. Συμπληρώνει ότι παραιτείται γιατί οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες του δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτές τις συνθήκες.


Αργότερα τον λόγο πήρε ο Αγγελάκης. “Εχω να μιλήσω πολύ καιρό με τον Ρέμο. Εγώ ασχολούμαι με τις Ακαδημίες. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα οικονομικά», είπε και υπήρξε ένταση. Στο σημείο εκείνο αρκετοί αντέδρασαν και είπανε… «μα πως είναι δυνατόν να είστε σε μια διοίκηση και να μην ξέρετε τι γίνεται με τα οικονομικά;» και είπανε επίσης ότι… «είστε στην Ακαδημία και εκεί όμως οφείλονται χρήματα». Επίσης κάποια στιγμή ο Αγγελάκης ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι ο Ρέμος είναι σωστός και η απάντηση που έδωσε ήταν ότι είναι σωστός.

Κάποια στιγμή μίλησε και ο Μαργαρίτης και είπε ότι όταν μπήκανε αυτοί στη διοίκηση, τους είπανε ότι υπεύθυνος για τα οικονομικά, μετά την αποχώρηση του Πολύκαρπου, είναι ο Αγγελάκης. Εκεί πάλι προκλήθηκε ένταση. Μεταξύ άλλων ο Αγγελάκης είπε ότι αν αποδειχτεί ότι ο Ρέμος και ο Πολύκαρπος δεν ήταν σωστοί ο πρώτος που θα τους επιτεθεί θα είμαι εγώ. 

Σχετικά Άρθρα

ΑΘ10: Συγκέντρωση στο Κατσάνειο για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή

Ποδόσφαιρο

Back to Top