Τώρα όλοι ξέρουν

Λένε ότι “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”. Αφού λοιπόν ισχύει αυτό, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι σήμερα (22/4) έγινε ένα πολύ σημαντικό …

Λένε ότι “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”. Αφού λοιπόν ισχύει αυτό, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι σήμερα (22/4) έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα σε ότι αφορά τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Ηρακλής. Βέβαια μέχρι να βγει η κυανόλευκη ΠΑΕ από το διοικητικό “τούνελ” στο οποίο την έχουν οδηγήσει οι λανθασμένες επιλογές του Αντώνη Ρέμου, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.


Όμως τίποτα από όλα αυτά που πρέπει να γίνουν δεν θα μπορούσε να δρομολογηθεί, αν δεν συνέβαιναν τα «σημερινά». Αν δηλαδή ο Ρέμος δεν παραχωρούσε, για «διαχείριση», τις μετοχές του. Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η παραχώρηση «για διαχείριση» δεν σημαίνει αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ. Με άλλα λόγια, αφεντικό είναι πάλι ο Ρέμος. Όπως λένε οι νομικοί, τα πληρεξούσια μπορούν να ανακληθούν και οι φίλοι του Ηρακλή θα πρέπει να θυμηθούν ότι και ο Σπανουδάκης είχε «παραχωρήσει» για «διαχείριση» τις μετοχές στον Γ.Σ. και είχε προκύψει η διοίκηση προερχόμενη από τον Γ.Σ. όμως κάποια μέρα ανακάλεσε το πληρεξούσιο και έφερε τον Χούλη, τον οποίο αργότερα έδιωξε και συνέχισε ο Σπανουδάκης, μέχρι που μεταβίβασε τις μετοχές του στον Ρέμο.


Τίποτα λοιπόν και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο-μεθαύριο ο Ρέμος δεν θα ανακαλέσει το πληρεξούσιο. Άλλωστε δεν πρέπει ξεχνάμε ότι ο Ερασιτέχνης Ηρακλής δεν δικαιούται να γίνει ιδιοκτήτης των μετοχών. Βέβαια, μπορεί να τις μοιράσει σε διάφορα φυσικά πρόσωπα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ας μείνουμε λοιπόν στα όσα συμβαίνουν τώρα και ας δούμε τι καλό μπορεί να προκύψει από τα «σημερινά».


Πρώτα απ’ όλα μπορεί να προκύψει διοίκηση. Ο Πατέλης είναι κατηγορηματικός. Μπορεί εύκολα το πρωτοδικείο να ορίσει διοίκηση στην ΠΑΕ Ηρακλής. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόσο για το «σήμερα» όσο και για το «αύριο». Το «σήμερα», περιλαμβάνει τα όσα πρέπει να γίνουν (και είναι τόσα πολλά) ώστε να εξασφαλισθεί η αδειοδότηση της ΠΑΕ και να μην υπάρξει θέμα αποκλεισμού της ομάδας από το επόμενο πρωτάθλημα.


Το «αύριο» αφορά το διοικητικό και ιδιοκτησιακό μέλλον της ΠΑΕ. Ο Ρέμος στην επιστολή του λέει ότι υποσχέθηκε να δώσει στον Παντελή τις μισές μετοχές του, εφόσον όμως ο Κύπριος μέχρι το τέλος Μαΐου χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ με 500.000 ευρώ. Χρειάζεται λοιπόν μια διοίκηση η οποία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαβεβαιώσει ότι ο Παντελή βάζει δικά του λεφτά στην ΠΑΕ και δεν περιορίζεται μόνο στο να διαχειρίζεται λεφτά της εταιρείας. Πλέον ο Παντελή δεν θα μπορεί να κάνει παιχνίδι μόνος του, ούτε να λέει με ευκολία, όταν τον ρωτούν, ότι έβαλε λεφτά στην ΠΑΕ. Θα πρέπει αυτό και να αποδεικνύεται.


Είναι πολύ πρόσφατα αυτά που έγιναν με τον Ρέμο (έστω και από το περιβάλλον του) να λέει ότι τα λεφτά που μοιράστηκαν ήταν μόνο δικά του και τον Παντελή να «θυμώνει» και να…απειλεί να φύγει ισχυριζόμενος ότι τα έδωσαν μισά-μισά. Ο Παντελή δεν έφυγε, αλλά και κανένας δεν έμαθε αν εκτός από τις έξι χιλιάδες ευρώ για τα γηπεδάκια και τις τέσσερις χιλιάδες ευρώ… «στο παιδί που είχε εκκρεμότητες με τον Ντιέ», έδωσε και για κάτι άλλο.


Η επιστολή του Ρέμου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για «λογιστικά παιχνίδια». Ο Παντελή οφείλει να δώσει 500.000 ευρώ. Ούτε ένα λιγότερο. Και αυτοί που θα είναι στην διοίκηση, πρέπει να διασφαλίσουν την καταβολή της «πεντακοσάρας» και να αποφασίσουν αν αυτό και μόνο θα είναι αρκετό ώστε να του παραχωρηθούν 548.391 μετοχές που αντιστοιχούν στο 42,63% του Μ.Κ.


Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Κύπριος μετά από όλα αυτά να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Αν όμως θέλει να συνεχίσει την πορεία του στον Ηρακλή, πρέπει να καταλάβει ότι πλέον τώρα όλοι ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Ότι τα λόγια τελείωσαν και το μέτρημα των ημερών άρχισε. Και όπως λέγαμε στο στρατό “ 38 και 1” μείνανε.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top