“Πίσω τις μετοχές μέχρι να καθαρίσουν από χρέη”

Στη συνέλευση (22/4) στο Κατσάνειο με παρόντα τα στελέχη του Γ.Σ., αφού έγινε αρκετή συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ, αυτό που ειπώθηκε από τον κόσμο …

Επικαιρότητα

Στη συνέλευση (22/4) στο Κατσάνειο με παρόντα τα στελέχη του Γ.Σ., αφού έγινε αρκετή συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ, αυτό που ειπώθηκε από τον κόσμο είναι να επιστραφούν οι μετοχές στον Αντώνη Ρέμο μέχρι να καθαρίσουν από τα χρέη. 

Οι Τριανταφύλλου, Αδαμίδης, Αρταβάνης και Γωγάκος είναι παρόντες και απαντούν σε ερωτήσεις του κόσμου. Ο Τριανταφύλλου στην αρχική του τοποθέτηση είπε για το τι έγινε με το 50% των μετοχών του Αντώνη Ρέμου που με πληρεξούσιο βρίσκεται στην κατοχή του Γ.Σ. Μεταξύ άλλων, συζητείται και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στην ΠΑΕ. Οπως ειπώθηκε από τους ανθρώπους του Γ.Σ., τον Νοέμβριο δόθηκε εντολή για να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ. Για το πόρισμα που βγήκε τον προηγούμενο Μάρτιο, είπανε ότι… “δεν μας καλύπτει. Ηταν ασαφές”. 


Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκε ότι αν διοριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ, αυτή η διοίκηση δεν θα ευθύνεται για τις οφειλές προς το Δημόσιο που κληρονόμησε αλλά μόνο για αυτά που η ίδια θα δημιουργήσει, αν δημιουργήσει. Επίσης διευκρινίστηκε ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου (αντίθετα με τις οφειλές προς τον Δημόσιο) θα είναι υπεύθυνη για τα χρέη προς τρίτους που βρήκε κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί να βρει τρόπο να διευθετήσει τις οφειλές προς τους παίκτες, προς προμηθευτές κ.λ.π., παρά το ότι και αυτά είναι χρέη που θα κληρονομήσει.

Στο σημείο αυτό (μετά από ψηφοφορία στον κόσμο με την ανάταση του χεριού) ειπώθηκε από τον κόσμο ότι δεν θα πρέπει να δεχτούν τις μετοχές του Ρέμου αν δεν θα καλύψει τις οφειλές προς τρίτους. Ειπώθηκε επίσης να επιστραφούν οι μετοχές στον Ρέμο από τη στιγμή που δεν καλύπτονται αυτές οι υποχρεώσεις.


Μεταξύ άλλων, έγινε επίσης συζήτηση για τα ανοίγματα του Γ.Σ.. Όπως είπανε οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, τα χρέη είναι συνολικά, περίπου 2,3 εκατ. ευρώ. Ο Αδαμίδης είπε ότι από αυτό το άνοιγμα, το 1,1 εκ. ευρώ το κληρονομήσανε από τις προηγούμενες διοικήσεις και είναι ένα ποσό που έχει ρυθμιστεί. Συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί τα 450.000 ευρώ.  


Κάποια στιγμή που συζητήθηκε η σχέση του Παντελή με την ΠΑΕ, ο Τριανταφύλλου είπε ότι… “και εγώ έχω τις ενστάσεις μου και ερωτηματικά. Κάποια στιγμή είπα ότι είναι και υπάλληλος του Ρέμου”. 


Σε κάποια στιγμή της συζήτησης ο Αρταβάνης είπε ότι από δικές του προσωπικές ενέργειες και με κάποια στοιχεία που εξασφάλισε, τα έξοδα της ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι είναι περίπου 5,4 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι υπολογισμοί που έκανε με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει ο ίδιος μέχρι τέλος Μαρτίου και μετά έκανε, κατ’ αντιστοιχία, υπολογισμούς μέχρι το τέλος της περιόδου. Επίσης σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς τα έσοδα που έχει να παίρνει ακόμη η ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι είναι περίπου 1 εκατ. ευρώ. (Πιθανότατα πάντως, τα έσοδα θα είναι παραπάνω κυρίως λόγω των βαθμών που συγκέντρωσε η ομάδα στο Πρωτάθλημα). Όπως και να έχει πάντως το άνοιγμα υπάρχει. Από τα έξοδα, ο Αρταβάνης υπολογίζει ότι περίπου το 1 εκατ. είναι προς το Δημόσιο (ΙΚΑ-Εφορία), άρα τα υπόλοιπα (περίπου 4,4 εκατ.) είναι προς τρίτους.


Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Γωγάκου που είπε ότι… «ο Γ.Σ. ακόμη και με το 10% των μετοχών που είναι κάτοχος μπορεί να πάει στο Πρωτοδικείο και να αποδείξει ότι υπάρχει κακή διαχείριση της εταιρείας και να ζητήσει τη σύσταση διοίκησης Πρωτοδικείου. Δεν απαιτούνται και οι μετοχές του Ρέμου για το Πρωτοδικείο».   

Σχετικά Άρθρα

Back to Top