Ξενίδης: “Από μακριά ναι, από κοντά όχι…”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, μίλησε στον sport103 FM και στην εκπομπή «Sport Center» όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της …

Ηρακλής


Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, μίλησε στον sport103 FM και στην εκπομπή «Sport Center» όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και πώς βλέπει το παρόν και το μέλλον της.

Για την εικόνα του Ηρακλή στην φετινή χρονιά
είπε: «Ήταν μία χαμένη χρονιά για τον Ηρακλή. Μία ακόμη χαμένη χρονιά για τον Ηρακλή που ίσως να εμφανίστηκε κατώτερος από τα προηγούμενα χρόνια παρά τις δηλώσεις του καλοκαιριού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μία γενικότερη απογοήτευση όλων όσων ασχολούνται και υποστηρίζουν την ομάδα. Ελπίζω ότι κάτι θα πάει να αλλάξει στον Ηρακλή από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ηρακλής σε αυτήν την μετριότητα και να αποφεύγει τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές γιατί κάποια στιγμή δεν θα τον αποφύγει και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ελπίζω πως θα μπούνε οι βάσεις για μια καλύτερη χρονιά και πρέπει να γίνει μία καλύτερη διαχείριση της ομάδας».

Για τον ερχομό του Ανδρέα Παντελή που γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στην Ανόρθωση
σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι μία αλλαγή που έχει ήδη γίνει και θα γίνουν αλλαγές και προσώπων γιατί έχει απαξιωθεί ο Ηρακλής και κανένας φίλαθλος δεν θα περίμενε ο Ηρακλής να φθάσει σε αυτό το σημείο. Για μένα αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερη ειδικά μετά τις δηλώσεις του καλοκαιριού και τον κόσμο της ομάδας να περιμένει ένα όραμα».

Για δική του εμπλοκή ξεκαθάρισε
πως: «Από μακριά ναι και από κοντά όχι. Δεν θέλω να εμπλακώ στον Ηρακλή. Με τον Ανδρέα Παντελή είχαμε μία συνεργασία δύο χρόνων και τον εκτιμώ. Ευχαρίστως να πω τις σκέψεις μου αν μου ζητηθεί αλλά όχι κάτι παραπάνω. Την ξέρω καλά την ομάδα και καλύτερα από πολλούς. Πέρασα κάποιες άσχημες στιγμές αν και είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν θα το κρύψω ποτέ γιατί μπαίνοντας σε μία θέση οι ευθύνες θα είναι μεγάλες και για μένα ακόμα μεγαλύτερες».

Για το θέμα της παραμονής του Γιόζεφ Μπουμπένκο στην άκρη του πάγκου της ομάδας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι στην εποχή που ζούμε όλα έχουνε να κάνουνε με το οικονομικό. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός προπονητής αλλά στον Ηρακλή είναι πετυχημένός. Η παραμονή του θα έχει να κάνει με τις οικονομικές απαιτήσεις του. Ο Ηρακλής θα πρέπει να χαμηλώσει το μπάτζετ του και να επενδύσει πάνω σε παίκτες που θα του βγούνε μιας και δεν σηκώνει μεγάλα ανοίγματα».

Για τον δικό του ρόλο σε περίπτωση που ζητηθεί η βοήθειά του
δήλωσε: «Εγώ την στιγμή αυτή έχω μία εταιρεία στην Κύπρο με τον συνέταιρό μου που ασχολούμαστε με το μάνατζμεντ και μπορώ ενδεχομένως να πω κάποιες προτάσεις ή να έχω μία άποψη και να πω την γνώμη μου. Δεν αποσκοπώ να κάνω δουλειά με τον Ηρακλή. Δεν θέλω να έχω οικονομικές συναλλαγές γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς μου και με ένα λάθος θα πονέσω πολύ περισσότερο. Με τον κ. Παντελή έχω φιλική σχέση, του έχω εμπιστοσύνη, γνωρίζει το ποδόσφαιρο αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο ούτε μου έγινε κάποια πρόταση».

Για το αν θεωρεί ότι Αντώνης Ρέμος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου του Ηρακλή υποστήριξε: «Το ποδόσφαιρο παντού είναι το ίδιο. Μπορεί να πετύχει ο Αντώνης Ρέμος αλλά υπάρχουνε πολλά ανοίγματα με πρώτο από όλα το οικονομικό. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει να συνυπάρξει με τον Ανδρέα Παντελή με κοινό σκοπό αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή και θα πρέπει να του βγει. Κι αν έγιναν πολλά λάθη είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε κανένα με πρόθεση αφού ο Αντώνης Ρέμος δεν το ήξερε το ποδόσφαιρο με την αγάπη όμως για ένα πράγμα να μην φθάνει. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει όλοι να σταθούνε σε αυτήν την προσπάθεια και να αλλάξει σελίδα ο Ηρακλής ώστε να φθάσει εκεί που πραγματικά αξίζει γιατί αν δεν γίνει ο Ηρακλής θα έρθει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι την στιγμή αυτή».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top