Ποιος θα εγγυηθεί τις αλλαγές που ζήτησε ο Μπουμπένκο;

Ο Γιόζεφ είπε στην συνέντευξη τύπου αυτό που λόγο-πολύ όλοι περιμέναμε. Επιβεβαίωσε την συμφωνία του με τον Ανδρέα Παντελή για την παραμονή του στον πάγκο …

BlueArena, ΑπόψειςΟ Γιόζεφ είπε στην συνέντευξη τύπου αυτό που λόγο-πολύ όλοι περιμέναμε. Επιβεβαίωσε την συμφωνία του με τον Ανδρέα Παντελή για την παραμονή του στον πάγκο του Ηρακλή και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Μόνο που ο Σλοβάκος τεχνικός δεν μίλησε μόνο για το ναι που είπε στον Κύπριο παράγοντα που διαχειρίζεται τα θέματα της Κυανόλευκης ΠΑΕ. Είπε και άλλα πολύ πιο σημαντικά και ανέδειξε θέματα τα οποία δεν μπορούν να προσπεραστούν μόνο και μόνο επειδή ο Μπουμπένκο συμφωνεί να παραμείνει. Ίσα-ίσα μάλιστα αυτά είναι που πρέπει να αντιμετωπισθούν σαν άμεσες προτεραιότητες. Γιατί αυτά θεωρεί ο Σλοβάκος τεχνικός σαν βασικές προϋποθέσεις για να πάει καλύτερα ο Ηρακλής την επόμενη χρονιά.
Προσέξτε τι είπε ο προπονητής του Ηρακλή: “Τώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στον Ηρακλή. Θέλω την επόμενη χρονιά να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση και να είμαστε πιο σταθερή ομάδα. Να υπάρχει ο σεβασμός και να είναι όλοι πληρωμένοι στην ώρα τους. Αυτό ισχύει για τους παίκτες, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους φροντιστές. Όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Έτσι μπορεί και ο προπονητής να πιέσει τους παίκτες παραπάνω και να τους δείξουμε ότι η αποκλειστική τους δουλειά είναι το ποδόσφαιρο”.


Αυτά είπε ο Μπουμπένκο. Και τον πρώτο συλλογισμό που κάνει ο καθένας και το πρώτο ερωτηματικό που έρχεται στο μυαλό του είναι το εξής. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί στον Μπουμπένκο ότι οι αλλαγές για τις οποίες έκανε λόγο θα γίνουν; Ποιος μπορεί να του εγγυηθεί ότι οι παίχτες θα πληρώνονται στην ώρα τους, άντε και με μια λογική καθυστέρηση και δεν θα παρατηρηθεί πάλι το σημερινό φαινόμενο και δεν θα έχουμε πάλι απεργίες και προσφυγές; Μήπως ο Ρέμος; Οι δικοί του άνθρωποι λένε ότι “στέγνωσε”, αλλά και έτσι να μην είναι, με όλο τον κόσμο απέναντί του, ο Ρέμος δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτε. Άλλωστε όπως ο ίδιος διακηρύσσει “ο Ηρακλής τελείωσε για αυτόν”.


Μήπως ο Παντελή; Ακόμα και αν με νόμιμες διαδικασίες αποκτήσει “δικαιώματα” στην ΠΑΕ Ηρακλής (γιατί αυτή την περίοδο δεν είναι τίποτα), ακόμα και αν δεν παρουσιασθεί από την Κύπρο (σε λίγο καιρό γίνεται η δίκη) άλλο πρόβλημα, πάλι ο Κύπριος δεν μπορεί να δώσει καμιά εγγύηση. Γιατί τα συμβόλαια και οι αμοιβές των προπονητών και του προσωπικού, δεν είναι ούτε κάποια υποχρέωση στα “γηπεδάκια”, ούτε κάποια εκκρεμότητα που άφησε ο Ντιέ σε φίλο του. Είναι πολύ διαφορετικά τα μεγέθη και όπως έλεγαν οι αρχαίοι “δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων”. Και βέβαια χρήματα δεν έχει ούτε ο Ρέμος, ούτε ο Παντελή.


Πολύ καλή λοιπόν η παραμονή του Μπουμπένκο, όμως για να έχει αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κίνηση, χρειάζεται να του εγγυηθούν τις αλλαγές για τις οποίες μίλησε. Και από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, εγγυήσεις δεν μπορεί να δώσει κανένας τους. Η συμφωνία με τον Σλοβάκο έλυσε το πολύ σοβαρό πρόβλημα της τεχνικής ηγεσίας, όμως θα είναι σαν να μην έγινε τίποτα αν δεν προκύψει διοικητικό σχήμα που να μπορεί να εγγυηθεί τις “αλλαγές”. Ένα σχήμα που πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο άσχημη από όσο εμφανίζεται και ότι η περίφημη “εξυγίανση” για την οποία “θυσιάστηκαν” δυο αγωνιστικές περίοδοι περιορίστηκε τελικά μόνο στις υποχρεώσεις προς την εφορία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.


Γιατί μέσα σε όλα τα άλλα, πρέπει να προστεθούν και οι οικονομικές “αμαρτίες” που αφήνει πίσω της η περίοδος που τελειώνει (προσφυγές και οφειλές σε παλιούς παίχτες (Μπιλίσκοφ, Ντάλα Μπόνα και άλλους). 


 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top