Ανοιχτή πόρτα από Λεώνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ηρακλή άφησε ο Αλέκος Λεώνης, με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα για βόλεϊ» του Europe One. Ο πρώην …

Ηρακλής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ηρακλή άφησε ο Αλέκος Λεώνης, με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα για βόλεϊ» του Europe One. Ο πρώην προπονητής των κυανόλευκων, της Εθνικής και του Παναθηναϊκού, μίλησε για τον Γηραιό σχολιάζοντας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα.


Ακολουθεί ένα απόσπασμα των δηλώσεων του: «Εγώ είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω και να επιστρέψω στην ομάδα που αγαπάω, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Στον Ηρακλή πρέπει να διαχωριστούν οι ρόλοι ώστε να ξαναγίνει μεγάλη ομάδα. Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις από όλους όσους είναι μέσα στην ομάδα, γιατί αυτή τη στιγμή η φανέλα δεν είναι τόσο βαριά, όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ηρακλειδέας δεν μπορεί να βλέπει την ομάδα του στην όγδοη θέση. Έχει μάθει τόσα χρόνια να την βλέπει να πρωταγωνιστεί».


Πολλά ήταν τα μηνύματα φιλάθλων του Ηρακλή που ζητούσαν μέσω της εκπομπής την επιστροφή του Αλέκου Λεώνη στην ομάδα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέκος Λεώνης, σύμφωνα και με το δελτίο τύπου που λάβαμε το βράδυ της Τετάρτης (15/4) από το Europe One:


Ο Ηρακλής μετά από χρόνια μένει κατά πάσα πιθανότητα εκτός Ευρώπης


Είναι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις. Για εμάς που ζήσαμε στην Θεσσαλονίκη  τις επιτυχίες της ομάδας είναι δύσκολο να βλέπεις τον Ηρακλή εκτός Ευρώπης και εκτός τετράδας. Δεν πρέπει όμως οι άνθρωποι του Ηρακλή να μείνουν στην τιμωρία. Πρέπει να  είναι ψύχραιμοι και να πάρουν γενναίες και σκληρές αποφάσεις και να δημιουργηθεί πάλι μια ομάδα πάρα πολύ δυνατή.


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να υπάρχουν τριβές στην διοίκηση.


Όταν οι παράγοντες του Ηρακλή ενωθούν όλοι μαζί όπως κάποτε και θα υπάρχει κοινός στόχος τότε θα πάει και η ομάδα καλά. Πρέπει οι παράγοντες να λειτουργήσουν όλοι μαζί, να συγκεκριμενοποιήσουν τον ρόλο τους, ο προπονητής να είναι προπονητής και να έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή παικτών, ο παράγοντας –  παράγοντας και ο παίκτης –  παίκτης,  γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι μέσα στην ομάδα. Οι παράγοντες του Ηρακλή είναι από τους λίγους παράγοντες που ξέρουν βόλεϊ και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν.  Πρέπει ο καθένας να ξέρει τον ρόλο του και να μένει μόνο εκεί!


Τι γένεται με τον κύκλο της μεγάλης ομάδας του Ηρακλή;


Πρέπει να καταλάβουν στον Ηρακλή πως ο κύκλος της μεγάλης ομάδας έχει κλείσει, η φανέλα του Ηρακλή ήταν βαριά αλλά πλέον δεν είναι και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, ώστε να ξαναρχίσει από την αρχή να φτιάχνεται η μεγάλη ομάδα.


Ο Αλέκος Λεώνης είναι διευθετημένος να επιστρέψει στον Ηρακλή;


Είμαι διευθετημένος να επιστρέψω. Είναι η αλήθεια πως έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με την ομάδα, αν και δεν έχουν προχωρήσει λόγο των τελευταίων γεγονότων. Είναι στο χέρι της διοίκησης να μιλήσουμε σοβαρά για το μέλλον της ομάδας και πρέπει να υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις…


Ποια ήταν τα αγωνίστηκα προβλήματα της φετινής ομάδας;


Ο Ηρακλής είχε δυο προβλήματα. Η υποδοχή της ομάδας και ο διαγώνιος της ομάδας. Υπήρχαν δυο λύσεις, η να βελτιωθεί η υποδοχή ή να αλλαχτεί ο Γκασπαρίνι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε.


Το ότι ανεβαίνει το μπάσκετ του Ηρακλή κατηγορία κατά πάσα πιθανότητα, επηρεάζει το τμήμα βόλεϊ;


Δεν πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά τα δυο τμήματα.  Ήταν λάθος που έλεγαν πως όταν οι Λεώνηδες ήταν στο βόλεϊ δεν ήθελαν το καλό του μπάσκετ. Αντίθετα και τα δυο τα αθλήματα πήγαιναν πολύ καλά. Άποψη μου είναι πως τα δύο τμήματα πρέπει να είναι ανεξάρτητα διοικητικά και να μην είναι στην πλάτη του ερασιτέχνη.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top