«Σωστές και λογικές κινήσεις»

Λίγες μέρες μετά την δικαίωση του Ηρακλή από την CEV και την θετική για το μέλλον του στην Ευρώπη απόφαση, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος …

Ηρακλής

Λίγες μέρες μετά την δικαίωση του Ηρακλή από την CEV και την θετική για το μέλλον του στην Ευρώπη απόφαση, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε στο Libero 107.4 FM.


Αναφερόμενος στην απόφαση, ανέφερε αρχικά: «Ήταν μια απόφαση που ήταν ευχάριστη για το ελληνικό βόλεϊ, ο Ηρακλής είναι μια από τις μεγάλες δυνάμεις άλλωστε. Έγινε από την αρχή μια προσπάθεια βήμα βήμα για να συμβεί αυτό, δέχθηκα αρχικά την πρόσκληση από τον κ. Αδαμίδη, συνεργαστήκαμε σωστά και τελικά όλα πήγαν καλά. Κάναμε σωστές και λογικές κινήσεις και πετύχαμε τον στόχο μας. Σημαντικός ήταν ο ρόλος του γερμανικού δικηγορικού γραφείου, εξειδικευμένου σε τέτοιες περιπτώσεις. Είχε μάλιστα ένα δικηγόρο υψηλής κλάσης και Έλληνα, τον κ. Ανδρέα Ζαγκλή και έγιναν όλα τα υπομνήματα με σωστό τρόπο. Ήταν μια πολύ καλή συνεργασία, ουσιαστική, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πρέπει να εξάρω και την στάση του κ. Αδαμίδη αλλά και της Λέσχης Φίλων Βόλεϊ Ηρακλή. Όλοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και έτσι τώρα ο Ηρακλής μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στα κύπελλα Ευρώπης από την επόμενη χρονιά».


Ερωτηθείς για το αν έπαιξε ρόλο το όνομα και η ιστορία του Ηρακλή στην τελική απόφαση, τόνισε: «Έπαιξε σίγουρα ρόλο και η ιστορία και η δυναμική του Ηρακλή, είναι μεγάλη η προσφορά και η παρουσία του Ηρακλή και στο ευρωπαϊκό βόλεϊ, είναι όνομα ο Ηρακλής, δεν είναι τυχαία ομάδα. Το εκμεταλλευτήκαμε αυτό αλλά φυσικά δεν έφτανε από μόνο του, υπερίσχυσαν οι λογικές κινήσεις που έγιναν και όχι τα συνθήματα. Παλέψαμε και πετύχαμε τον στόχο μας, έτσι ο Ηρακλής τιμωρήθηκε τελικά με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 5.000 ευρώ πρόστιμο. Τέλος καλό, όλα καλά».


Όσον αφορά την καθυστέρηση των play-off και την επίπτωση που θα έχει αυτό στην Εθνική ομάδα, σχολίασε ως εξής: «Θα είναι καταστροφικό για την Εθνική ομάδα να καθυστερήσουν κι άλλο τα play-off, έχουμε κάνει μήνες τώρα μια προεργασία και πάμε δυστυχώς πίσω έτσι όπως δείχνει το πράγμα. Επίσης εκτός από τους Έλληνες παίκτες, έχουν και οι ξένοι παίκτες υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να βγει το πρόγραμμα των play-off με βάση την πρωτόδικη απόφαση. Τα προβλήματα είναι αρκετά τώρα, υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγει καν πρωταθλητής φέτος και να γίνει μπάχαλο το πρωτάθλημα, επίσης θα πρέπει η λίγκα του βόλεϊ να προασπίσει τα συμφέροντα της και να μην πάει στράφι η προσπάθεια της, αν π.χ. αποχωρήσουν για τις Εθνικές τους ομάδες οι παίκτες, τέλος η Εθνική έχει προγραμματισμένα παιχνίδια να δώσει και πρέπει να αρχίσει προετοιμασία για να είναι έτοιμη. Για όλα αυτά λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να βγει γρήγορα πρόγραμμα για τα play-off, με βάση φυσικά την πρωτόδικη απόφαση, αυτό σίγουρα θα αφήσει την ομάδα που δεν θα δικαιωθεί αύριο με ένα αίσθημα αδικίας αλλά άποψη μου είναι πως πρέπει να τελειώσουν όλα γρήγορα, δεν πρέπει να έχουμε άλλες καθυστερήσεις και να περιμένουμε στην συνέχεια το ΑΣΕΑΔ».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top