Κατσαμπής: «Νιώθω δυνατός. Συνεχίζω…»

«Νιώθω δυνατός». Τη διάθεσή του να συνεχίσει στον Ηρακλή εξέφρασε ο Τάσος Κατσαμπής σε συνέντευξη που δημοσίευσε (31/3) η «Εξέδρα». Το συμβόλαιο του 37χρονου αρχηγού …

Ηρακλής

«Νιώθω δυνατός». Τη διάθεσή του να συνεχίσει στον Ηρακλή εξέφρασε ο Τάσος Κατσαμπής σε συνέντευξη που δημοσίευσε (31/3) η «Εξέδρα». Το συμβόλαιο του 37χρονου αρχηγού τελειώνει το καλοκαίρι, νιώθει όμως έτοιμος να συνεχίσει. Αναλυτικά, η συνέντευξη:

– Θα συνεχίσεις;
«Νιώθω πολύ δυνατός. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω ακόμη έναν χρόνο. Το θέμα όμως είναι να επιλυθούν τα προβλήματα που -κακά τα ψέματα- ήταν πολλά. Θεωρώ ότι, αν όλα αυτά λυθούν, θα έχω, θα έχουμε, ακόμη περισσότερη δύναμη».
– Δυστυχώς, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να απεμπλακεί από αυτές τις καταστάσεις…
«Η αλήθεια είναι ότι στο παιχνίδι αυτά δεν τα σκέφτεσαι. Εκεί θέλεις να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα. Τις προηγούμενες μέρες όμως, όταν μιλάς στα αποδυτήρια, αυτό σου παίρνει αρκετή ενέργεια. Πόσο μάλλον, όταν είσαι αρχηγός και πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω».
– Περίμενες το προηγούμενο καλοκαίρι ότι θα είναι ακόμη μια σεζόν με τέτοια προβλήματα;
«Κάθε χρονιά για μένα ξεκινά αισιόδοξα. Πάλι όμως έγιναν κάποια λάθη».
– Οπως;
«Ολος ο κόσμος βλέπει ότι έγιναν κινήσεις που, για άλλη μια φορά, δεν βοήθησαν την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές λανθασμένες επιλογές και δεν μπορώ να καταλάβω τα κριτήρια».
– Οι παίκτες που ήρθαν τον χειμώνα βοήθησαν περισσότερο;
«Σε σχέση με το καλοκαίρι, ναι. Ηρθαν κάποια παιδιά που βοήθησαν. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι γίναμε ομάδα μέσα στο γήπεδο».
– Ο Ηρακλής, και αυτό είναι υποτιμητικό για την ιστορία του, για τέταρτη σερί σεζόν, έφτασε να έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία…
«Ναι. Είναι υποτιμητικό. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα. Δεν ξέρω αν άλλη ομάδα θα άντεχε όλα αυτά τα χρόνια και θα κρατιόταν στην κατηγορία. Την ομάδα την κράτησαν παίκτες που την αγαπούν. Σημαντικός ήταν και ο ρόλος του κ. Μπουμπένκο».
– Τι συζητούσατε μεταξύ σας στα αποδυτήρια;
«Κάποια στιγμή, είπαμε ‘μάγκες, φθάνει με τα προβλήματα, αφήνουμε το οικονομικό κομμάτι, έχουμε χρέος και υποχρέωση να σώσουμε την ομάδα και μετά ο καθένας ας τραβήξει τον δρόμο του’. Αυτό που κάναμε για ακόμη μια φορά ήταν άθλος».
– Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις προσφυγή;
«Οχι. Η αγάπη του κόσμου, αλλά και ο σεβασμός που μου δείχνουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου, με κάνει να μην το σκέφτομαι».
– Αυτή η κατάσταση όμως θα πρέπει να αλλάξει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το καταλαβαίνεις…
«Σίγουρα. Στο μυαλό μου τον Ηρακλή τον έχω πρωταγωνιστή, είτε για το Κύπελλο είτε για το Europa League είτε για παραπάνω».
– Φοβήθηκες καθόλου μέσα στη σεζόν;
«Κάποια στιγμή είπα ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Ποτέ όμως δεν πίστεψα ότι θα κινδυνέψουμε. Εχουμε περάσει και χειρότερες χρονιές. Αυτή η ομάδα θα είναι εδώ, όσο και αν κάποιοι δεν το θέλουν».
– Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη που απομένουν, τι λες;
«Στα δύο παιχνίδια αυτά θέλουμε να κρατήσουμε την καλή μας εικόνα».
– Δεν σου αρέσει να μιλάς για παίκτες ξεχωριστά. Θα μπορούσες όμως να κάνεις ένα σχόλιο για τον Γιάκομπ; Πώς σχολιάζεις τα γκολ του; Υπάρχει εξήγηση για τις κάρτες που αντικρίζει;
«Για μένα δεν υπάρχει τέτοιος επιθετικός στην Ελλάδα. Είναι ο καλύτερος. Πολύ δυνατό παιδί. Καμιά φορά δεν μπορεί να ελέγξει τη δύναμή του. Δύο κόκκινες όμως τις πήρε για να χάσει μόνο την επόμενη αγωνιστική και όχι δύο».
– Εγιναν αρκετά σχόλια για τον Μπουμπένκο. Ποια είναι η δική σου γνώμη;
«Μας έκανε ομάδα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δεν είχε αρχή και τέλος. Μας έδωσε πειθαρχία, έβαλε όλους τους παίκτες να μαρκάρουν».
– Ο Ηρακλής είχε κακή αμυντική λειτουργία, δεχόταν πολύ συχνά γκολ…
«Οταν από τους δέκα παίκτες μαρκάρουν οι πέντε, μπορείς να χάσεις και από ομάδα Β’ και Γ’ Εθνικής. Αν δεις τον αποκλεισμό από τα Τρίκαλα, θα καταλάβεις γιατί χάσαμε και εκεί. Χάναμε την μπάλα και δεν μαρκάραμε. Ερχόταν όλο το βάρος στην άμυνα».
– Δεν μπορούσε να βελτιωθεί αυτό νωρίτερα;
«Θα έλεγα ότι ο κ. Μπουμπένκο έπιασε τον σφυγμό της ομάδας, κάτι που δεν είχαν κάνει οι προκάτοχοί του».
– Είχες συνεργαστεί πάλι με τον Μπουμπένκο τη σεζόν 2006-2007…
«Και την προηγούμενη φορά, πάλι είχε κάνει δουλειά. Στην Ελλάδα, όμως, αν δεν έρθει ένα αποτέλεσμα φταίει ο προπονητής. Πρέπει να τους δίνεται πίστωση χρόνου».
– Θα έλεγες να μείνει;
«Δεν είναι δική μου απόφαση, βέβαια, όμως είναι φανερό ότι από την ώρα που ανέλαβε έχει αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο του Ηρακλή. Οπότε, αυτός ο προπονητής μπορεί να κάνει κάτι στον Ηρακλή».

Σχετικά Άρθρα

Έντονες επιφυλάξεις στο Ιδρυτικό για την περίπτωση της Γ΄ Εθνικής…

Ποδόσφαιρο

Η ιστορία του «Γαλάζιου Οδηγού», που αποδείχθηκε άχρηστος για τον Σύλλογο

Ποδόσφαιρο

Αδιαφορούν για τις τοποθετήσεις Παπαδόπουλου οι θεσμικοί φορείς

Ποδόσφαιρο

Back to Top