Εδώ και τώρα λύση

Οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν το χρέος τους. Με  τέσσερις  νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια εξασφάλισαν (και μαθηματικά) την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ λίγκα. …

BlueArena, Απόψεις

Οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν το χρέος τους. Με  τέσσερις  νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια εξασφάλισαν (και μαθηματικά) την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ λίγκα. Θα περίμενε κανείς μετά από αυτό, ότι η ηγεσία της ΠΑΕ θα φρόντιζε να δείξει ότι αντιλαμβάνεται αυτό που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές και σήμερα κιόλας θα προχωρούσε σε κάποιες ενέργειες που θα έδειχναν ότι υπάρχει ηγεσία στην ΠΑΕ Ηρακλής και δεν είναι απλά μια έκφραση σε κάποια ανακοίνωση του αφεντικού.


Γιατί βέβαια εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως όταν μιλάμε για “ηγεσία της ΠΑΕ” αναφερόμαστε στους Ρέμο και Παντελή. Όμως φαίνεται ότι κανένας από τους δυο δεν αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα λεγόμενα τους και οι ενέργειες τους. Ο πρώτος ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής στην τελευταία του παρουσία στο κέντρο που εμφανίζονταν ότι “για αυτόν ο Ηρακλής τελείωσε” και ο δεύτερος είπε χτες στους αρχηγούς ότι “έχει και αυτός προβλήματα και πως ακόμα δεν ξεκαθάρισε η κατάσταση με τον Ρέμο”.


Ωστόσο τους ενημέρωσε ότι “αύριο θα μιλήσει στους παίχτες”. Βέβαια από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι Ρέμος και Παντελή μίλησαν για αρκετή ώρα και στην συνέχεια ο πρώτος επικοινώνησε με στέλεχος της ΠΑΕ το οποίο ενημέρωσε ότι “συνεχίζουν με τον Παντελή και αύριο θα γίνουν πληρωμές”. Άντε λοιπόν μετά από όλα αυτά να βγάλει κανείς άκρη και να τους πάρει στα σοβαρά. Επειδή όμως και να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές τα προβλήματα που ταλανίζουν την ΠΑΕ Ηρακλής δεν λύνονται, τα “αφεντικά” πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί και θα πρέπει να δώσουν λύση εδώ και τώρα.


Ο Ηρακλής δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει ούτε μια ώρα. Οι “αριθμοί” και ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε και τι γράφουμε, είναι αδυσώπητοι. Η ΠΑΕ Ηρακλής κλείνει την αγωνιστική περίοδο με ένα τεράστιο άνοιγμα το οποίο μόνο σε…. εξυγίανση της ΠΑΕ (για την οποία τόσος λόγος και τόση προσπάθεια έγινε) δεν παραπέμπει. Οι υποχρεώσεις στους ποδοσφαιριστές (ληξιπρόθεσμες και μέχρι την λήξη της περιόδου) ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο και βέβαια αυτές δεν αντιμετωπίζονται με τα λόγια όσες φορές και αν τους μιλήσει ο Κύπριος παράγων.


Αλλά και αν ακόμα αυτό το πρόβλημα μπορούσε (κατά ένα μέρος ) να αντιμετωπισθεί, η ΠΑΕ έχει μπροστά της ένα σωρό άλλα θέματα. Οι πιστωτές, ο ένας μετά τον άλλο, τηλεφωνούν στην ΠΑΕ, αλλά απάντηση δεν παίρνουν. Υπάρχουν όμως και θέματα που ίσως δεν απαιτούν χρήματα, αλλά που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα. Ποιος θα τα “τρέξει” αυτά; Ο Ρέμος; Αυτός φεύγει για τουρνέ  σε Αυστραλία και Αμερική στις 16  Απριλίου και θα επιστρέψει 22 Μαΐου. Στο διάστημα αυτό ουσιαστικά η ΠΑΕ Ηρακλής δεν θα έχει διοίκηση. Ο Παντελή δεν είναι τίποτα. Ούτε διορίστηκε από το πρωτοδικείο, ούτε έγινε γενική συνέλευση. Ποιος λοιπόν θα αποφασίζει;


Μην νομίζετε όμως ότι όλα τα προβλήματα της ΠΑΕ Ηρακλής τελειώνουν εδώ. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους οργανωμένους και την “ηγεσία” (σ’ αυτή περιλαμβάνονται Ρέμος και Παντελή). Όλα αυτά, άλλο περισσότερο και άλλο πιο λίγο, στοιχειοθετούν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ένα πρόβλημα που όπως όλα δείχνουν, δεν μπορεί να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν τα σημερινά “αφεντικά” της.


Ωστόσο και επειδή ο Ηρακλής πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί σαν ΠΑΕ, θα πρέπει κάποιοι θεσμικά αρμόδιοι να δραστηριοποιηθούν εδώ και τώρα και να προκαλέσουν αποφάσεις. Και φυσικά αναφερόμαστε στον ερασιτέχνη Ηρακλή. Ο κ. Τριανταφύλλου δεν μπορεί να παραμένει “αδιάφορος θεατής”. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Ο Ηρακλής χρειάζεται διοίκηση που να μπορεί καταρχήν να αποφασίζει και στην συνέχεια να αναζητήσει λύση, αφού όπως και ο ίδιος ο Ρέμος “ανακοίνωσε” στους θαμώνες του κέντρου “ο Ηρακλής τελείωσε για αυτόν”. Γιατί βέβαια και ο ίδιος το καταλαβαίνει ο Ηρακλής για τον κόσμο του δεν θα τελειώσει ποτέ.   

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top