«Ο Ηρακλής χρειάζεται διοίκηση τύπου Χαϊτογλου»

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παρέθεσε ο προπονητής του Ηρακλή, Λευτέρης Κακιούσης, μιλώντας για όλους και για όλα. Ως άνθρωπος που γνωρίζει το μπάσκετ αλλά …

Ηρακλής

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παρέθεσε ο προπονητής του Ηρακλή, Λευτέρης Κακιούσης, μιλώντας για όλους και για όλα. Ως άνθρωπος που γνωρίζει το μπάσκετ αλλά και το σύλλογο γενικότερα, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, τα εμπόδια που προέκυψαν, τις σχέσεις εντός του συλλόγου, ενώ σχολίασε και το μέλλον του Ηρακλή αλλά και το μοντέλο διοίκησης που πρέπει να ακολουθηθεί. Ακολουθούν τα βασικότερα αποσπάσματα της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα».


– Το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και ο Ηρακλής βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από το Παγκράτι. Πιστεύεις ότι κρατάτε την τύχη στα χέρια σας;


«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θεωρώ πως η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια μας αλλά πιστεύω πως από την αρχή ελέγχαμε την κατάσταση και μας είχαν χρίσει από την αρχή της χρονιάς ως φαβορί κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα. Παρόλα αυτά εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα με 11 καινούργιους παίκτες και να δημιουργήσουμε μια πρωταθλήτρια ομάδα έναν τίτλο τον οποίο όλη την χρονιά τον υπερασπιστήκαμε. Μέσα στην χρονιά πραγματοποιήσαμε μια κοιλιά που ήταν φυσιολογικό να δημιουργηθεί όμως τα παιδιά έχουν δείξει χαρακτήρα πρωταθλητή και πιστεύω πως δίκαια έχουμε φτάσει ως εδώ».


– Μέχρι στιγμής οι παίκτες σου δείχνουν ότι παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει το μυαλό τους μένει συγκεντρωμένο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.


«Οι παίκτες έχουν δείξει σε όλα αυτά τα προβλήματα στοιχεία πρωταθλητή και όταν λέω προβλήματα εννοώ όλο αυτό που έχει προκύψει με το οικονομικό την διπλή διοίκηση και γενικά κάποια προβλήματα της καθημερινότητας. Προσπαθούν για το καλύτερο και σίγουρα είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ωστόσο αυτό εδώ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία για το αγωνιστικό. Έχουν δίκιο σε πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά και η διοίκηση έχει και αυτή δίκιο σε κάποια άλλα. Αν καταφέρουν οι δύο πλευρές να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη όπως έχουν κάνει μέχρι στιγμής θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο όνειρο της ανόδου. Ο πρωταθλητής μπαίνει στο γήπεδο και έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη. Υπάρχουν πράγματα που θα διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε. Και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα που μας καταλαβαίνουν και θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν μέχρι το τέλος της χρονιάς».


– Το γεγονός ότι το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μια ομάδα με 11 καινούργιους παίκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν γνώριζαν την κατηγορία ήταν κάτι που σε φόβιζε;


«Ήταν κάτι δύσκολο για εμάς και εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη λέει ότι εφόσον είναι καινούργια η ομάδα θα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο μαζί και η δεύτερη περίπτωση είναι ότι σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα όπως είναι η Α2 με παίκτες οι οποίοι είναι πολλά χρονιά στο μπάσκετ είναι λογικό να μην έχεις τόσο χρόνο για να προετοιμαστείς. Για παράδειγμα ο Καστλ ο οποίος ήρθε αργά στην ομάδα μας έκανε να δημιουργήσουμε νέα πράγματα για αυτόν. Επίσης θα έπρεπε τόσο οι παίκτες όσο και ο Τερέλ να καταλάβουν ο ένας τον ρόλο του άλλου και όλα αυτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μας έφαγε κάποιο χρονικό διάστημα όμως μας έδωσε την δυνατότητα το Κύπελλο μέσα από αυτά τα παιχνίδια να ενταχθούν οι παίκτες πιο εύκολα στην φιλοσοφία μου. Ωστόσο ο συγκεκριμένος θεσμός μας πήγε πίσω αγωνιστικά καθώς έχουμε δώσει εννιά παιχνίδια περισσότερο. Αυτή η κατάσταση όμως μας έχει κάνει καλό έχουμε βγει πιο δυνατή μέσα από τα προβλήματά μας και προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο».


– Θα αντάλλαζες αυτή την καλή πορεία του Κυπέλλου, με ακόμη πιο δυνατή παρουσία στο πρωτάθλημα;


«Δεν έχω το δικαίωμα να στερήσω από τους φιλάθλους μας την επιτυχία αυτή του Κυπέλλου. Φτάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του θεσμού και αυτό ήταν κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες είναι ελάχιστες. Ο Ηρακλής διψάει για τίτλους και επιτυχίες. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα αλλά το κάνει με λάθος τρόπο και εμείς θα πρέπει να τον εκπαιδεύσουμε για να έρθει και πάλι κοντά μας».


– Ο Ηρακλής της Α1 θα είναι ένα καλό προϊόν για να προσελκύσει κόσμο τόσο στο γήπεδο όσο και στα διοικητικά της ομάδας;


«Ναι, πιστεύω πως ο Ηρακλής της Α1 θα καταφέρει να συσπειρώσει και πάλι τον κόσμο του και θα τον φέρει ξανά στο γήπεδο. Άλλωστε όπως είπα και πριν ο Ηρακλής είναι μέσα στις έξι πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Επιχειρηματικά, οικονομικά, κοινωνικά η θέση του Ηρακλή είναι στην Α1. Αν ο Ηρακλής καταφέρει να ανέβει υγιής στην μεγάλη κατηγορία με προγραμματισμό και με στόχους θα κάνει και πάλι περήφανο τον κόσμο του».


– Στο πίσω μέρος του μυαλού, υπάρχει η νέα χρονιά;


«Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η επόμενη προπόνηση».


– Όταν το καλοκαίρι αναλάμβανες την ομάδα είχε πάρει κάποιες υποσχέσεις. Ότι η διοίκηση θα βρίσκετε κοντά στην ομάδα και θα προσπαθεί να επιλύει κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται. Υπήρξε κάποια στιγμή που ήθελες να τα παρατήσεις;


«Έχω μάθει στην ζωή μου όταν κάνω κάτι να το φέρνω εις πέρας μέχρι το τέλος. Οι δυνάμεις μου είναι αρκετές ακόμα. Σαφώς και μέσα στην χρονιά παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα. Ωστόσο θα έλεγα ότι ήταν αρκετά μπερδεμένη η κατάσταση στο διοικητικό όμως μερικά μέλη μαζί γνωρίζαμε ότι μετά από κάποιο σημείο θα μέναμε μόνοι και ήμασταν έτοιμοι για αυτό και δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Και αμέσως η κατάσταση πήγε στα χέρια του Ερασιτέχνη».


– Ποιες ήταν και ποιες είναι οι σχέσεις σου με τον κ. Γαλανό;


«Ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο πλησιάσαμε στην αρχή της χρονιάς για να ασχοληθεί με την ομάδα. Ασχολήθηκε όσο μπορούσε και από κει και πέρα δεν μπορούσε να συνεχίσει το έργο αυτό για προσωπικούς του λόγους και αποφάσισε να φύγει. Ο Ηρακλής δεν έχει το περιθώριο να διώχνει ανθρώπους που θέλουν να τον βοηθήσουν οι καρέκλες δεν είναι μόνιμες και όποιος πιστεύει ότι έχει τη δύναμη και θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος».


– Τι μοντέλο διοίκησης πρέπει να ακολουθήσει ο Ηρακλής;


«Το μοντέλο της διοίκησης είναι γνωστό από τα παλαιά χρόνια. Είναι όμως δύσκολο να το εφεύρει και να το πραγματοποιήσει κανείς .Είναι το μοντέλο της διοίκησης Χαϊτογλου να είναι ένας πρόεδρος που θα περιβάλλεται από έμπιστους και γνώστες ανθρώπους και να είναι ο άρχοντας της ομάδας να πηγαίνει μπροστά και να ακολουθούν οι υπόλοιποι από πίσω. Θέλει λοιπών έναν άνθρωπο μπροστάρη έναν άνθρωπο ο οποίος θα αγαπάει και θα βρίσκεται κοντά στον σύλλογο».


– Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τον Ερασιτέχνη και με τα παιδιά του ΤΑΚ;


«Θέλω να διευκρινίσω καταρχήν κάποια πράγματα. Σε μια ομάδα πρωταθλητισμού ο ηγέτης αυτός που είναι μπροστά στην ομάδα καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις για όλους και πολύ περισσότερο για μένα αλλά πάντα με το καλό της ομάδας. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν πάντα για το καλό της ομάδας. Δεν υπάρχει το προσωπικό στοιχείο στην ομάδα υπάρχει το καλό της ομάδας. Πάνω σε αυτό αναγκάστηκα να πάρω αποφάσεις δύσκολες για μένα και δύσκολες για το σύλλογο. Δεν έχω καμία αντιπαράθεση με κανέναν έχουμε έρθει σε κόντρα πολλές φορές. Ωστόσο όλο αυτό γίνεται πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top