Τώρα είναι η δική τους ώρα…

Αν πριν από τέσσερις αγωνιστικές, με τρία ματς εκτός (Τρίπολη, Περιστέρι και Ηράκλειο) και ένα στο Καυτανζόγλειο (με τον Ολυμπιακό) έλεγε κάποιος ότι ο Ηρακλής …

Αν πριν από τέσσερις αγωνιστικές, με τρία ματς εκτός (Τρίπολη, Περιστέρι και Ηράκλειο) και ένα στο Καυτανζόγλειο (με τον Ολυμπιακό) έλεγε κάποιος ότι ο Ηρακλής από τους 25 βαθμούς που είχε τότε, θα πήγαινε στους 34 και ουσιαστικά θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή του, θα τον κοιτούσαν περίεργα. Εγκλωβισμένοι στα προβλήματά τους οι κυανόλευκοι, δεν προσφέρονταν για ασφαλή και αισιόδοξα συμπεράσματα.

Όμως, δικαιώνοντας όλους εκείνους που έλεγαν ότι “η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες”, ο Ηρακλής του Μπουμπένκο τα κατάφερε και σήμερα κάποιες από τις ομάδες που μέχρι τότε αισθάνονταν σιγουριά, τώρα βλέπουν την πλάτη του. Γιατί το πιο σημαντικό από όλα όσα πέτυχε τον τελευταίο καιρό, είναι ότι σημείωσε νίκες που μετρούσαν για έξι και όχι για τρεις βαθμούς. Κέρδισε δηλαδή ομάδες (Αστέρα και Εργοτέλη) που είχαν τον ίδιο στόχο. Την παραμονή στην Σούπερ λίγκα.

Μπορεί με την γλώσσα των αριθμών ο Ηρακλής να χρειάζεται ένα ή δυο βαθμούς ακόμα, όμως επειδή δεν παίζει μόνο αυτός αλλά και άλλες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν η μια την άλλη (στο πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών υπάρχουν τα ματς Εργοτέλης-ΠΑΣ, Λάρισα-Λεβαδειακός στα οποία το κέρδος της μιας θα είναι ζημία για την άλλη ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, η ζημία θα είναι και για τις δυο) δεν αποκλείεται οι σημερινοί 34 βαθμοί να αποτελούν το όριο σωτηρίας, ενώ οι κυανόλευκοι μπορούν όχι μόνο να φτάσουν τους 40 αλλά και να τους ξεπεράσουν.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα έκανε το χρέος της. Εξασφάλισε την παραμονή της στην Σούπερ λίγκα. Βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί. Και είναι κατόρθωμα αυτό; Είναι επιτυχία για τον Ηρακλή να λέγεται και να γράφεται ότι σώθηκε; Η απάντηση μας είναι σαφής. Ασφαλώς και δεν αποτελεί επιτυχία η σωτηρία της ομάδας. Ασφαλώς και οι στόχοι της είναι και πρέπει να είναι πάντα πιο υψηλοί. Και αν σήμερα λέμε ότι “η ομάδα έκανε το χρέος της” αυτό σημαίνει ότι δίνει πλέον την ευκαιρία και σε άλλους να κάνουν το δικό τους χρέος. Και αυτοί οι “άλλοι” δεν είναι παρά τα αφεντικά της ΠΑΕ. Χρησιμοποιούμε τον πληθυντικό γιατί οι Ρέμος και Παντελή ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να μοιρασθούν το 84% των μετοχών που κατέχει (ακόμα) ο πρώτος. Συνεπώς συμφώνησαν να μοιρασθούν και τις υποχρεώσεις. Αυτό είναι το χρέος τους.


Από την στιγμή που Ρέμος και Παντελή ανακοίνωσαν την συμφωνία τους, θα περίμενε ο καθένας ότι από την επόμενη κιόλας μέρα θα έρχονταν οι λύσεις. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυο “συμπαίχτες” μιλούσαν για πολύ καιρό. Αυτό σημαίνει ότι γνώριζαν και οι δυο τα προβλήματα και φυσικά είχαν βρει και τις λύσεις. Διαφορετικά τι νόημα έχει η συνεργασία τους. Ο Παντελή με την μέθοδο και την τακτική των επαφών και των συζητήσεων κέρδισε και εξακολουθεί να κερδίζει χρόνο. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ. Γιατί τα προβλήματα παραμένουν και γίνονται κάθε μέρα και πιο πιεστικά.

Οι δυο συμπαίχτες πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν δυο πράγματα. Το πρώτο είναι να ξεκαθαρίσει αν τυπικά μπορεί ο Παντελή (λόγω των προβλημάτων που έχει στην Κύπρο) να αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ. Γιατί αν δεν μπορεί, τότε για ποιο λόγο να βάλει λεφτά και τι νόημα έχει η συνεργασία τους; Και το δεύτερο είναι από τις συζητήσεις και τους διακανονισμούς να περάσουν στη φάση των πληρωμών. Έτσι όπως τα έχουν συμφωνήσει. Αυτά τα δυο συνιστούν το δικό τους χρέος και αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις ώστε άμεσα να αρχίσει η δημιουργία μιας ομάδας που δεν θα έχει για στόχο την παραμονή αλλά θα κοιτάζει πολύ πιο ψηλά.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top