Στη Θεσσαλονίκη η κούπα του 2005

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εγκαινίαση της περιοδικής έκθεσης ‘’Liverpool F.C. 1892 – 2010, You ‘ll never walk alone’’, αφιερωμένης στη θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα …

Επικαιρότητα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εγκαινίαση της περιοδικής έκθεσης ‘’Liverpool F.C. 1892 – 2010, You ‘ll never walk alone’’, αφιερωμένης στη θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, στις 19:00, λίγες ημέρες πριν τα γενέθλια ίδρυσης της Αγγλικής ομάδας, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έξι μήνες.

Μοναδικά αντικείμενα συλλεκτικής αξίας, συγκεντρωμένα από τα μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της ομάδας στην Θεσσαλονίκη ‘’Thessaloniki Branch’’, κατά τις τελευταίες έξι δεκαετίες θα εκτίθενται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του μοναδικού Ολυμπιακού Μουσείου της χώρας. Μια μεγάλη στιγμή για το κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου μέσα από την πορεία της Liverpool F.C.

Με ιδιαίτερη αγάπη τα μέλη του Thessaloniki Branch, συγκέντρωσαν και διατήρησαν αντικείμενα που θυμίζουν μεγάλες στιγμές επιτυχιών της ομάδας, αλλά και στιγμές κορύφωσης της απογοήτευσης από ένα κακό αποτέλεσμα. Το πάθος τους για την ομάδα όμως είναι τόσο ισχυρό, ώστε όλες οι στιγμές να αποτελούν μια παράλληλη ζωή γεμάτη συγκινήσεις, δίπλα στη θρυλική ομάδα. Τα αντικείμενα της προσωπικής συλλογής καθενός, με μια εξαιρετική μουσειολογική τεκμηρίωση από το μουσείο, θα αναδειχθούν με μοναδικό τρόπο στην έκθεση που προκαλεί και προσκαλεί κάθε επισκέπτη.

Η διάρκεια της έκθεσης προβλέπεται εξάμηνη, αλλά η μαγεία της έκθεσης που οργανώθηκε θα παραμείνει ζωντανή για πάντα, καθώς την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το λεύκωμα της έκθεσης που επιμελήθηκε το τμήμα μουσειολογικής τεκμηρίωσης του μουσείου. Η αισθητική του λευκώματος, αλλά κυρίως ο τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα εκπλήξουν κάθε αναγνώστη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από μεγάλες δόξες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποδοσφαιριστές που τίμησαν τα χρώματα των ομάδων τους και της εθνικής ομάδας, άνθρωποι που αποθεώθηκαν για την ποιότητα του χαρακτήρα τους και συγκινούν με τις αθλητικές τους στιγμές ακόμα και σήμερα. Ο Νίκος Σαργκάνης, ο Γιώργος Κούδας, ο Ντίνος Κούης και ο Κώστας Αϊδινίου, ενώ σύντομα θα προστεθούν και άλλες μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου.

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θα παρευρίσκεται το κύπελλο του Champions League (συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 12/3, 11.30) που κατέκτησε η θρυλική Αγγλική ομάδα στον αλησμόνητο τελικό της διοργάνωσης το 2005 στην Κωνσαντινούπολη έναντι της Μίλαν. Ο διευθυντής του μουσείου της Liverpool F.C. Stephen Done, θα παρευρεθεί ειδικά για τα εγκαίνια μεταφέροντας το πολύτιμο τρόπαιο στην πόλη μας. Το πολυπόθητο τρόπαιο κάθε συλλόγου, το τρόπαιο που κάθε φίλος του ποδοσφαίρου θα ήθελε να αγγίξει ή να φωτογραφηθεί, θα βρίσκεται για δύο ημέρες στον εκθεσιακό χώρο.

Καθημερινά στο site του Ολυμπιακού Μουσείου www.olympicmuseum-thessaloniki.org θα ανακοινώνονται νέα για την επικείμενη έκθεση ‘’Liverpool F.C. 1892 – 2010, You ’ll never walk alone’’

Σχετικά Άρθρα

Κακουργηματική δίωξη σε 4 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την παρ’ ολίγο δολοφονία οπαδού του Άρη.

Διάφορα

«Πρωτοβουλία συγγνώμης» για τα θύματα από Γκαγκαλούδη (pic+vid)

Διάφορα

Back to Top