Ο Παντελή ανέλαβε όμως τα προβλήματα παραμένουν

Από το βράδυ της Τετάρτης, αυτό που ακούω από τους ανθρώπους του Ηρακλή που μίλησαν ή συνεργάστηκαν για λίγο με τον Ανδρέα Παντελή είναι μια …


Από το βράδυ της Τετάρτης, αυτό που ακούω από τους ανθρώπους του Ηρακλή που μίλησαν ή συνεργάστηκαν για λίγο με τον Ανδρέα Παντελή είναι μια φράση-κλισέ. “Ο άνθρωπος ξέρει ποδόσφαιρο”, μου λένε. Με πιο απλά λόγια; Ο Κύπριος παράγοντας κέρδισε σε κάποιο βαθμό τις εντυπώσεις. Δεν τις κέρδισε όμως όλες. Το γιατί, το αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας. Οι κυανόλευκοι (οπαδοί, παράγοντες, εργαζόμενοι, ποδοσφαιριστές) περίμεναν τον Παντελή όχι για να διαπιστώσουν αν “ξέρει ποδόσφαιρο” αλλά για να λύσει προβλήματα.

Χτες και σήμερα πάντως δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Παρέπεμψε τις λύσεις για την επόμενη εβδομάδα. Τώρα βέβαια κάποιοι θα πουν. “Δηλαδή τι θα γίνει αν οι λύσεις καθυστερήσουν άλλες δυο μέρες;”. Τίποτα, λέω εγώ, δεν πρόκειται να γίνει, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ένας άνθρωπος που διαπραγματεύεται πολύ καιρό την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Ηρακλής, που ξέρει πολύ καλά ότι όλος ο κόσμος τον περιμένει για να αρχίσουν πληρωμές , αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δεν πρέπει να έχει πάρει τα μέτρα του ώστε να μην χρειάζεται ούτε μιας μέρας πίστωση; Γιατί λοιπόν δεν ήλθε “οπλισμένος”; Ένας άνθρωπος που λέει ότι ξέρει από οργάνωση ομάδας δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η παραπομπή των πληρωμών για την επόμενη εβδομάδα δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτηματικά;

Την ικανότητα του Παντελή στο να οργανώνει μια ομάδα την αναγνωρίζουν και στην Κύπρο. Για την “πλευρά” αυτή του πρώην προέδρου της Ανόρθωσης, ακούμε και από την μεγαλόνησο τα καλύτερα. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι αναρωτιούνται “πού θα βρει ο Παντελή τα χρήματα που χρειάζεται ή που συμφώνησε να βάλει στον Ηρακλή”; Και ξέρετε ποιο είναι το πιο ανησυχητικό; Ακόμα και άτομα που μίλησαν με ενθουσιασμό για τις οργανωτικές του ικανότητες, μόλις “έκλεισαν τα μικρόφωνα” συμπλήρωναν τις απόψεις τους με την φράση “δεν ξέρουμε αν έχει λεφτά”.


Δεν ξέρω αν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά φαίνεται λίγο περίεργο την ημέρα που ο Παντελή κάνει “πρεμιέρα” στον Ηρακλή, στην Κύπρο μια ιστοσελίδα φιλοξενεί μεγάλη του συνέντευξη στην οποία κάνει λόγο για επιχειρήσεις στη Βουλγαρία (λες και περίμενε ότι θα αμφισβητηθεί η οικονομική του δυνατότητα) και για την νομική αντεπίθεση που ετοιμάζει για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με την Ανόρθωση. Άλλωστε αυτό πρέπει να το πετύχει οπωσδήποτε αν έχει στο μυαλό του (εφόσον φυσικά είναι συνεπής σε όσα συμφώνησε) να γίνει και μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Ηρακλής. Γιατί με “λερωμένο μητρώο” κάτι τέτοιο αποκλείεται. Αυτή λοιπόν η… σύμπτωση φαίνεται σαν μια προσπάθεια αντιπερισπασμού.


Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι για να είναι κάποιος επιφυλακτικός, όχι μόνο με τον συγκεκριμένο κύριο Παντελή, αλλά και τον καθένα που εμφανίζεται για να βάλει λεφτά σε μια ΠΑΕ αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ της. Οι ελληνικές ΠΑΕ είναι “προβληματικές επιχειρήσεις” και για να σταθούν χρειάζεται να τσοντάρουν οι ιδιοκτήτες τους. Όταν αυτοί δεν μπορούν να το κάνουν, τότε τα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Συνεπώς, όσο καλός τεχνοκράτης και αν είναι ο Κύπριος, για την ΠΑΕ Ηρακλής δεν προβλέπονται κέρδη. Τι είναι λοιπόν αυτό που τον κάνει να ρισκάρει; Σίγουρα όχι η αγάπη για τον Ηρακλή. Γιατί αυτή προέκυψε μετά την Ανόρθωση, την Δόξα Δράμας και ίσως και κάποια άλλη.


Όλα αυτά τι δείχνουν; Ότι μπορεί ο Παντελή να έπιασε δουλειά, μπορεί να πείθει τους συνομιλητές του και να κερδίζει εντυπώσεις, μπορεί να “ξέρει ποδόσφαιρο”, όμως τα προβλήματα και τα ερωτήματα (αναπάντητα φυσικά) παραμένουν. Υπομονή λοιπόν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top