“Κάναμε βήμα εμπρός”

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της TV100 “Το Αθλόραμα της Δευτέρας” και αναφέρθηκε σε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Τι σημαίνει η νίκη μέσα στην Τρίπολη; …

Ηρακλής

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της TV100 “Το Αθλόραμα της Δευτέρας” και αναφέρθηκε σε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Τι σημαίνει η νίκη μέσα στην Τρίπολη;

Κάναμε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός. Είχαμε μια καλή απόδοση στην Τρίπολη αλλά ξέρουμε ότι δεν τελειώνει εδώ το πρωτάθλημα και θέλει διάρκεια. Χρωστάμε για τους φίλαθλους μας να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο”.

Φάνηκε μια διαφορετική ομάδα;

Με τον Λεβαδειακό είχαμε πίεση και νευρικότητα. Δεχτήκαμε πρώτοι γκολ και αυτό μας επηρέασε. Στην συνέχεια όμως προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τον αγώνα με την Τρίπολη και αυτό φάνηκε και από τις προπονήσεις. Ξέραμε από την αρχή του αγώνα τι θέλαμε και το δείξαμε σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ήμασταν πιο οργανωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε δώσει πολύ χώρο στους αντιπάλους μας. Δεν τους πιέζαμε, αλλά στην Τρίπολη είχαμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Όταν κάναμε επίθεση είχαμε βοήθειες και στην άμυνα βοηθούσε ολόκληρη η ομάδα”.

Μήπως αρχίζουν να βρίσκουν χημεία προπονητής και παίκτες, καθώς φέτος άλλαξαν τρεις προπονητές στην ομάδα;

Ήρθαν αρκετοί παίκτες με μετεγγραφή, που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους και καλή φυσική κατάσταση. Δεν μπορούσαμε άμεσα να τους βάζαμε στην ομάδα. Όσο πιο πολύ δουλεύουμε τόσο μας πλαισιώνουν και μας βοηθούν και δείχνουμε μια καλύτερη απόδοση. Επίσης οι παίκτες καταλαβαίνουν την φιλοσοφία μου και λειτουργούμε σωστά”.

Μπορούμε να περιμένουμε έναν καλύτερο Ηρακλή;

Κάνουμε τα πάντα στην προπόνηση ώστε να βελτιωνόμαστε. Συζητάω με τους παίκτες ώστε να είναι έτοιμοι 100%”.

Πέντε αγωνιστικές αήττητος. Είστε ικανοποιημένος από την βαθμολογική συγκομιδή;

Δεν είχαμε από την αρχή καλή απόδοση. Είχαμε και προβλήματα με την πειθαρχία των παικτών. Βλέπουμε όμως στα τελευταία παιχνίδια πως πρέπει να λειτουργούμε για να παίρνουμε τους βαθμούς, Ένας κάλος προπονητής δεν είναι ευχαριστημένος ακόμα και όταν δεν χάνει και πρέπει να βρίσκει νέους στόχους”.

Ποια ήταν η κατάσταση της ομάδας όταν την αναλάβατε;

Ήμουν και πριν τρία χρόνια προπονητής στην ομάδα. Τα προβλήματα είναι χειρότερα τώρα γιατί σε αυτό το διάστημα δεν επουλώθηκαν οι πληγές και βγήκαν νέα προβλήματα. Έτσι ψυχολογικά τα παιδιά ήταν σε άσχημη θέση”.

Γιατί ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αυτή την θέση;

Κάθε ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους, πρέπει να ξέρει να διαλέγει παίκτες και προπονητή και να τους στηρίζει η διοίκηση. Δύσκολα θα βρεθεί μια ισορροπία και σταθερότητα από την στιγμή που υπάρχουν πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών”.

Δεν διστάσατε να αναλάβετε την ομάδα;

Ήταν ένα ρίσκο και για μένα, αλλά πιστεύω την δουλεία που κάνω και τους παίκτες που έχω στην διάθεση μου. Κατά την διάρκεια της παραμονής μου προσπαθώ να βελτιώσω ορισμένες καταστάσεις. Θα προτιμούσα να παίζω για υψηλούς στόχους όπως έκανα στην Σλοβακία, αλλά πάλι θα κάνω το καλύτερο. Όταν ανέλαβα γνώριζα ότι είχαμε δυο δύσκολους αγώνες με Καβάλα και ΠΑΟΚ, αλλά πίστεψα ότι υπάρχουν άτομα στην ομάδα που μπορούν να βοηθήσουν όπως και οι κατάλληλοι παίκτες. Πήραμε τέσσερεις βαθμούς και ταυτόχρονα μια ανάσα”.

Γνωρίζατε το υλικό της ομάδας;

Ήξερα τον αρχηγό μας τον Τάσο Κατσαμπή, όπως και ορισμένους άλλους ποδοσφαιριστές. Την πρώτη φορά είχα νέους παίκτες, ενώ τώρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι”.

Ο Ηρακλής αδικεί τον εαυτό του βαθμολογικά;

Είδαμε στις πέντε αναμετρήσεις που είχαμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε. Η αναμέτρηση με την Τρίπολη θα μας βοηθήσει σημαντικά στο μέλλον και ταυτόχρονα τα νέα παιδιά που ήρθαν στον Ηρακλή δείχνουν ότι βελτιώνονται και βρίσκουν αυτοπεποίθηση”.

Θέλετε να σχολιάσετε την διαιτησία;

Άλλοι κρίνουν την διαιτησία. Είμαι προπονητής και δουλειά μου είναι να προετοιμάζω την ομάδα. Αυτό που θέλουμε είναι το 50-50 και να βλέπουμε καλή απόδοση από όλες τις ομάδες και να κερδίζει ο καλύτερος”

Βλέπετε καθόλου τα πλέι- οφ;

Αυτό θέλει δυο πράγματα να παίξει καλά η ομάδα και να πάρει βαθμούς, αλλά και οι ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα να χάνουν βαθμούς. Στόχος μας είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, αλλά όσο γίνεται πιο γρήγορα”.

Τελικά ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Πάντα είναι η νίκη στο επόμενο παιχνίδι“.

Πόσο δύσκολη είναι η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό;

Είναι μια δυνατή ομάδα και περιμένουμε αυτό τον αγώνα, τόσο οι παίκτες όσο και οι φίλαθλοι μας. Περιμένω να δείξουμε την ποιότητα που είχαμε στην Τρίπολη. Να παίξουμε επιθετικά και χωρίς φόβο να πιέσουμε τον αντίπαλο. Να αντιδράσουμε σωστά και να δημιουργήσουμε προβλήματα”.

Ποια είναι η σχέση σας με την διοίκηση;

Υπάρχουν άτομα που δουλεύουν μαζί μας και θέλουν να μας βοηθήσουν να πετυχουμε τους στόχους μας”.

Η άποψη σας για την ομάδα που μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο;

Είναι καλό για κάθε πρωτάθλημα 2-3 ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα προβλήματα από τον καθένα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα να έχει καθαρό μυαλό σε αυτή την διοργάνωση”.

Σχετικά Άρθρα

Ο αριθμός λογαριασμού ενίσχυσης του ποδοσφαιρικού Ηρακλή

Ποδόσφαιρο

Περόνε: “Αν με θέλουν, έρχομαι να παίξω στον Ηρακλή και με… ένα πόδι!”

Ποδόσφαιρο

Ακριτόπουλος: “Ο Ηρακλής είναι πάνω από όλους μας – Είμαστε υπηρέτες του”

Ποδόσφαιρο

Back to Top