«Να τιμωρηθεί παραδειγματικά»

Για τον σοβαρό τραυματισμό της Μαργαρίτας Πλευρίτου στο παιχνίδι της Πάτρας μίλησε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ηρακλή, Γιώτης Ιωακειμίδης. Ο τεχνικός των …

Άλλα αθλήματα

Για τον σοβαρό τραυματισμό της Μαργαρίτας Πλευρίτου στο παιχνίδι της Πάτρας μίλησε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ηρακλή, Γιώτης Ιωακειμίδης.

Ο τεχνικός των κυανόλευκων τόνισε αρχικά στο Libero 107.4: «Η δική μας ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 17 χρόνια και στο πρωτάθλημα έχουμε τους ίδιους στόχους με την ομάδα της Πάτρας και είναι η ευρωπαϊκή έξοδος. Από την πρώτη στιγμή που πήγαμε στο κολυμβητήριο είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ εχθρικό κλίμα, μας έβριζαν συνεχώς πριν ακόμη ξεκινήσει καλά καλά το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποβλήθηκα από τον πάγκο μαζί με την βοηθό μου, όχι γιατί διαμαρτυρήθηκα για διαιτητικά λάθη αλλά για τον πολύ σκληρό τρόπο που αγωνιζόταν η ομάδα της Πάτρας».

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης:« Ήμουν εκτός πισίνας, ο αγώνας βρισκόταν κοντά στο τέλος και προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω στην πισίνα, παρά την αστυνομική δύναμη, για να προστατεύσω τις παίκτριες μας από το αντιαθλητικό παιχνίδι της Πάτρας, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα όσο καιρό είμαι στους πάγκους, ήταν απίστευτο».

Ειδικότερα για τον τραυματισμό της Μαργαρίτας, σχολίασε: «Στο τέλος του αγώνα, η Μαργαρίτα ήταν στον πάγκο και λιποθύμησε ενώ ο γιατρός του αγώνα είχε αποχωρήσει και ευτυχώς βρέθηκε μια ελληνοαυστραλέζα γιατρός από την Πάτρα και την βοήθησε πάρα πολύ τότε ενώ επέστρεψε μετά και ο γιατρός (είχε αποχωρήσει πριν την λιποθυμία της Μαργαρίτας, που ήταν ακόμη ζεστή και δεν είχε καταλάβει τι ζημιά είχε πάθε) και την περιέθαλψε επίσης».

Εξιστορώντας τι έγινε και λιποθύμησε η αθλήτρια του Ηρακλή, ο Ιωακειμίδης ανέφερε: «Στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς οι κοπέλες μας ήταν μπροστά με 1 γκολ και δεχόταν συνεχώς απειλές από την Πάτρα. Σε κάποια στιγμή σκόραρε η Πάτρα και μόλις η Μαργαρίτα πήγε για την σέντρα, την ακινητοποίησαν 2 παίκτριες, την έκαναν σάντουϊτς και μετά ήρθε η Μανέτα, την έπιασε από τους ώμους και της έδωσε γονατιές, ήταν απίστευτο»
Τόνισε επίσης ότι αυτό που ζητά ο Ηρακλής είναι: «Αυτό που ζητάμε είναι η παραδειγματική τιμωρία της αθλήτριας της Πάτρας, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοια συμπεριφορά σε καμία άλλη αθλήτρια».

Κλείνοντας, ο προπονητής του Ηρακλή σημείωσε: «Ελπίζουμε να επανέλθει κοντά μας η Μαργαρίτα, είμαστε φυσικά όλοι δίπλα της, ο Ηρακλής είναι μια οικογένεια και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Όπως μας είπαν η Μαργαρίτα πρέπει να μείνει σε ακινησία για 1 μήνα περίπου και έτσι είναι πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν».

Η διάγνωση για την Μαργαρίτα

Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών βρίσκεται η Μαργαρίτα Πλευρίτου, για την οποία η ιατρική διάγνωση αναφέρει πως υπέστη τα εξής: «ρωγμώδες κάταγμα δίπλα στον σπόνδυλο, θλάση πρόσθιου οδοντοτού και κάκωση μεσακάνθιου συνδέσμου σπονδυλικής στήλης».

Back to Top