Ιδού οι ένοχοι

Αφού λοιπόν έγινε και αυτό, εμείς τι άλλο να περιμένουμε; Ο Παμπορίδης θα συνεχίσει να σφυρίζει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Για τον παρατηρητή του, τον …


Αφού λοιπόν έγινε και αυτό, εμείς τι άλλο να περιμένουμε; Ο Παμπορίδης θα συνεχίσει να σφυρίζει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Για τον παρατηρητή του, τον Καλαθενό, όλα κύλησαν καλά το περασμένο Σάββατο. Και όλοι όσοι είπαν ή έγραψαν ότι ο Παμπορίδης ήταν απαράδεκτος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζει να σφυρίζει ήταν τρελοί (που δεν κατάλαβαν ότι όλα όσα έκανε ο Κιλκισιώτης ήταν σωστά) ή εμπαθείς μαζί του;

Ε, λοιπόν δεν θα κάνουμε το χατίρι των κυρίων της ΚΕΔ αλλά και του κυρίου που είναι υπεύθυνος για τους παρατηρητές. Κανένας δεν είναι τρελός και κανένας δεν είναι εμπαθής. Χίλιες φορές να βγάλουν αθώο τον Παμπορίδη, ο κόσμος θα τον θεωρεί απαράδεκτο σαν διαιτητή και ανίκανο να αποδώσει δικαιοσύνη. Απλά κάποια “περιστατικά”, όπως αυτό με την “αθώωσή” του από τον παρατηρητή, καταδεικνύουν ότι η ευθύνη για τα όσα κάνει ο κάθε Παμπορίδης δεν βαραίνει μόνο τον κακό ή ακατάλληλο διαιτητή, αλλά και εκείνους οι οποίοι τους επιλέγουν, τους ορίζουν και τους βαθμολογούν.

Η “συντεχνιακή” συμπεριφορά και η πελατειακή αντιμετώπιση συντηρεί στους πίνακες διαιτητές, οι οποίοι κάτω από άλλες πιο σωστές και πιο αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής, δεν θα τους χρησιμοποιούσαν ούτε σε παιχνίδια σχολικών ή παιδικών πρωταθλημάτων. Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όμως και στην Ελληνική διαιτησία, η ΚΕΔ του Τεροβίτσα δεν έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες και δεν ενοχλείται όταν ένας διαιτητής εμφανίζει την εικόνα που παρουσίασε στο Καυτανζόγλειο ο Παμπορίδης. Γι’ αυτό και κανένας τους δεν… συγκινήθηκε όταν διαπίστωσε ότι ο Καλαθενός δεν τον… έστειλε.


Τώρα πλέον έχουμε μια ακόμα απόδειξη για το ποιοί ευθύνονται για το χάλι της διαιτησίας. Τώρα ξέρουμε τους ενόχους. Και ξέρουμε ακόμα ότι αυτοί οι ένοχοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, είτε γιατί κάποιοι εξυπηρετούνται από την παρουσία τους, είτε επειδή κάποιοι άλλοι δεν φωνάζουν όσο και όταν πρέπει. Σ’ αυτούς πρέπει να κατατάξουμε και την ηγεσία της ΠΑΕ Ηρακλής. Δεν αρκούν μόνο οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις των “εθελοντών” (πάλι καλά που υπάρχουν και αυτοί). Είναι ανάγκη επιτέλους ο Ρέμος να πάει στην λίγκα και να βάλει στη θέση του τον κάθε Κομπότη, τον κάθε Τεροβίτσα και τον κάθε Φινοκαλιώτη. Τώρα ξέρει και αυτός του ενόχους.
 

  

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top