Οι σφαγές “τύπου Σιδηρόπουλου”, δεν αντιμετωπίζονται με ευγένειες

“Σε σωρεία λαθών υπέπεσε ο Τ. Σιδηρόπουλος που διηύθυνε το ματς Πανιωνίου-Ηρακλή. Συγκεκριμένα θα μπορούσε στο 35΄να αποφύγει τη 2η κίτρινη στον Ιάκομπ του “Γηραιού”, …

Ηρακλής


“Σε σωρεία λαθών υπέπεσε ο Τ. Σιδηρόπουλος που διηύθυνε το ματς Πανιωνίου-Ηρακλή. Συγκεκριμένα θα μπορούσε στο 35΄να αποφύγει τη 2η κίτρινη στον Ιάκομπ του “Γηραιού”, ενώ στο 44΄θα έπρεπε να αφήσει το πλεονέκτημα υπέρ του Επστάϊν ο οποίος σκόραρε, παρότι του είχε γίνει φάουλ. Επίσης χαρίστηκε στον Μπάλαμπαν των γηπεδούχων τον οποίο υποχρεούνταν να αποβάλει για την αγκωνιά στον Επστάϊν (67΄)”. Αυτά γράφει στο σημερινό “Εθνοσπόρ” ο Περικλής Βασιλάκης σχολιάζοντας τα… κατορθώματα του Σιδηρόπουλου.

Τώρα εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Να πούμε ότι όλα αυτά στοιχειοθετούν αλλοίωση αποτελέσματος; Μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στον Ηρακλή; Το θέμα είναι να μην επαναληφθεί. Αυτό είναι το ζητούμενο. Πώς θα γίνει όμως αυτό όταν ο Σιδηρόπουλος και ο κάθε Σιδηρόπουλος απολαμβάνουν την ασυλία των “αφεντικών” της διαιτησίας. Γιατί αυτά που είδαν όλοι και τα επισήμανε ο Βασιλάκης, δεν τα αντιλήφτηκε ο παρατηρητής διαιτησίας και η περίφημη ΚΕΔ του Τεροβίτσα και του Βασσάρα.

Γιατί αν τα είχαν αντιληφθεί, θα έπρεπε από το απόγευμα της Κυριακής να έχουν στείλει σπίτι του τον Σιδηρόπουλο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό πλέον θα πρέπει να προβληματίσει την ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά και να την ανησυχήσει. Γιατί δεν μπορεί αυτά που επισήμανε ο Περικλής Βασιλάκης να μην τα πρόσεξαν οι κύριοι της ΚΕΔ. Τι λέει λοιπόν ο Τεροβίτσας, τι λέει και ο Βασάρας και τα άλλα μέλη της επιτροπής; Ηταν… αθώα τα λάθη του Σιδηρόπουλου; Τα έκανε επειδή είναι κακός διαιτητής; Αν αυτή την εξήγηση έδωσαν, τότε είναι δική τους η ευθύνη αφού αυτοί τον επέλεξαν. Δεν είναι… αθώα τα λάθη του; Δεν είναι αυτό που λέμε “ανθρώπινα”; Πάλι δική τους είναι η ευθύνη, γιατί τον…. συντηρούν στους πίνακες της Σούπερ λίγκας.Το πρωτάθλημα μπήκε στην πιο κρίσιμη καμπή του. Κάθε βαθμός που “κλέβεται” από μια ομάδα ή “προσφέρεται” σε μια άλλη, μπορεί να καθορίσει την τύχη τους. Ο Ηρακλής δεν πρέπει να αφήσει την διαιτησία της Κυριακής. Φωνάζουν άλλοι κι άλλοι που παίρνουν αμέτρητα σφυρίγματα μόλις δεν τους αρέσει κάτι. Στον Ηρακλή ακολουθούν την τακτική των “δηκτικών” ανακοινώσεων. Για επιτροπές όπως η ΚΕΔ και για ανθρώπους όπως ο Σιδηρόπουλος, αυτές οι ανακοινώσεις είναι “ψιλά γράμματα”. Καλά θα κάνουν στην ΠΑΕ Ηρακλής να αλλάξουν τακτική και να καθίσουν “κάθε κατεργάρη στον πάγκο”. Αποδείχτηκε ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν ούτε από ευγένειες ούτε από ανοχές. Άλλη γλώσσα χρειάζονται.
Σχετικά Άρθρα

Η επανεκκίνηση, η απογοήτευση και η “προσωπική ατζέντα”…

Ποδόσφαιρο

Back to Top