- Bluearena - http://bluearena.gr -

Παλικαρίσιος βαθμός, παρά το χειρουργείο (video)

Ο Σιδηρόπουλος το προσπάθησε πολύ, ο Ηρακλής περισσότερο… Ο αστυνομικός – διαιτητής, κάθε άλλο παρά δικαιοσύνη απέδωσε στη Νέα Σμύρνη, μορφοποιώντας καταλυτικά τη ροή του αγώνα υπέρ των γηπεδούχων, όμως η παλικαρίσια εμφάνιση των «κυανολεύκων» κράτησε το 0-0 και έφερε στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων τον πολύτιμο βαθμό.


Ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε από το 36΄ με δεύτερη κίτρινη τον Γιάκομπ, επειδή δεν πρόλαβε να πάρει σωστή απόσταση σε φάουλ έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, το οποίο εμφανώς επίτηδες επιχείρησε να εκτελέσει βιαστικά ο Τζαβέλας. Για ασήμαντη αφορμή άφησε με παίκτη λιγότερο τον «Γηραιό» από νωρίς, ενώ δεν έκανε το ίδιο στο δεύτερο μέρος, όταν ο Μπάλαμπαν, με δολοφονικό τρόπο κτύπησε με δυνατή αγκωνιά στο πρόσωπο τον Επστάιν. Δωδεκανήσιος διαιτητής και Πατρινός βοηθός (Μπαλτάς) «δεν είδαν τίποτε» και το μόνο που υποδείχθηκε ήταν η κίτρινη κάρτα στο Σαρακατσάνο, που υποδείκνυε το προφανές!


Νωρίτερα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο κάκιστος Σιδηρόπουλος, είχε προλάβει να περάσει από δεύτερη φάση χειρουργείου τον Ηρακλή, όταν δεν άφησε το πλέον προφανές πλεονέκτημα στον Επστάιν, που σκόραρε, υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ του Μάρα, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν, ακυρώνοντας ουσιαστικά το πεντακάθαρο γκολ του Ηρακλή!


Ψυχωμένη εμφάνιση – άψογο κοουτσάρισμα


Υπό αυτές τις συνθήκες οι παίκτες του Ηρακλή αγωνίστηκαν με ψυχή, κάλυψαν τους χώρους και παρά την αναμενόμενη, λόγω αριθμητικού πλεονεκτήματος πίεση του Πανιωνίου αντιστάθηκαν και απειλήθηκαν μόνο από το γεγονός ότι με την απουσία του Γιάκομπ και την ταυτόχρονη απουσία Κατασαμπή και Λέκι ήταν ευάλωτοι στο ψηλό παιχνίδι.


Από την πλευρά του ο Γιόζεφ Μπουμπένκο διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αλλάζοντας τον Μάρα, που έπαιζε – χωρίς προσφορά – σε ελεύθερο ρόλο με τον πιο χρήσιμο εκείνη την ώρα Παπαστεριανό και ρίχνοντας στη συνέχεια στη μάχη τον Καρλίνιος και τον Κομπαγιάσι, απονευρώνοντας – έστω και με παίκτη λιγότερο – το παιχνίδι στο κέντρο για τον Πανιώνιο.


«Χαλκέντερος» ο Ηλιάδης


Την πραγματική της ουσία αποκτά η λέξη «χαλκέντερος» στην περίπτωση του Στέλιου Ηλιάδη, ο οποίος το βράδυ της παραμονής του αγώνα έφυγε από το ξενοδοχείο της αποστολής και νοσηλεύτηκε με κρίση οξείας γαστρεντερίτιδας και την επομένη αγωνίστηκε «σκυλίσια» για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο της Ν. Σμύρνης. Του αξίζουν συγχαρητήρια.


Με κόσμο στο πλευρό του


Στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης βρέθηκαν φίλοι του Ηρακλή, οι οποίοι, κατάφεραν και παρέκαμψαν την απαγόρευση, φροντίζοντας να μην δώσουν εικόνα οργανωμένης μετάβασης και στήριξαν με θέρμη την προσπάθεια της ομάδας. Αξίζουν και σε αυτούς πολλά συγχαρητήρια.


Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπάλτας (Αχαΐας)
4ος: Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Νταμπώσης (Πιερίας)


Κίτρινες: Γιάκομπ (30, 36′ Ηρακλής), Μανιάτης (65′ Πανιώνιος), Σαρακατσάνος (68′ Ηρακλής), Λάτκα (72′ Πανιώνιος).
Κόκκινες: Γιάκομπ (36′).  


Πανιώνιος(Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον (Μπουβάλ 76′), Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Λάκτα, Όμο (Κούκετς 46′), Σιόβας, Ριέρα, Εστογιανόφ (Γουνδουλάκης 39′), Μπάλαμπαν.

Ηρακλής(Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Μάρτος, Μάρα (Παπαστεριανός 60′), Ηλιάδης, Γιάκομπ, Κονέ (Καρλίνιος 81′), Εσπτάιν, Γκαρσία( Κομπαγιάσι 90′).

Οι φάσεις του αγώνα


http://www.youtube.com/watch?v=_lcW5jatr18