«Θα εκμεταλλευτούμε κάθε υπερασπιστικό μέσο»

Για τις ενέργειες του ΤΑΠ Ηρακλής μετά την σκληρή απόφαση της CEV μίλησε σήμερα (12/2) ο πρόεδρος των κυανόλευκων, Γιώργος Μανωλόπουλος. Μία μέρα μετά την …

Ηρακλής

Για τις ενέργειες του ΤΑΠ Ηρακλής μετά την σκληρή απόφαση της CEV μίλησε σήμερα (12/2) ο πρόεδρος των κυανόλευκων, Γιώργος Μανωλόπουλος.

Μία μέρα μετά την απόφαση για αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής τοποθετήθηκε στο Libero 107.4 για το τι μέλλει γενέσθαι.  

 «Είναι μια άσχημη στιγμή για τον σύλλογο και αυτό που μπορούμε να κάνουμε πλέον θα το κάνουμε. Σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία θα στείλουμε μια επιστολή και θα επιδιώξουμε να είμαστε στην ολομέλεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα συζητηθεί το θέμα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον Ηρακλή», τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει: 

 «Μετά το final-4 της Πράγας είχαμε δεσμευτεί για ορισμένα θέματα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σε θέματα ασφαλείας, οργάνωσης κτλ και ίσως θα έπρεπε και ο κόσμος του Ηρακλή να είναι πιο προσεκτικός. Βέβαια, δεν έγινε τίποτε τραγικό, οι φίλοι της ομάδας μπήκαν και βγήκαν άμεσα από το γήπεδο χωρίς να γίνει κάτι αλλά αυτά δεν τα ανέχονται στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και οι παρατηρητές θα τα έχουν καταγράψει στις εκθέσεις τους. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε κάνει διάφορες ενέργειες για την τήρηση της τάξης στο παιχνίδι αυτό αλλά την τελευταία στιγμή ο Ολλανδός supervisor δεν επέτρεψε την είσοδο της security που είχαμε φέρει, αν ήταν μέσα η security δεν θα είχε γίνει τίποτε. Πάντως από το final-4 της Πράγας και σε τόσους αγώνες εντός και εκτός δεν είχε γίνει τίποτε απολύτως από τον κόσμο του Ηρακλή, όλα κυλούσαν καλά».

Για τις ενέργειες που θα κάνει τώρα ο Ηρακλής, ανέφερε: «Θα ξεκινήσουμε τώρα την απαραίτητη διαδικασία με την δική μας ομοσπονδία και πιστεύω ότι πριν από την συνεδρίαση της ολομέλειας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που είναι για τις 3 Απριλίου, θα ξέρουμε περίπου τι θα συμβεί τελικά. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε υπερασπιστικό μέσο που έχουμε, υπάρχει και η ανακοίνωση της Πάτρας, θα γίνουν και κάποιες κινήσεις off the record και θα δούμε τι θα συμβεί τελικά. Πρέπει πάντως και οι φίλοι της ομάδας να σκέφονται πιο πολύ όταν έρχονται στο γήπεδο και να μην σταγγαλίζουν την ομάδα με την αγάπη τους. Ο αγωνιστικός χώρος είναι άσυλο για τους παίκτες, άσχετα αν υπάρχουν και κάποιοι ανεγκέφαλοι, δεν πρέπει να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο ούτε για να πανηγυρίσεις ούτε για να διαμαρτυρηθείς».

Μιλώντας για τις επιπτώσεις του αποκλεισμού, είπε επίσης: «Ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πλήττει σε πολλά επίπεδα την ομάδα χωρίς αμφιβολία. Τόσο σε επίπεδο εξεύρεσης χορηγών όσο και σε αγωνιστικό καθώς οι καλοί παίκτες θέλουν να παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ίσως είναι δύσκολο να έρθουν τώρα. Ο Ηρακλής πάντως είναι μεγάλος σύλλογος και θα ανακάμψει, θα επανέλθει, κανένας μεγάλος σύλλογος δεν χάνεται. Ο Ηρακλής άλλωστε είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη με τόσο πολύ κόσμο στο πλευρό του, αυτό αρέσει στους Ευρωπαίους αλλά πρέπει κι εμείς να είμαστε προσεκτικοί, να σκεφτούν όλοι πως θέλουν την ομάδα».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Μανωλόπουλος τόνισε: «Πάντως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα υπήρξε αυτοσυγκράτηση, μόνο στο τέλος του αγώνα υπήρξε μια πρόκληση με μια χειρονομία και μπήκε κόσμος μέσα στο γήπεδο αλλά άμεσα σχεδόν απομακρύνθηκαν πάλι. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να γίνονται αυτά, ήμασταν υπότροποι και υπό επιτήρηση και έτσι ήρθε τώρα η τιμωρία».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top