Αποκλεισμός-σοκ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σε μία προκλητική απόφαση προχώρησε πριν από λίγα λεπτά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ. Ανακοίνωσε τον ετήσιο αποκλεισμό του Ηρακλή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για επεισόδια …

Ηρακλής

Σε μία προκλητική απόφαση προχώρησε πριν από λίγα λεπτά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ. Ανακοίνωσε τον ετήσιο αποκλεισμό του Ηρακλή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για επεισόδια που ανακάλυψαν οι άνθρωποί της ότι δημιουργήθηκαν στον αγώνα με την ΕΑ Πατρών.

Η είδηση φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και αναφέρει ότι ο Ηρακλής τιμωρείται με τουλάχιστον ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το οποίο πάντως δεν ανακοινώθηκε. Και όλα αυτά, από μία ομοσπονδία που δεν έχει καταφέρει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, να πραγματοποιήσει μία διοργάνωση της προκοπής και η οποία δείχνει να προτιμά τα παιχνίδια να διεξάγονται παρουσία συγγενών και φίλων. Σε αντίθεση με τους αθλητές ακόμη και αντιπάλων του Ηρακλή (βλέπε Τζίμπα), που δεν δίστασαν να υποκλιθούν στον κόσμο της ομάδας. 

Θυμίζουμε ότι οι κυανόλευκοι είχαν τιμωρηθεί με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο για τα συμβάντα στο φάιναλ φορ της Πράγας.

Η αντίδραση του ΤΑΠ Ηρακλής, ήρθε πριν από λίγο, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης:“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω e-mail το από 11/2/2010 έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, σύμφωνα με το οποίο, για τα γεγονότα που σύμφωνα με την έκθεση του πρόσθετου παρατηρητή της CEV, έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του αγώνα της 3/2/2010 μεταξύ Ηρακλή και ΕΑ Πατρών, μας επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με τη μνεία ότι στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της CEV στις 3/4/2010 θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.


Οι πρωτοφανείς για τα νομικά δεδομένα:

1)Επιβολή ποινών χωρίς καν να κληθεί το σωματείο μας σε απολογία ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να λάβουμε γνώση των κατηγοριών και να υπερασπίσουμε τις απόψεις μας, όπως επιβάλλουν οι κανόνες δικαίου.
2)Επιβολή ποινής χωρίς να αναφέρεται ποιο όργανο την επέβαλε, από ποιους συγκροτήθηκε, πότε και που συνεδρίασε, καθιστά την “απόφαση” αυτή νομικά αστήρικτη και για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους απαράδεκτη.

Ο Γ.Σ Ηρακλής με συντονισμένες νόμιμες ενέργειες θα προβεί σε όλες εκείνες τις κινήσεις, που θα οδηγήσουν στη δικαίωση και στην απαλλαγή του”.


Η ανακοίνωση της CEV:

http://www.cev.lu/mmp/online/website/news/news_online/755/1711/16394_EN.html 

Σχετικά Άρθρα

Σημαντική εξέλιξη: Πώς ρυθμίζεται την υπόθεση των παλαιών οφειλών και για τον Ηρακλή!

Βόλει

Back to Top