Για να τελειώνει το παραμύθι (videos)

Από το βράδυ της Κυριακής, έχουμε δεχτεί στη BLUEARENA αρκετά μηνύματα οπαδών του Ηρακλή, οι οποίοι δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για το κλίμα που …

Ηρακλής

Από το βράδυ της Κυριακής, έχουμε δεχτεί στη BLUEARENA αρκετά μηνύματα οπαδών του Ηρακλή, οι οποίοι δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για το κλίμα που επιδιώκουν κάποιοι να διαμορφώσουν με αφορμή τη διαιτησία του Σπάθα στο ντέρμπι του Καυτανζογλείου.


Είναι οι ίδιοι ακριβώς που στο παιχνίδι της Τούμπας όχι μόνο δεν αναφέρθηκαν στα «εγκλήματα» του Παμπορίδη, αλλά κατηγορούσαν τους παίκτες του Ηρακλή ότι με τις συνεχείς πτώσεις θα τελείωσαν το ρεζερβουάρ της βενζίνης του φορειοφόρου οχήματος.


Για να τελειώνει το παραμύθι που πλασάρουν κάποιοι τεχνηέντως, ας πάρουμε μία προς μία τις αμφισβητούμενες φάσεις, με το σχετικό βίντεο, παραθέτοντας σε δύο φάσεις, την άποψη του καθηγητή διαιτησίας, Περικλή Βασιλάκη:


1. Στο 2’, ο Μουσλίμοβιτς κάνει πρώτος επιθετικό φάουλ στον Παπαζαχαρία και στη συνέχεια ανατρέπεται από τον αμυντικό του Ηρακλή. Σωστά ο Σπάθας καταλογίζει την πρώτη –χρονικά- παράβαση.


http://www.youtube.com/watch?v=X0BC8lvyfXw


2. Οι δύο κίτρινες κάρτες του Βιτόλο, είναι σωστές και δεν χωρά αμφισβήτηση γι’ αυτό (βίντεο 0:17).


3. Για τήρηση του φερ πλέι στη φάση του 70’, δεν δικαιούται να φωνάζει ο ΠΑΟΚ, διότι μετά το φάουλ του Γιαννούλη, ο Αραμπατζής ήταν αυτός που προσπάθησε να βγάλει αντεπίθεση και δεν πέταξε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον πεσμένο Βιερίνια (βίντεο 0:53).


4. Στις αψιμαχίες που ακολούθησαν τις φάσεις, σωστά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο Γκαρσία, αλλά το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος είχε ήδη μία κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο, καθώς και με τον Σαβίνι. Δεν το έκανε όμως ο Σπάθας, ενώ δεν τιμώρησε ούτε τον Γκαρσία για το επικίνδυνο μαρκάρισμα επί του Επστάιν (βίντεο 1:02).


5. Στα πέναλτι που ζητάει ο Ηρακλής, δεν υπάρχει παράβαση. Ο Μαλεζάς απομακρύνει τη μπάλα με τον ώμο περάσει τη γραμμή (βίντεο 1:39).


http://www.youtube.com/watch?v=tVFSn8uKG6w


6. Στο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ, υπάρχει μία ανεπαίσθητη επαφή Γιαννούλη-Βιερίνια, αλλά ο Πορτογάλος μόλις αντιλαμβάνεται ότι χάνει τη μπάλα βουτάει εντυπωσιακά στο έδαφος


http://www.youtube.com/watch?v=1QziTdpQA9k


Αντί επιλόγου, είναι προτιμότερο να θυμίσουμε το τι συνέβη στο παιχνίδι της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον Παμπορίδη και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…


Σχετικά Άρθρα

Για μία ακόμη φορά, εισροή υδάτων στον υπόγειο χώρο της Μίκρας…

Ποδόσφαιρο

Μουνιόθ: “Στην Ισπανία αντιδράσαμε αργά – Τραγική η κατάσταση”

Ποδόσφαιρο

Back to Top