«Πλήρωσε» ένα κακό τρίλεπτο

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έμελε να αποβεί μοιραίο για τον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 78-75 από την Ολυμπιάδα στην Πάτρα. Οι …

Ηρακλής

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έμελε να αποβεί μοιραίο για τον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 78-75 από την Ολυμπιάδα στην Πάτρα. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ένα κακό τρίλεπτο στην αρχή της τέταρτη περιόδου έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Ηρακλής κράτησε τη διαφορά με την οποία είχε κερδίσει στο Ιβανώφειο και σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι κυανόλευκοι θα έχουν το πάνω χέρι.

Από την αρχή, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός. Η Ολυμπιάδα Πατρών αρέσκεται να παίζει γρήγορο κι επιθετικό μπάσκετ. Ο Ηρακλής από την άλλη, μπορεί να παίξει είτε σε αργό τέμπο είτε σε πιο γρήγορο. Οι γηπεδούχοι είχαν συνεχώς μπροστά στο σκορ, με τους κυανόλευκους όμως να παρακολουθούν από κοντά και να βρίσκονται συνεχώς μια ανάσα από τον αντίπαλό τους. Στο τέλος μάλιστα του ημιχρόνου πήρε προβάδισμα με 44-40 χάρη σε συνεχόμενους πόντους των Λαμπρόπουλου και Πέτροβιτς.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το παιχνίδι μέχρι το 32΄ περίπου. Στο σημείο εκείνο και με το σκορ στο 56-56, η Ολυμπιάδα έκανε την επίθεσή της και προηγήθηκε με 68-58, χάρη στην ευστοχία έξω από τα 6,25, με τον Ηρακλή να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του κι έχασε και την επαφή με το σκορ. Ωστόσο, σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά και μείωσε σε 76-75, 7΄΄ πριν το τέλος με βολές του Γιάννη Λάππα. Οι Πατρινοί πήγαν στις βολές μετά από φάουλ των παικτών του Ηρακλή και ο Γκαγκαλούδης έγραψε το 78-75 στα 5΄΄. Στο χρόνο που απέμενε, ο Βλάντο Πέτροβιτς πιέστηκε και στο σουτ της απελπισίας, ήταν άστοχος.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 40-44, 56-56, 78-75. Διαιτητές: Ανδρικόπουλος, Μαλανδρής, Ξάνθος.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Νίκου): Γκαγκαλούδης 21(3), Ορφανός, Γεωργίτσης 2, Κούρτης 2, Θεοδωράκος, Μουλάκης 10(2), Κοσάνοβιτς 13, Κακαρούδης 15(2), Τομαράς 4, Πέττας 10(1).
HΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Καστλ 14(2), Κέκελης, Καμπερίδης 5, Ακεψεμαϊδης 3(1), Λαμπρόπουλος 3, Λάππας 16(2), Καραποστόλου 3(1), Πέτροβιτς 22(2), Τσαμάτος 4, Μπούτσι, Δέσπος 5.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top