Μην σπέρνουμε ανέμους, γιατί θα θερίσουμε θύελλες

Είναι δεδομένο ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά για τη μη παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Καυτανζογλείου. …

Είναι δεδομένο ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά για τη μη παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Καυτανζογλείου. Πράγματα τα οποία δεν ειπώθηκαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο οποίο δεν υπήρχαν οπαδοί του Ηρακλή, λες και μόνο οι φίλοι του ΠΑΟΚ νιώθουν την ανάγκη να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.


Το να ακούς από ένα ραδιοφωνικό… οπαδό ότι το Καυτανζόγλειο θα γεμίσει με οπαδούς του ΠΑΟΚ, είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο και δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Δεν περιμέναμε όμως ποτέ, να ακούσουμε από χείλη βετεράνου ποδοσφαιριστή που έφαγε ψωμί στον Ηρακλή, ότι την Κυριακή θα βρεθούν είκοσι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Ηρακλή.


«Είναι καλό που κέρδισε ο Ηρακλής και άλλαξε προπονητή, γιατί θα έχει καλύτερη ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ όμως θα έχει είκοσι χιλιάδες κόσμου στο Καυτανζόγλειο και οι είκοσι χιλιάδες δίνουν άλλη ώθηση στην ομάδα». Τάδε έφη, ο Θανάσης Δημόπουλος στην ραδιοφωνική του εκπομπή. Λησμόνησε το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα προμηθευτεί εισιτήρια; Θέλησε με αυτό τον τρόπο να γίνει αρεστός στο ακροατήριό του; Ότι και αν ισχύει, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, ειδικά σε τόσο λεπτά θέματα που είναι πιθανό να οξύνουν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα.


Το θετικό είναι ότι στη σύσκεψη μέτρων τάξης, το κλίμα ήταν εξαιρετικό και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ούτε καν έθεσε θέμα εισιτηρίων, σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί πριν από 1-2 χρόνια, όταν μέλος της διοίκησης του Δικέφαλου καλούσε τον κόσμο να προμηθευτεί εισιτήρια από τα εκδοτήρια του σταδίου. Κάποιοι άκουσαν την προτροπή του και όλοι θυμάστε τι συνέβη.


Αρκετοί είναι αυτοί που τις τελευταίες ώρες φέρνουν στη μνήμη τους τα ντέρμπι προηγούμενων ετών, στα οποία υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων. Τα θυμήθηκαν όμως τώρα και όχι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Και αυτό γεννάει ερωτηματικά. Όλοι μας θέλουμε τα ελληνικά ντέρμπι να διεξάγονται με οπαδούς και των δύο αντιπάλων. Με ίσους όμως όρους και μία συμφωνία που θα τηρείται στο ακέραιο.


Τόσα εισιτήρια μπορώ να διαθέσω στο γήπεδό μου, τον αντίστοιχο –βάσει χωρητικότητας- αριθμό ζητώ εκτός έδρας. Γιατί όταν προσφέρεις ένα και ζητάς πέντε, δείχνεις ότι δεν υπολογίζεις την άλλη πλευρά. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα ντέρμπι εντός αγωνιστικού χώρου και εκεί πρέπει να μείνει. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είμαστε όλοι μας…


ΥΓ Η υποδοχή της είδησης για την αποχή των παικτών του ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αποτελεί ένα πολύ καλό θέμα προβληματισμού για όλους μας. Ρεπόρτερ και οπαδούς.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top