Ένα ευχαριστώ στον Βικτοράς

Το περασμένο καλοκαίρι των πέντε…Ντίκα και της υπέρβασης, η ΠΑΕ Ηρακλής προχώρησε στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος όχι απλά δεν συγκέντρωσε πάνω του τα …

Το περασμένο καλοκαίρι των πέντε…Ντίκα και της υπέρβασης, η ΠΑΕ Ηρακλής προχώρησε στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος όχι απλά δεν συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αμφισβητήθηκε από πολλούς. Μεταξύ αυτών, ήταν και πολλοί από εμάς, τους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν είδαμε με καλό μάτι το βιογραφικό του Ρουμάνου φορ.


Μια καλή χρονιά στη Στεάουα Βουκουρεστίου, ένα άτυχο πέρασμα από την Καιζερσλάουτερν και η επιστροφή στη Ρουμανία για την άγνωστη Οτοπένι, δεν ήταν αρκετά ώστε να πείσουν τον οποιοδήποτε ότι ο υψηλόσωμος φορ ανήκει στην κατηγορία των πέντε Ντίκα.


Ακόμη θυμάμαι, τον διάλογο που είχα με έναν συνάδελφο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Ηρακλής κινείται για την απόκτηση του Γιάκομπ. Την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη, έφτανε για λογαριασμό του Άρη ο… πολύς Αμπρέου και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε, είναι ότι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, οι “κυανόλευκοι” θα έπρεπε να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους για τον Ρουμάνο φορ, κάποια άλλη ημέρα.


Κάπως έτσι αντιμετώπισαν την απόκτηση του Γιάκομπ και πολύ άλλοι, οι οποίοι κρίνοντας από το βιογραφικό του Ρουμάνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά στην επίθεση του Ηρακλή λύνοντας το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι “κυανόλευκοι” στο σκοράρισμα.


Από την πλευρά του, ο Γιάκομπ βάλθηκε να διαψεύσει όσους τον αμφισβήτησαν, από πολύ νωρίς. Στην Αυστρία, εκεί όπου ο Προτάσοφ έχτιζε τον νέο Ηρακλή, ο Ρουμάνος έδειξε κάποια στοιχεία εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους, υποδέχθηκαν με πολλές επιφυλάξεις την είδηση της απόκτησης του.


Με τον Ντίκα να προβληματίζει, τον Τούμα να ψάχνεται, τους Μιλάνο και Μπόσνιακ να κινούνται σε ρηχά νερά, η προσοχή όλων όσων ακολούθησαν την αποστολή έπεσε πάνω στον Γιάκομπ. Για την ακρίβεια, οι τρεις ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν εκείνο το διάστημα ήταν ο Πιλότο, ο Λέκι και ο Γιάκομπ.


Για τους δύο πρώτους ήταν αναμενόμενο, αλλά για τον Γιάκομπ μάλλον όχι. Ο Ρουμάνος φρόντισε να μην απογοητεύσει όσους…κέρδισε με την παρουσία του στα φιλικά του καλοκαιριού και με τις εμφανίσεις του στις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, έδωσε σε όλους μας ένα καλό μάθημα… Ό, τι το αποκλειστικό κριτήριο για την αξία ενός ποδοσφαιριστή, δεν είναι το τι έκανε αυτός στο παρελθόν, αλλά το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος το ποδοσφαιρικό του μέλλον.


Με αφορμή λοιπόν το γκολ του Γιάκομπ κόντρα στη Καβάλα, τις μάχες που έδωσε αυτός σε όλο το 90λέπτο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντέδρασε στις υποδείξεις του Τσινιάρη, μόνο και μόνο για να αποφύγει μια ακόμη κίτρινη η οποία θα του στερούσε το δικαίωμα να αγωνιστεί σε δύο από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας, όλοι όσοι αμφισβητήσαμε τον Ρουμάνο επιθετικό οφείλουμε να του πούμε ένα ευχαριστώ για το μάθημα που μας έδωσε…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top