“Με περιμένατε, έρχομαι…”

Ήταν ο… «βαλές» στην παρτίδα της «κυανόλευκης»… ξερής στην μεταγραφική παρτίδα του καλοκαιριού. Τα υπόλοιπα χαρτιά ήταν με…  υποσχέσεις, αλλά ο παίκτης, που τα κρατούσε …

Ηρακλής

Ήταν ο… «βαλές» στην παρτίδα της «κυανόλευκης»… ξερής στην μεταγραφική παρτίδα του καλοκαιριού. Τα υπόλοιπα χαρτιά ήταν με…  υποσχέσεις, αλλά ο παίκτης, που τα κρατούσε στα χέρια του είχε την «καβάντζα» του καλού και σίγουρου χαρτιού. Τη σιγουριά του βαλέ, που θα τον βοηθούσε να μαζέψει χαρτί ακόμη και αν τα υπόλοιπα χαρτιά δεν του έδιναν τη ξερή.

Ο λόγος για τον Νούνο Πιλότο. Αρχηγός της Ακαντέμικα Κοϊμπρα, με γεμάτες χρονιές, το σίγουρο εργαλείο στην μεσαία γραμμή, για το οποίο ακόμη και διακεκριμένοι κονδυλοφόροι εξ Αθηνών έχυσαν με θετική αναφορά το μελάνι τους, το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας λόγο για εξαιρετική μεταγραφική ευστοχία.

Κι όμως, ο «σίγουρος», ο… «ε, τουλάχιστον αυτός θα μας βγει», ατύχησε και μαζί του ατύχησε και όλο το αγωνιστικό οικοδόμημα του ποδοσφαιρικού «Γηραιού», που αναγκάστηκε να ταλαιπωρηθεί με τα παιδιαρίσματα του Ντιέ και την αδυναμία επαναφοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Ντάλα Μπόνα. Στην πιο νευραλγική τακτική ζώνη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτή της γραμμής των ανασταλτικών μέσων, το σίγουρο χαρτί είχε καεί. Αβίαστα, όμως, από την πρώτη στιγμή, όλοι τον στήριξαν κι ας ήξεραν ότι θα τον δουν στα γήπεδα Ιανουάριο – Φεβρουάριο…


Κι όμως, πέρασε πολύ νερό από το νερόμυλο της ιστορίας και οι μέρες της επαναφοράς του Νούνο στην δράση έφτασαν. «Με περιμένατε, έρχομαι…», λέει με το ανάγλυφο και μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του ο Πορτογάλος, ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι κατόρθωσε να «καταπιεί» με υπομονή, επιμονή και θέληση τον χρόνο, που μπορεί να του φάνηκε σαν «τα χρόνια της υπομονής» για εκείνον, μόνο, που – στην δική του περίπτωση – δεν ισχύει η συνέχεια του στίχου του Μάνου Ελευθερίου στο γνωστό άσμα, δηλαδή το «δεν μας θυμήθηκε κανείς». Τον Νούνο όλοι στον Ηρακλή τον θυμούνταν κάθε τόσο και ένας αναστεναγμός, δίκην παραπόνου έβγαινε για να αποδώσει εύγλωττα την ανάγκη της παρουσίας του.


«Με περιμένατε, έρχομαι», λοιπόν, λέει στην BLUEARENA ο Νούνο και δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του για αυτό. «Από την πρώτη στιγμή με στήριξαν όλοι στην ομάδα. Με περιέβαλαν με αγάπη και εμπιστοσύνη και είμαι έτοιμος να ανταποδώσω. Είμαι πολύ χαρούμενος, που πλησιάζει η ώρα της μπάλας. Θα ξαναπαίξω μπάλα», λέει ο Βιοχημικός (ως προς τις σπουδές του) και φωτίζεται το πρόσωπό του από χαρά και προσμονή.


«Στεγνός», πραγματικός επαγγελματίας, δεν έβαλε γραμμάριο όλους αυτούς τους μήνες και δουλεύει σκληρά στο πρόγραμμά του, περιμένοντας να μπει με την ομάδα τις επόμενες μέρες. Επιβεβαιώνει με την προσωπική του εμπειρία, μάλιστα, αυτό, που οι αθλητίατροι υποστηρίζουν, ότι δηλαδή μετά από επέμβαση αποκατάστασης χιαστών συνδέσμων, το γόνατο καθίσταται πιο ισχυρό και λειτουργικό: «Το αντιλαμβάνομαι. Το αισθάνομαι πιο ευλύγιστο. Όλα είναι στο μυαλό και το ξέρω. Αν δεν βάλεις με το μυαλό σου τον φόβο το πρώτο διάστημα, μετά το ξεπερνάς και όλα θα πάνε καλά», το φιλοσοφεί ο Νούνο Πιλότο.


«Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις. Ακόμη δεν μπήκα στην ομάδα. Όμως, η ώρα έφτασε και είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα. Καιρός μου είναι…», υπογραμμίζει με πολλή διάθεση…


Αντε, βρε Νουνο… Με το καλό, γιατί και στο τέλος της παρτίδας, ο… βαλές ευπρόσδεκτος είναι…   

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top