“Χρειαζόμαστε τον κόσμο”

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής του Ηρακλή. Την παρουσίασή του ανέλαβε ο υπεύθυνος του τομέα δημοσίων σχέσων της ΠΑΕ, …

Ηρακλής

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής του Ηρακλή. Την παρουσίασή του ανέλαβε ο υπεύθυνος του τομέα δημοσίων σχέσων της ΠΑΕ, Νίκος Φιλιππιάδης. «Ο Μπουμπένκο γνωρίζει καλά την πόλη και την ομάδα του Ηρακλή και αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να ενώσει τις προσπάθειες του με όλους μας για να πάει η ομάδα καλύτερα», ανέφερε το μέλος του -άτυπου- διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.


Ο Σλοβάκος τεχνικός από την πλευρά του είπε: «Αυτές τις δύο ημέρες που βρέθηκα με την ομάδα, δουλέψαμε πολύ. Είδαμε πολλούς αγώνες της ομάδας, μιλήσαμε για μεταγραφικά ζητήματα και για παίκτες που μπορούν να έρθουν και να μας βοηθήσουν, ενώ μιλήσαμε πολύ και με τους παίκτες, βλέποντας τα λάθη που έχουν γίνει και έχουν φέρει αρνητικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Αμέσως μέσα από τις δύο αυτές προπονήσεις, θέλαμε να αλλάξουμε τα λάθη. Πρώτα απ΄ όλα όμως πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών. Να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Προσωπικά πιστεύω πολύ στους παίκτες και την ποιότητα τους. Βεβαίως έχουν και αξία και πολύ καλό χαρακτήρα. Από την στιγμή λοιπόν που θα δουλέψουμε σκληρά σαν επαγγελματίες, θα έρθουν τα αποτελέσματα και η καλή απόδοση».


Για τις θέσεις που απαιτείται ενίσχυση: «Ήδη έχουν έρθει αρκετοί παίκτες. Ένας αριστερός μπακ… ήρθε επίσης ο Μάρα, που είναι ένας έμπειρος παίκτης, ενώ σε ότι αφορά το κέντρο άμυνας βλέπουμε κάποιους παίκτες που ίσως μπορεί να μας βοηθήσουν. Βλέπουμε το πρόβλημα στα στόπερ, παρότι έχουμε έμπειρους παίκτες. Μερικές φορές όμως είναι τραυματισμένοι και μετά η απόδοση τους δεν είναι τόσο καλή. Συνεπώς πρέπει να πάρουμε παίκτη στην θέση αυτή. Δεν πρέπει να κάνουμε πολλές μεταγραφές, παρά μόνο παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα».


Για τις διαφορές της σημερινής ομάδας, με εκείνη του 2006: «Τότε ήταν πιο έμπειρη η ομάδα. Είχε ποδοσφαιριστές που ήταν σαφώς πιο έμπειροι. Υπήρχαν στην ομάδα τέσσερις – πέντε παίκτες πεπειραμένοι και με καλό χαρακτήρα που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά. Τότε άλλαξε λίγο η ψυχολογία και το κλίμα στην ομάδα και έτσι ήρθαν τα καλά αποτελέσματα. Φέτος βλέπω ότι λείπει τόσο η εμπειρία. Η ομάδα έχει προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και πολλά προβλήματα στην άμυνα. Βεβαίως βάλαμε τόσα γκολ όσα έχουν πετύχει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, όμως βλέπουμε πού είναι ο ΠΑΟΚ, πού είναι ο Άρης και πού βρισκόμαστε εμείς αυτή την στιγμή».


Για το πότε ο ίδιος περιμένει ότι ο Ηρακλής θα είναι όπως τον θέλει: «Βεβαίως και χρειαζόμαστε όλοι τους βαθμούς. Αν πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε, τότε και η ψυχολογία και η ατμόσφαιρα γενικά θα είναι καλύτερη. Θα είμαι όμως κακός προπονητής αν η σκέψη μου έχει να κάνει μόνο με τους βαθμούς. Θέλουμε νίκες και βαθμούς όμως πρέπει να σκεφτούμε και το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε. Παίζουμε ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους και πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση. Αν έχουμε καλύτερη απόδοση, τότε θα έρθουν και οι βαθμοί. Φυσικά θέλουμε και χρειαζόμαστε τον κόσμο πολύ κοντά μας τώρα που τον χρειαζόμαστε. Θέλουμε να είναι ο δωδέκατος παίκτης στο γήπεδο. Ειδικά τον κόσμο που είναι στη Θύρα 10, τον θέλουμε πολύ κοντά μας. Προπονητές και παίκτες μπορεί να αλλάζουν όμως οι φίλαθλοι είναι αυτοί που μένουν στην ομάδα του Ηρακλή».


Για το άσχημο κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια: «Δεν είμαι τόσο καιρό ακόμη στην ομάδα για να πω τι μπορεί να αλλάξει αμέσως για το θέμα αυτό. Πιστεύω όμως ότι την στιγμή αυτή όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τον Ηρακλή. Να δουλέψουν σκληρά και να είμαστε όλοι μαζί. Φυσικά θέλουμε να πάμε την ομάδα πιο ψηλά. Εκεί που θέλουν να την βλέπουν όλοι. Νιώθω ότι υπάρχει μία μεγάλη υποστήριξη και υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά μας. Κάποια προβλήματα σίγουρα υπάρχουν, όμως παντού υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να παλέψουμε για να τα ξεπεράσουμε».


Για τα μεταγραφικά ζητήματα: «Την Τρίτη θα έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Έχουν έρθει κάποιοι παίκτες και έχω στην σκέψη μου κάποιες επιλογές, οπότε μέχρι την Δευτέρα θα έχουν τελειώσει τα θέματα αυτά. Θα κινηθούμε για έναν ή το πολύ δύο ποδοσφαιριστές».

Σχετικά Άρθρα

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top