Πληρωμές, καθυστέρησεις και φημολογίες

Η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον μπασκετικό Ηρακλή. Ευθύς εξ αρχής η σεζόν είχε θεωρηθεί ορόσημο για την επιστροφή του συλλόγου στην …

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον μπασκετικό Ηρακλή. Ευθύς εξ αρχής η σεζόν είχε θεωρηθεί ορόσημο για την επιστροφή του συλλόγου στην Α1 και βάση του τρόπου που χτίστηκε το αγωνιστικό κομμάτι, ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

Από την αρχή όμως, η έντονη αμφισβήτηση από διάφορους τύπους εκτός ομάδας και η δεδομένη εδώ και χρόνια κακοδαιμονία που κυνηγά το σύλλογο έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους. Εδώ και μέρες (αν όχι εβδομάδες) φημολογείται σε κύκλους ότι οικονομικά ο σύλλογος έχει πέσει έξω, ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους παίκτες και ότι δε θα καταφέρει τελικά να φτάσει στο στόχο του. Και στην Ελλάδα είναι χειρότερο να σου βγει το όνομα παρά του χούι.

Ο Ηρακλής «πληρώνει» τις παλιές του υποθέσεις. Το κακό όνομα που είχε αποκτήσει. Φτάσαμε στη φετινή σεζόν, όπου μια νέα προσπάθεια άρχισε με τη στενή συνεργασία του ΤΑΚ, με τον Ερασιτέχνη και τη συμμετοχή δύο επιχειρηματιών, του Γιώργου Γαλανού και του Απόστολου Τσιπίδη. Στην πορεία, ο δεύτερος αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί πλήρως.
Όπως ανέφερε και η σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΚ, Γαλανός και Ερασιτέχνης έχουν μοιράσει τους παίκτες σε δύο γκρουπ. Ο επιχειρηματίας έχει αναλάβει να πληρώνει τους Καστλ, Λαμπρόπουλο, Λάππα, Πέτροβιτς και το τεχνικό τιμ. Ο Δημήτρης Δέσπος «άνηκε» στον Απόστολο Τσιπίδη και τις οικονομικές υποχρεώσεις έχει αναλάβει πλέον το ΤΑΚ. Στον Ερασιτέχνη «ανήκουν» οι Κέκελης, Ακεψιμαϊδης, Καραποστόλου, Τσαμάτος, Καμπερίδης και Μπούτσι.

Η ιδιάζουσα αυτή κατάσταση έχει επιφέρει ανομοιομορφίες στις πληρωμές, με τους παίκτες του ΓΣ να είναι έναν ή δύο μήνες πιο πίσω από τους αντίστοιχους του ΤΑΚ. Μέχρι το τέλος της σεζόν οι παίκτες έχουν να παίρνουν περίπου 350.000 ευρώ, ενώ ο Ερασιτέχνης περιμένει την επιχορήγηση από την ΓΓΑ ύψους 120.000 για το μπάσκετ.

Στην ανακοίνωσή του, το ΤΑΚ στάθηκε στον Δέσπο, ενώ μία ξεχωριστή περίπτωση είναι του Σάββα Καμπερίδη, που του οφείλονται χρήματα από την περσινή περίοδο (οφειλές του ΓΣ).

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ παρά τις όποιες αδυναμίες του ΤΑΚ, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας και τα όποια παράπονα μπορεί να υπάρχουν, λύνονται εντός των τειχών με την παρουσία του Λευτέρη Κακιούση να είναι πάντα κρίσιμη και να προσφέρει λύσεις.

Θέμα απεργιών ή μη συμμετοχής σε αγώνες δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Οι ίδιοι οι παίκτες τονίζουν συνεχώς πως δεν πρόκειται να δώσουν τη χαρά σε όσους είναι εκτός Ηρακλή να διαβάλουν το σύλλογο αλλά και τα ονόματά τους. Και η καλύτερη και πιο ηχηρή απάντηση, θα έρθει μέσα στο παρκέ…


ΥΓ: Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, θεωρείται μεγάλη καθυστέρηση η οφειλή μισθού δύο μηνών; Αρκεί να κοιτάξει κιανείς τί συμβαίνει σε ομάδες αλλά και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top