- Bluearena - http://bluearena.gr -

Παιχνίδια εξουσίας με στόχο την ΠΑΕ Ηρακλής

Η BLUEARENA παίρνει θέση σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ΠΑΕ Ηρακλής:


Από τον Χαραλαμπίδη στον Λαντάνι και από τον Ελιάχου Ερέζ (με το όνομα αυτό υπέγραψε το προσύμφωνο ο Λαντάνι) πάλι στον Χαραλαμπίδη (αυτή τη φορά όχι μόνο του αλλά με την συνδρομή  ανθρώπων που έχουν σχέση με τον σύλλογο) ο Ηρακλής και πιο συγκεκριμένα η ΠΑΕ «πηγαινοέρχεται» σαν ένα… έπαθλο που η κατάκτησή του ενεργοποιεί δυνάμεις και πρόσωπα που είναι πρόθυμα να ξοδέψουν για αυτό.


Και αν βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια προέρχονταν από ανθρώπους οι οποίοι «έχουν στο αίμα τους τον Ηρακλή» θα μπορούσε ο καθένας  να δικαιολογήσει αυτό το κυνήγι του… επάθλου. Όμως ο Λαντάνι ίσως και να μην γνώριζε τον σύλλογο πριν του κάνει ο Πάγκαλος (τότε ήταν έξω από τα κάγκελα) το κονέ με τον Ρέμο, ο δε Χαραλαμπίδης αφού πήρε πριν δυο μήνες την κρυάδα από τον Ρέμο και τον Πολύκαρπο (τον είχαν χαρακτηρίσει πολύ μικρό για ένα μέγεθος όπως η ΠΑΕ Ηρακλής) και αφού ούτε τους ανθρώπους της Δόξας Δράμας μπόρεσε να πείσει, επέστρεψε για να διεκδικήσει πάλι το… έπαθλο έχοντας σαν «όχημα» την σύμπραξη με ανθρώπους που έχουν πάντα σχέση με το κυανόλευκο στρατόπεδο. Και βέβαια αυτοί από αγάπη για τον σύλλογο και από ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, είχαν πολλούς λόγους για να επιδιώξουν την συμμαχία με τον Χαραλαμπίδη.


Αυτός όμως ο… περιπλανώμενος επενδυτής γιατί έχει τόσο πάθος για τον Ηρακλή; Αυτό ίσως είναι το πρώτο στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Σίγουρα πάντως μια επένδυση σε Ελληνική ΠΑΕ, όποια και αν είναι αυτή, δεν προσφέρεται για κέρδος. Όμως για όλα αυτά, αν πρέπει κάποιος να τοποθετηθεί, αυτός είναι ο Ρέμος. Οι «οβιδιακές» μεταμορφώσεις πάνω στο ιδιοκτησιακό είναι πρωτοφανείς. Και το πιο ανησυχητικό; Δεν φαίνεται να παραδειγματίζεται από τα λάθη. Κάποιος θα αναρωτηθεί. Ήταν λάθος ο Λαντάνι; Τον γνώριζε και από πριν; Όχι δεν τον γνώριζε. Όμως η ΠΑΕ Ηρακλής δεν είναι… επιβατικός σταθμός για να μπαινοβγαίνει ο οποιοσδήποτε και να συμπεριφέρεται σαν αφεντικό. Πρώτα τον ψάχνουμε και μετά του ανοίγουμε την πόρτα.


Πάμε όμως και πιο κάτω. Μέχρι και… χτες ακόμα, ο Ρέμος είχε το παράπονο ότι οι παράγοντες του Ηρακλή του είχαν γυρίσει  την πλάτη. Και αν κρίνουμε και από τα αποτελέσματα που είχε η πρόσφατη προσπάθεια του Δημήτρη Καλφόπουλου, δεν  έχει άδικο. Ήρθε όμως ο ερασιτέχνης και του πρόσφερε μια διοίκηση η οποία και διάθεση για δουλειά έχει, αλλά και πρόσωπο απέναντι στον κόσμο του Ηρακλή διαθέτει. Και αντί λοιπόν ο Ρέμος αυτό το λαχείο να το φροντίσει να το εξαργυρώσει, ανοίγει συζητήσεις και κάνει συμφωνίες οι οποίες εκ του ασφαλούς οδηγούν στην απομάκρυνση της διοίκησης, δηλαδή των ανθρώπων που του πρόσφεραν λύση. Και αν αυτό το έκανε για τα πολλά λεφτά ενός επενδυτή, είναι βέβαιο ότι θα τον χειροκροτούσαν όλοι. Όμως με τα ποσά που αναφέρονται και με τον ίδιο τον Ρέμο να θέλει να βάλει όρο πώς αν μέχρι το καλοκαίρι βρεθεί κάτι πιο καλό να μπορεί να χαλάσει την συμφωνία, φαίνεται ότι ο νέος «συνεταιρισμός» δεν ενθουσιάζει κανένα. Τότε γιατί γίνεται; Και γιατί θυσιάζεται η σημερινή και πρόσφατη διοικητική κατάσταση;


Την απάντηση μόνο ο Ρέμος μπορεί να την δώσει. Φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά «παιχνίδια εξουσίας» παίζονται στην πλάτη της ΠΑΕ Ηρακλής και θυσιάζεται το συμφέρον για ψίχουλα και μικροσκοπιμότητες. Και όλα αυτά σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς και με τον κίνδυνο να παραμονεύει.