Ο Κωφίδης μίλησε για πολλά

Ο Σάββας Κωφίδης είπε αρκετά σε συνεντεύξεις που παραχώρησε (26/1 και 27/1) μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ηρακλή. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο …

Ηρακλής

Ο Σάββας Κωφίδης είπε αρκετά σε συνεντεύξεις που παραχώρησε (26/1 και 27/1) μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ηρακλή.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Sentra 103.3, είπε μεταξύ άλλων, ότι… «υπάρχουν γενικά προβλήματα εδώ και καιρό στον Ηρακλή, δεν βρήκε την ισορροπία του και νομίζω πως απόρροια αυτού είναι ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει καλύτερα, με καλύτερο σχέδιο, πλάνο. Δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ώρα να πούμε τι έφταιξε και δεν βρίσκει την ισορροπία. Υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι. Το οικονομικό ταλαιπώρησε την ομάδα και είναι αυτό που δημιουργεί πρόβλημα ακόμη στον Ηρακλή».

Οσο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ομάδες το ποδόσφαιρο, ο Σάββας Κωφίδης ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Η νίκη έχει σημασία αλλά πιο σημαντική είναι η χαρά του παιχνιδιού. Η νίκη είναι μέσα στο παιχνίδι, έχει γοητεία, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Από τη στιγμή που επιτήδειοι έχουν καπηλευθεί το ποδόσφαιρο έχει χαθεί και η χαρά του παιχνιδιού. Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα ξεκινάει από την γενικότερη παιδεία και κουλτούρα που έχουμε και καταλήγει στην ειδικότερη παιδεία την ποδοσφαιρική».


Σε ερώτηση για το αν έπαιξαν ρόλο τα όσα είπε για το ημίχρονο του αγώνα του Ηρακλή με τον Πανθρακικό, είπε ότι… «αυτή ήταν η αρχή του τέλους».


Σε άλλη συνέντευξή του (27/1) στο «Αθλητικό Metropolis”, είπε ότι… «δεν έγιναν επεισόδια στα αποδυτήρια εκείνη την μέρα (σ.σ. στο ημίχρονο του αγώνα του Ηρακλή με τον Πανθρακικό) που μπήκαν μέσα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αυτά που είχα πει, αυτά ισχύουν. Ο Ηρακλής προσπαθεί να βρει μια ηρεμία και μια σταθερότητα. Όμως αυτή η σταθερότητα δεν έχει βρεθεί. Εμείς σαν τεχνικό τημ ό,τι ήταν να δώσουμε το δώσαμε. Πιστεύω πως με δυο – τρεις προσθήκες η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα στο τέλος της σεζόν».


Αναφέρθηκε στην κατάσταση που είναι ο Ηρακλής. «Οι φετινές καταστάσεις στεναχωρούν και εμένα και όλο τον κόσμο που ανησυχεί για τον Ηρακλή. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για την ομάδα. Κάποια στιγμή θα πρέπει βρεθεί μια κατάσταση για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Η ομάδα είναι ζωντανή ακόμη. Εφόσον έρθουν δυο παίκτες για να ενισχύσουν την ομάδα πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα».


Αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Αντώνη Ρέμο. «Οι σχέσεις μου με τον κ. Ρέμο είναι άριστες. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά εγώ κρίνω τις καταστάσεις, όχι τα πρόσωπα. Δεν είχαμε επικοινωνία καθημερινή. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά που λέγαμε στα αποδυτήρια. Καλό είναι να μένει μέσα στην ομάδα και να αντιμετωπίζεται εκεί μέσα».


Μίλησε για τον Κομπαγιάσι. «Τον Κομπαγιάσι, τον είχαμε δει και είχαμε θετικές εισηγήσεις για αυτόν». Αφού είπε ότι… «η συμπεριφορά του Ντάλα Μπόνα ήταν πάρα πολύ καλή», είπε ακόμη ότι… «δεν φεύγω με πικρία από τον Ηρακλή. Έχω μάθει να αλλάζω δρόμους στην ζωή μου. Όταν περπατάς επικίνδυνα, σημαίνει πως ζεις. Αλλιώς, καλύτερα να μείνετε σπίτι. Νιώθω πολύ εντάξει με τον εαυτό μου, νιώθω ότι έκανα τα πάντα για αυτή την ομάδα. Η ομάδα είναι ζωντανή και είμαι εντάξει με τον εαυτό μου.


Αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα: «Οχι, δεν πήρα κανένα φράγκο από τον Ηρακλή. Ημουν απλήρωτος».


Είπε ακόμη ότι… «το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να βρει την ηρεμία της η ομάδα. Να εμφανιστεί με θέληση και με δύναμη στο επόμενο παιχνίδι και να γίνεται όλο και καλύτερη. Στους παίκτες θα έλεγα να κοιτούν μόνο το γήπεδο και να παίζουν ποδόσφαιρο, τίποτε άλλο».


 


 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top