Ο κόσμος πάει κι έρχεται

Κάποια στιγμή τις προηγούμενες μέρες συζητούσαμε με τον Ματίας Λέκι. Η κουβέντα πήγε πολύ γρήγορα στο πώς μία σεζόν που ξεκίνησε με τις προσδοκίες που …

Ροπαλιές

Κάποια στιγμή τις προηγούμενες μέρες συζητούσαμε με τον Ματίας Λέκι. Η κουβέντα πήγε πολύ γρήγορα στο πώς μία σεζόν που ξεκίνησε με τις προσδοκίες που ξεκίνησε έχει φτάσει στο σημείο που είναι τώρα. Δεν είπε πολλά ο Αργεντινός θέλοντας να δώσει τη δική του εξήγηση. “Από ένα σημείο και μετά δεν σκεφτόμασταν μόνο το ποδόσφαιρο”, είπε. Και είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά αυτής της σεζόν. Δεν είναι το μόνο, είναι όμως κάτι σημαντικό.

Δεν το είπε υπό την έννοια κριτικής. Είχε και λίγο παράπονο. Και δεν το είπε ως ευθυνόφοβος για να κρύψει τις ευθύνες των παικτών. Το είπε ως ένας παίκτης που ήρθε από το εξωτερικό για να μεταδώσει στη νέα του ομάδα ό,τι καλά στοιχεία είχε. Από ένα σημείο όμως και μετά άρχισε (όπως όλοι) να ασχολείται με το τι γίνεται τριγύρω. Και όχι με την μπάλα. Ασχέτως που έλειψε λόγω του τραυματισμού του, ασχέτως που ήταν για ένα διάστημα στην Αργεντινή. Τα αποδυτήρια τα ζει. Το κλίμα το εισπράττει.

Ο Αργεντινός εννοούσε και τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι όμως μόνο αυτά. Και οι παίκτες γνωρίζουν (μιλάνε μεταξύ τους και με άλλους, από άλλες ομάδες) ότι καθυστέρηση στις πληρωμές υπάρχει παντού. (Βέβαια, στον Ηραλή το πράγμα έχει… “ξεφύγει”, ήταν όμως διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή, όπως και έκαναν τόσο καιρό. Και η αλήθεια είναι ότι το “έναντι” που μπήκε τις προηγούμενες μέρες, πριν από το παιχνίδι με τη Λάρισα, ήταν ελάχιστο μπρος στις συνολικές οφειλές).

Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστιο ζήτημα, δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τριγύρω από την ομάδα, εδώ και καιρό, δεν υπάρχει σταθερότητα. Οι παίκτες δεν ξέρουν με ποιους να μιλήσουν και ποιοι είναι οι άνθρωποι του τμήματος. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες να μην εμπνέονται και να θέλουν να αποχωρήσουν όπως έγινε π.χ. με τον Κοβαλέφσκι εκεί όπου οι χειρισμοί έπρεπε να είναι διαφορετικοί. Ο σύλλογος όμως, με την κατάσταση που διαμόρφωσε ήταν αδύνατο πια να κρατήσει τον Πολωνό. Μεγάλο κρίμα και λάθος.

Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αλλαγές είναι τόσο συνεχείς που χάνεται το… μέτρημα. Ως διοίκηση τους μιλάνε κάθε φορά και άλλοι. Τη μια μέρα κάποιος τους λέει κάτι, την άλλη άλλος. Και τώρα οι παίκτες (χώρια που φθάσαμε σε σημείο να σκεφτόμαστε μόνο τους παίκτες και όχι και το απλήρωτο υπαλληλικό προσωπικό που επίσης είναι ομάδα) είναι με την αγωνία για το αν την Παρασκευή, 29/1, θα πάρουν το 80% των οφειλομένων, διότι μετά, τελειώνει ο μήνας. Η διοίκηση “έκαψε” τόσα χαρτιά υποσχέσεων που αν δεν είναι συνεπής και σε αυτό, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. 

Οι παίκτες διαβάζουν, μαθαίνουν, ακούνε για αλλαγές και ρωτάνε να μάθουν και αυτοί τι γίνεται. Τώρα, μία ακόμη αλλαγή προπονητή. Και δεν είναι μόνο ο προπονητής. Μαζί με τον προπονητή, είναι οι συνεργάτες του, οι άνθρωποι που συνδέονται, και αυτοί, με έναν παίκτη. Πριν από τον Προτάσοφ, π.χ. είχε αποχωρήσει πρώτα ο Καρύδας, ασχέτως που είχε μείνει ο Ουκρανός. Κι ο Καρύδας ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνδέθηκε με το τμήμα μιας και στην προετοιμασία πάντα ο γυμναστής συνδέεται αρκετά με τους παίκτες.

Νέα “θέλω”, νέα φιλοσοφία. Ο Πιλότο π.χ. με άλλον προπονητή ξεκίνησε προετοιμασία, άλλος του είπε ότι “σε περιμένω να επιστρέψεις” και με άλλον θα κάνει τα πρώτα του παιχνίδια με τον Ηρακλή. 

Ο κόσμος που πάει και έρχεται, με τόσο μεγάλη συχνότητα, μπερδεύει πολλούς. Η ομάδα λέγεται “ομάδα” γιατί είναι κάτι συμπαγές. Κι αυτό είναι που λείπει τόσο πολύ -και τώρα, και εδώ και καιρό- από τον Ηρακλή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το πάθος που λείπει από κάποιους παίκτες (λες και δεν έχουν καταλάβει τον κίνδυνο) αποκτιέται αν τριγύρω υπάρχει σταθερότητα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν καλά.

Το θέμα για αυτούς που μπαίνουν τώρα (παράγοντες, νέοι παίκτες, προπονητής) σε μια νέα προσπάθεια είναι να μπορέσουν να αποκτήσουν συνοχή και μάλιστα… χθες. Και οπωσδήποτε να γίνουν μεταγραφές με παίκτες που θα μπούνε και θα σηκώσουν την ομάδα. Κι αυτό, πρέπει επίσης να γίνει… χθες. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Ηδη, η ομάδα μπαίνει και πάλι σε μια εβδομάδα που θα πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένη για να πάει να παίξει έναν ακόμη “τελικό”.Σχετικά Άρθρα

Back to Top