Απ’ το Βελιγράδι με αγάπη

Στα 23 της χρόνια άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα της, τη Σερβία, για να δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό. Ο δρόμος την οδήγησε …

Blue Girl

Στα 23 της χρόνια άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα της, τη Σερβία, για να δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό. Ο δρόμος την οδήγησε στη Θεσσαλονίκη και το Κατσάνειο. Η Όλγα Ράονιτς πασάρει, ο Ηρακλής εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο κυανόλευκος οπαδός αναστενάζει… Άδικο έχει;


Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ


Είναι είκοσι τριών ετών, έχει ύψος 1,84 και μπορεί να πασάρει ακόμη και με δεμένα μάτια. Γιατί, λοιπόν, μας αρέσει η Όλγα Ράονιτς; Επειδή είναι πανέμορφη και παίζει εκπληκτικό βόλεϊ ή επειδή παίζει εκπληκτικό βόλεϊ και είναι πανέμορφη; Ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα ζητάει λύση…


Έχουμε ήδη διανύσει τα μισά του πρωταθλήματος. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι στόχοι του Ηρακλή για τη φετινή σεζόν;


Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, ίσως καλύτερα από ό,τι υπολογίζαμε. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά δεν τα καταφέραμε. Σκοπεύουμε, όμως, να το κάνουμε στον δεύτερο γύρο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και προσπαθούμε για το καλύτερο. Στο κύπελλο, η συμμετοχή στον τελικό και, γιατί όχι, η κατάκτησή του θα μας ικανοποιούσε.


Είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι δεν έχετε στραμμένη την προσοχή σας αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και το κύπελλο αφού υπάρχει και η Ευρώπη…


Σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία μας στο Τσάλεντζ Καπ, ήδη προκριθήκαμε εις βάρος της Κάμνικ και την επόμενη Τετάρτη θα αντιμετωπίσουμε στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μίκρας την Σεβεροντόνετς από την Ουκρανία για την φάση των 16. Σε αυτό το σημείο έχουν αποκλειστεί οι πιο αδύναμες ομάδες. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να προκριθούμε.


Αναφέρθηκες νωρίτερα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύεις ότι ο Ηρακλής μπορεί να κοντράρει αυτές τις ομάδες;


Σε ότι αφορά εμάς, πιστεύω ότι το έχουμε αποδείξει. Πρέπει όμως να πω το εξής: Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια του Ηρακλή, όχι μόνο των ανδρών, αλλά και των μικρότερων τμημάτων της ομάδας σε αγόρια και κορίτσια και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Ηρακλής διαθέτει προπονητές που κάνουν καλή δουλειά και έχουν εμφυσήσει στους νέους το πνεύμα του νικητή. Και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα και το γεγονός ότι τα περισσότερα τμήματα βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οπότε, η απάντησή μου είναι καταφατική.


Δυστυχώς -και αυτή είναι η άποψη πολλών φίλων της ομάδας- τα «μεγάλα» παιχνίδια δεν κερδίζονται μόνο στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής σου και οι υπεύθυνοι της ομάδας είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία…


Ως παίκτρια, δεν μπορώ να σχολιάσω τους διαιτητές. Όσοι όμως βρέθηκαν στο γήπεδο μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά σε μία δύο κρίσιμες φάσεις κάναμε λάθη που μας στοίχισαν. Στο δεύτερο γύρο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ότι διαθέτει παίκτριες με εμπειρία αλλά κι εμείς είμαστε πολύ δεμένες -παίζουμε σαν ένα σώμα. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε.


Είσαι ικανοποιημένη από την προσωπική σου απόδοση;


Νομίζω πως είμαι. Ξέρω όμως ότι όσο περισσότερα παιχνίδια δίνουμε τόσο καλύτερες γινόμαστε όλες. Η ομάδα δένεται ακόμη περισσότερο. Μην ξεχνάτε ότι φέτος στον Ηρακλή ήρθαν πολλά νέα πρόσωπα.


Πόσο σημαντικό είναι για τα κορίτσια της ομάδας το γεγονός ότι οι φίλοι του Ηρακλή είναι τόσο κοντά σας;


Είναι πολύ σημαντικό. Και θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι οπαδοί ήρθαν στο μέσο του τρίτου σετ επειδή νωρίτερα βρίσκονταν, αν δεν κάνω λάθος, σε παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας ή του μπάσκετ. Με το που μπήκαν στο γυμναστήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να μας εμψυχώνουν. Με τη βοήθειά τους κερδίσαμε το σετ. Παλεύεις και για αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται να σε υποστηρίξουν. Γενικά οι οπαδοί του Ηρακλή είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις παρακολουθώντας οποιοδήποτε παιχνίδι, οποιουδήποτε αθλήματος.


Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του Ηρακλή;


Να έρχονται στο γήπεδο, να βλέπουν τα παιχνίδια μας και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, δηλαδή να υποστηρίζουν την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ποτέ δεν έπαιξα σε ομάδα που να είχε φιλάθλους με τόσο πάθος όσο οι φίλοι του Ηρακλή. Μου έρχεται και πάλι στο νου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει «κόκκινα». Τους χρειαζόμαστε μαζί μας, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια. Αν τους έχουμε και στην Αθήνα τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.


Είσαι ευχαριστημένη από την οργάνωση που συνάντησες στην ομάδα;


Είμαι ευχαριστημένη. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και μεριμνούν για τα πάντα. Ξέρουν τις ανάγκες της ομάδας και φροντίζουν να δίνουν λύση στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.


Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια του Ηρακλή σε διαφορετικά αθλήματα;


Μου αρέσει να παρακολουθώ παιχνίδια του μπάσκετ. Σε όσα πήγα φέτος τα κέρδισαν όλα. Πήγα και σε τέσσερα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας και έχασαν τα τρία. Γενικά παρακολουθώ παιχνίδια όλων τα αθλημάτων.
Πώς σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη;


Μου αρέσει πολύ. Και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο. Ίσως η αγάπη μου για τη Θεσσαλονίκη να οφείλεται και στην θάλασσα. Αγαπώ τη θάλασσα. Με τη συγκάτοικό μου κάνουμε, καθημερινά, περίπατους στην παραλία. Μου αρέσει και η Καλαμαριά στην οποία μένω. Μου αρέσει το κέντρο της και, φυσικά, μου αρέσουν οι καφετέριες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Μία από αυτές κάνει καταπληκτικό παγωτό.


Τι μουσική ακούς;


Κυρίως σέρβικα συγκροτήματα και Σέρβους τραγουδιστές. Μου αρέσουν οι μπαλάντες. Στην Ελλάδα είχα την ευκαιρία να πάω μια δυο φορές σε κλαμπ όπου πέρασα πολύ καλά. Μου αρέσει και ο Γιώργος Παπαδόπουλος που τραγουδάει το «Σώμα με σώμα».


Νάτο και το λαϊκό… Και τι καφέ πίνεις;


Φραπέ γλυκό με γάλα.

Σχετικά Άρθρα

Νέο «χτύπημα» από την Ριάνα – Βγήκε χωρίς σουτιέν και είχαμε «αποκαλύψεις»

Διάφορα

Back to Top