Το σώμα στην Αλαμπάμα, το μυαλό στον Ηρακλή

Ο Ανέστης Αραμπατζής είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τόσο της κολύμβησης του Ηρακλή όσο και της εγχώριας κολύμβησης. Οι διακρίσεις του πολλές, με κορυφαία …

Άλλα αθλήματα

Ο Ανέστης Αραμπατζής είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τόσο της κολύμβησης του Ηρακλή όσο και της εγχώριας κολύμβησης. Οι διακρίσεις του πολλές, με κορυφαία του στιγμή την όγδοη θέση στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων. Ο Ανέστης όμως δεν από τους κολυμβητές που σταματάει να ονειρεύεται, φέτος έβαλε πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα τόσο γι την κολύμβηση όσο και για τις σπουδές του.


Ο Ανέστης Αραμπατζής βρίσκεται από την αρχή της χρόνιας στην Αλαμπάμα σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια και κολυμβητικά κέντρα του κόσμου και ετοιμάζεται για να πρωταγωνιστήσει στα κολυμβητικά δρώμενα. Ο Ανέστης θα επιστρέψει τον Μάιο για να δώσει το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για να βοηθήσει την ομάδα που τόσο αγαπάει.


Ο ίδιος μίλησε για όλες τις καινούργιες εμπειρίες του στην Αλαμπάμα αλλά και για το πόσο του λείπουν οι συναθλητές του, η ομάδα του και ο προπονητής του Γιώργος Χουζούρης: «Από μια πολύ δεμένη και σωστά δομημένη ομάδα όπως ο Ηρακλής αποφάσισα να κάνω το ένα βήμα παραπάνω και να πάω σε ένα από τα πολύ καλά κολυμβητικά κολέγια στην Αμερική. Το university Of Alabama. Πιστεύω πως κανένα άλλο club στην Ελλάδα δε θα μπορούσε να μου προσφέρει σε καμία περίπτωση παραπάνω από όλα αυτά που μου πρόσφερε η ομάδα μου όσο ζούσα και προπονούμουν στη Θεσσαλονίκη, το ευχάριστο κλίμα, τις χαρές, τις συγκινήσεις και γενικά όλα τα έντονα συναισθήματα. Από την ομάδα μου θα μου λείψουν οι προπόνησης με τον προπονητή μου, Γιώργο Χουζούρη οι κουβέντες μαζί του και τα πειράγματα με τους συναθλητές μου με τους περισσότερους από τους οποίους είμαι από μωρό παιδί μαζί. Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο και την νέα μου ζωή στην Αλαμπάμα μπορώ να πω ότι κάθε μέρα μου προσφέρει και μια καινούργια εμπειρία, μια έκπληξη, είμαι 100% ευχαριστημένος με όλα όσα έχω βρει και γεμάτος όρεξη για κολύμπι, ευχαριστιέμαι το ότι επιτέλους μπορώ να συνδυάσω υψηλού επιπέδου κολύμβηση με υψηλού επιπέδου σπουδές. Όλα στην προπόνηση λειτουργούν άκρως επαγγελματικά και τα πάντα σε σπρώχνουν στο να γίνεις καλύτερος. Παρόλα αυτά συνεχίζω να είμαι αθλητής του Ηρακλή και να μαθαίνω καθημερινά νέα της ομάδος μου . Αυτή η ομάδα με ανέδειξε και σε αυτήν την ομάδα ανήκω και ανυπομονώ να γυρίσω το Μάιο βελτιωμένος και γεμάτος εμπειρίες έτσι ώστε να την βοηθήσω να κάνει το βήμα παραπάνω και φέτος. Ένα βήμα από αυτά που κάνει τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής τα οποία έχουν εδραιώσει τον Ηρακλή σε μια υψηλή θέση έτσι ώστε να συγκαταλέγεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες κολύμβησης της Ελλάδας. Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι για τους μικρούς κολυμβητές της ομάδας μου τους οποίους δυστυχώς δεν μπορώ να συμβουλέψω από κοντά. Κάντε όνειρα δουλέψτε σκληρά για να τα πραγματοποιήσετε και στο τέλος, ταβάνι θα είναι μόνο ο ουρανός».

Back to Top