Η “BLUEARENA” για Λαντάνι

Εμφανίστηκε λοιπόν ο Έρεζ Λαντάνι. Στο εξής δεν θα μιλάμε για ένα «επενδυτή –φάντασμα». Τον είδαμε και τον ακούσαμε. Τον ξέρουμε όμως; Μπορεί κανείς να  …

Ηρακλής

Εμφανίστηκε λοιπόν ο Έρεζ Λαντάνι. Στο εξής δεν θα μιλάμε για ένα «επενδυτή –φάντασμα». Τον είδαμε και τον ακούσαμε. Τον ξέρουμε όμως; Μπορεί κανείς να  ισχυρισθεί ότι κατάλαβε περί τίνος πρόκειται ή τι σκοπό έχει για τον Ηρακλή; Η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε  τον ξέρουμε, ούτε καταλάβαμε γιατί έρχεται. Και δεν βοήθησε ούτε ο ίδιος σ’ αυτό. Δεν τον μάθαμε, γιατί αόριστα μίλησε για τράπεζες, γηροκομεία, για «7 επιχειρήσεις» και «7.000 εργαζόμενους» αλλά και για επενδύσεις στην Ελλάδα που αγγίζουν τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ. Κουβέντες και αριθμοί που εντυπωσιάζουν, αλλά και που δεν λένε τίποτα. Γιατί από όλα αυτά, τίποτα δεν είναι κάτι σαφές και συγκεκριμένο.

Δεν τον μάθαμε λοιπόν. Αλλά αν αυτό αφορά τον άνθρωπο και τον επιχειρηματία Λαντάνι, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μας έδωσε να καταλάβουμε και τον τρόπο που σκέφτεται σαν  άνθρωπος που θέλει να επενδύσει στην ΠΑΕ Ηρακλής. Και αυτό είναι κυρίως που ενδιαφέρει και ανησυχεί τον κόσμο των κυανόλευκων.

Η αντίδραση του ερασιτέχνη Ηρακλή και το σχόλιο της «προσυπογραφής» αυτής της ανακοίνωσης από τους οργανωμένους της «Αυτόνομης θύρας 10» είναι 100% δικαιολογημένη και μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Λέει ο ερασιτέχνης: «Ο  κ. Έρεζ Λαντάνι, υποψήφιος επενδυτής η είσοδος του οποίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ μετατίθεται από βδομάδα σε βδομάδα, ομιλεί με όλους τους παίκτες, αναλαμβάνει διοικητικές πρωτοβουλίες, κάνει εξαγγελίες χωρίς ακόμη ο κ. Ρέμος να έχει επισήμως ενημερώσει τον κόσμο του Ηρακλή  ως όφειλε, για την ιδιότητα του είτε ως μέλους του Δ.Σ. είτε ως μετόχου προκειμένου εκ του θεσμικού του ρόλου να δικαιούται τέτοιων ενεργειών». Και έτσι έγινε.

Ο Λαντάνι πήρε πρωτοβουλίες χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με την ΠΑΕ Ηρακλής.  Το προσύμφωνο το οποίο υπέγραψε με τον Ρέμο είναι σαφές. Ενεργοποιείται η συμφωνία τους μόνο μετά την καταβολή του πρώτου μέρους του ποσού που συμφωνήθηκε. Αν λοιπόν αυτό το ποσό είχε ήδη καταβληθεί (οπότε και θα είχε δικαίωμα να μιλάει για λογαριασμό της ΠΑΕ ο Εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας) είναι σίγουρο ότι η κυανόλευκη ΠΑΕ ούτε προσφυγές θα αντιμετώπιζε, ούτε δυσκολίες για μεταγραφές θα είχε. Όμως ο Λαντάνι πριν ενεργοποιήσει την συμφωνία… ενεργοποίησε τον εαυτό του. Και αυτό είναι το πρώτο λάθος. Δεν είναι όμως το μοναδικό.

Και αν σήμερα οι φίλοι του Ηρακλή είναι «κουμπωμένοι» και αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις και σκεπτικισμό την εμφάνισή του, αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν έχουν κάτι από το οποίο να πιαστούν για να αντλήσουν αισιοδοξία. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά ο ίδιος ο Λαντάνι.

Βέβαια κάποιος θα μας ρωτήσει. Αν αύριο-μεθαύριο ο Λαντάνι φανεί συνεπής, εσείς τι θα πείτε; Για να μην νομισθεί ότι αποφεύγουμε τις θεωρούμενες δύσκολες ερωτήσεις, λέμε ότι θα πούμε ότι πραγματικά ο Ηρακλής βρήκε τη λύση των προβλημάτων του. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το πούμε τώρα. Και έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε επιφυλακτικοί.  Ο πιο βασικός είναι ο εξής:

Ο Λαντάνι με το προσύμφωνο που υπέγραψε, ανέλαβε την υποχρέωση να επενδύσει στην ΠΑΕ Ηρακλής , μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ένα πραγματικά τεράστιο ποσό. Φτάσαμε όμως στα μέσα του Γενάρη και στην ΠΑΕ δεν είδαν «το χρώμα του χρήματος» του. Ρωτάει λοιπόν ο καθένας και μαζί του και εμείς. Ένας άνθρωπος που έχει την δυνατότητα να επενδύσει ένα τεράστιο (γιατί είναι πραγματικά τεράστιο) ποσό μέσα σε λίγες μέρες, γιατί είναι τόσο «τυπολάτρης» και περιμένει να εξαντληθούν τα χρονικά όρια για να αρχίσει να πληρώνει και δεν «τακτοποιεί» πέντε-δέκα μέρες νωρίτερα τις εκκρεμότητες ώστε να μην βρεθεί η ΠΑΕ σε αδυναμία, αλλά και τις μεταγραφές να κάνει έγκαιρα και περιπτώσεις σαν αυτή του Κοβαλέφσκι  να αποφύγει;

Μήπως δεν γνώριζε τις οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ Ηρακλής.; Μα αυτές αναφέρονται με το «νι» και με το «σίγμα» στο προσύμφωνο που υπέγραψε.

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα ερωτηματικά. Η ευκολία με την οποία μίλησε  για την οικονομική του κατάσταση (και σας βεβαιώνουμε ότι δεν το έκανε μόνο στην συνάντησή του με τους δημοσιογράφους). Μόνο μίλησε όμως. Αυτό  που θα έκανε τους φίλους του Ηρακλή να πανηγυρίζουν θα ήταν αν όσα είπε συνοδεύονταν και από κάποιες κινήσεις «καλής θέλησης» και δεν περιορίζονταν μόνο σε αμέτρητα «θα». Οι λόγοι για τους οποίους επενδύει στον Ηρακλή. Έρχεται, είπε, χάρη στη φιλία του με τον Ρέμο. Μα ο ίδιος δήλωσε  ότι τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής τον γνώρισε πριν από ένα μήνα. Τόσο εύκολα γίνονται οι φιλίες στον σκληρό κόσμο των επιχειρήσεων;

Υπάρχουν και άλλα πολλά. Όμως όπως λέει και ο λαός… «Κυριακή κοντή γιορτή». Και για τον Ηρακλή η «Κυριακή» της  παροιμίας είναι η επόμενη και η μεθεπόμενη εβδομάδα. Μέχρι  τότε θα κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας. Και μακάρι να  μην χρειασθεί (αυτές και άλλα πολλά) να τις ξαναθυμηθούμε.

Σχετικά Άρθρα

Όταν η ομαδάρα του Ράους περνούσε με “τεσσάρα” από το “Γεντί Κουλέ” (vid)

Ποδόσφαιρο

ΔΙΟΝ Τηλεόραση: “Συνεργασία με την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top