Δηλώσεις Λαντάνι: “Θα είμαι συνεπής”

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, Ερέζ Λαντάνι, μίλησε στον Sport103 FM και στην εκπομπή «Sport Center» για την εμπλοκή του στα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής και όχι …

Ηρακλής


Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, Ερέζ Λαντάνι, μίλησε στον Sport103 FM και στην εκπομπή «Sport Center» για την εμπλοκή του στα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής και όχι μόνο. Η “BLUEARENA” πήρε και δημοσιεύει το δελτίο Τύπου που στάλθηκε.
 
Για το 24ωρο που ακολούθησε της χθεσινής του παρουσίας στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα είπε: «Ήρθα για τρίτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Ήδη έχω μιλήσει δύο φορές με τον προπονητή της ομάδας, Σάββα Κωφίδη, και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ηλία Πουρσανίδη, ενώ χθες μίλησα και πάλι με τους ποδοσφαιριστές. Σχετικά με τις πληρωμές σκοπεύω να πάρω το μάνατζμεντ. Στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί ένα σημαντικό μέρος και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εξοφληθεί όλοι όσοι θα έχουν λαμβάνειν».


Σχετικά με τον ίδιο και σκιαγραφώντας τον εαυτό του δήλωσε: «Είμαι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούμαι κυρίως στο Βέλγιο. Έχω δύο τράπεζες στην κατοχή μου – στην Ιταλία και την Ανδόρα – με περίπου 7.000 υπαλλήλους στις επιχειρήσεις μου και αξιωματικός του στρατού. Ήρθα για να επενδύσω. Ήδη έχω κάνει κάποιες πρώτες επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 500 εκ. δολαρίων. Πριν από έναν μήνα με πρωτοβουλία των δικηγόρων μου, μου ζήτησαν να συναντηθώ με τον Αντώνη Ρέμο που από εκείνο το σημείο μας ενώνει μία στενή φιλία. Στην χώρα μου η φιλία είναι ιερό πράγμα με την δέσμευση απέναντι στον Αντώνη Ρέμο να είναι πολύ ισχυρή. Στην Ελλάδα μάλιστα είχα έρθει για πρώτη φορά το 1971 αντιμετωπίζοντας ως μπασκετμπολίστας τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι στην πόλη της Θεσσαλονίκη υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός με την εβραϊκή κοινότητα. Τα παιδιά μου εξάλλου είναι πιστά στην εβραϊκή θρησκεία και θέλω να κάνω κάτι καλό για την πόλη της Θεσσαλονίκης όπως και από παρότρυνση της εβραϊκής κοινότητας στο Ισραήλ.


Είπε ακόμη: «Έρχομαι για να βοηθήσω. Δεν έχω ανάγκη να πάρω χρήματα από κανέναν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω τον Ηρακλή. Δεν έρχομαι για να ξεπλύνω χρήματα. Θέλω στήριξη από όλους και θετική σκέψη. Μέσα σε 100 μέρες μπορούμε να κάνουμε πολλά ενώ στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια το μόνο που θα αλλάζει θα είναι το ρόστερ της ομάδας με την ενίσχυσή της ενώ σκοπεύω να φέρω από την Γαλλία έναν άνθρωπο επίσης εβραϊκής καταγωγής για να οικοδομηθεί μία ισχυρή ομάδα για τον Ηρακλή».


Για το αν γνωρίζει τις σχέσεις των φιλάθλων με την ΠΑΕ έδειξε ενήμερος αλλά και φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας: «Γνωρίζω εκτός από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας και για τα προβλήματα που υπάρχουν με τον κόσμο. Τον καλώ να έρθει κοντά σε αυτήν την προσπάθεια ώστε όλοι μαζί και μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας. Ζητώ από τον κόσμο να γίνει ένα κομμάτι από μας και πάντα με σεβασμό και τιμιότητα απέναντι στον Ηρακλή και την ιστορία του. Θέλω τον κόσμο του Ηρακλή μαζί μας και να χτίσουμε μία καλή ομάδα όλοι μαζί. Όλοι θα παραμείνουν στην ομάδα και θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Στόχος μας δεν είναι μία ομάδα που θα παίρνει το πρωτάθλημα αλλά στόχος μας είναι να χτίσουμε μία καλή ομάδα που θα βρίσκεται στις υψηλές θέσεις την οποία θα την βλέπει ο κόσμος και θα την απολαμβάνει. Κι όσο για έναν προσωπικό μου στόχο είναι ο κόσμος του Ηρακλή να αγκαλιάσει την ομάδα».


Για το πώς τον έπεισε ο Αντώνης Ρέμος να ασχοληθεί με τα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής είπε: «Πριν από έναν μήνα υπογράψαμε ένα συμβόλαιο. Δεν απαιτείται μεγάλος χρόνος για να οικοδομηθεί μία φιλία όπως πριν από έναν γάμο. Είμαι στην Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες και χωρίς να επιδιώκω την δημοσιότητα κάνω επενδύσεις. Είμαι φίλος με τον Ρέμο και θα τηρήσω όλες τις δεσμεύσεις μου απέναντί του. Οι δύο λόγοι που αποφάσισα να βοηθήσω τον Ηρακλή είναι η δέσμευσή μου με τον κ. Ρέμο και ο δεύτερος η σχέση της Θεσσαλονίκης με την εβραϊκή κοινότητα», και ξεκαθάρισε πως: «Ο Αντώνης Ρέμος θα παραμείνει πρόεδρος. Είναι ο ιδανικότερος εξάλλου. Αγαπάει τον Ηρακλή και έχει αφιερώσει χρόνο στον Ηρακλή. Όσο για μένα δεν είμαι άνθρωπος των υποσχέσεων και δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Έχω δώσει εξάλλου μία συνέντευξη σε εφημερίδα της Κυριακής για τις επενδύσεις μου στην Ελλάδα με 25 διαφορετικές στον αριθμό».


Κι όσο για τη διάθεσή του να βρεθεί με τον κόσμο του Ηρακλή ξεκαθάρισε: «Θέλω να τους απευθύνω ένα κάλεσμα για την Κυριακή που θα είμαι και πάλι στην Θεσσαλονίκη να βρεθούμε και να συζητήσουμε για το μέλλον του Ηρακλή και πώς θα μπορέσουμε να χτίσουμε μία δυνατή ομάδα».


Για το αν έχει παρακολουθήσει κάποιο από τα παιχνίδια του Ηρακλή δήλωσε: «Έχω δει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. δεν θέλω να κάνω όμως κάποιο σχόλιο γιατί δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ στο προπονητικό κομμάτι. Με ενδιαφέρει να εμπλακώ στο οικονομικό κομμάτι. Στο μάνατζμεντ και είμαι πολύ αυστηρός σε αυτό το θέμα με μένα να πληρώνω τηρώντας τις ημερομηνίες. Με την ομάδα να είναι ένα θέμα που αφορά τον προπονητή και τους υπόλοιπους υπεύθυνους».


Για την ενεργοποίηση του συμφωνητικού με τον Αντώνη Ρέμο είπε: «Θα πληρώσω. Έχω δεσμευθεί όπως έγινε και χθες στην συζήτηση που είχα με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Αυτό όμως που θέλω είναι να στελεχώσω την ομάδα με ανθρώπους που γνωρίζουν για την καλύτερη λειτουργία της. Μίλησα με όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός από έναν. Τον Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι και πλέον δεν βρίσκεται στην ομάδα μου».


Αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα δει το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο λόγω των υποχρεώσεών του τόνισε πως: «Στην ομάδα όμως θέλω παίκτες που θα είναι χαρούμενοι που θα παίζουν στον Ηρακλή. Θα αισθάνονται περήφανοι που θα αγωνίζονται στον Ηρακλή. Όποιοι θα θέλουν να κάνουν σαμποτάζ στην ομάδα δεν θα έχουν θέση σε αυτήν. Πρώτα από όλα θα πρέπει να σέβονται ότι θα αγωνίζονται σε μία ομάδα πάνω από 100 χρόνια και μετά και για τα χρήματα».


Για την ενίσχυση του Ηρακλή στην περίοδο του Ιανουαρίου υπογράμμισε: «Έχουμε τελειώσει με τον Μάρα. Στόχος μας ωστόσο είναι να φέρουμε την ομάδα στην καλύτερη δυνατή θέση στο φετινό πρωτάθλημα αφού η σεζόν έχει χαθεί ενώ από τα τέλη Φεβρουαρίου με τις αρχές Μαρτίου θα ξεκινάμε να δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά».


Τέλος για το θέμα της δημιουργίας του νέου γηπέδου του Ηρακλή και το αν έχει εμπλακεί ξεκαθάρισε: «Λειτουργώ με ένα πλάνο. Θέλω να κάνω πρώτα το βήμα Α και μετά να πάω στο Β. Η κατασκευή του γηπέδου δεν είναι μόνο θέμα των χρημάτων. Θα πρέπει να διαμορφωθούν οι συνθήκες. Αυτήν την στιγμή θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον Ηρακλή. Να ξεπεράσουμε τα οικονομικά προβλήματα, να επανέλθει η ηρεμία και στην συνέχεια να κάτσουμε όλα τα μέλη της οικογένειας του Ηρακλή και να συζητήσουμε την προοπτική της κατασκευής ενός γηπέδου πάντα με βάση ένα σχέδιο. Δεν πρόκειται να κάνω μία επένδυση χωρίς να γνωρίζω την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να δω ποιες προοπτικές υπάρχουν και στη συνέχεια να προχωρήσω ενδεχομένως και στο θέμα της κατασκευής ενός γηπέδου. Θα μπορούσα εύκολα να είμαι σπόνσορας σε κάποια ποδοσφαιρική ομάδα ωστόσο επέλεξα να είμαι συνεργάτης με τον άνθρωπο που διοικεί τον Ηρακλή, τον Αντώνη Ρέμο», για να κλείσει με την ευχή του για καλή επιτυχία στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και την επόμενη φορά που θα συναντηθεί με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή να τους δει με το κεφάλι ψηλά και να είναι περήφανοι για το ότι θα έχουν καταφέρει απέναντι στην ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

Πισωγύρισμα: Απόφαση για παύση προπονήσεων στις “κόκκινες” περιοχές…

Ποδόσφαιρο

Back to Top