«Ο Ηρακλής θα λύσει το οικονομικό του πρόβλημα»

Ο Έρεζ Λαντάνι επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα γραφεία της Μίκρας. Υποσχέθηκε αποπληρωμή όλων των οφειλών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, δεσμεύτηκε ότι με την παρουσία …

Ηρακλής


Ο Έρεζ Λαντάνι επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα γραφεία της Μίκρας. Υποσχέθηκε αποπληρωμή όλων των οφειλών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, δεσμεύτηκε ότι με την παρουσία του παύει να υφίσταται οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ Ηρακλής, μίλησε για πλάνο πενταετίας και «καθάρισε» τον Σερζ Ντιέ.


Στους δημοσιογράφους, ο 64χρονος επιχειρηματίας δήλωσε: «Είμαι ήδη τρεις μήνες στην Ελλάδα. Έχω έρθει από το Βέλγιο και είμαι υπήκοος Ισραήλ. Στην Ελλάδα έχουμε επενδύσει κοντά στο μισό δις, σε επιχειρήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. Πριν έναν μήνα ο κ. Ρέμος μίλησε με τον νομικό μου και μου ζήτησε να επενδύσω χρήματα στην ποδοσφαιρική ομάδα. Εκτιμάω τον κ. Ρέμο. Είναι ένας άνθρωπος με θετική σκέψη, αγαπάει την ομάδα και την πόλη. Δέκα ημέρες πριν, ήρθα για πρώτη φορά, μετά το προσύμφωνο με τον κ. Ρέμο για να αγοράσω το 50% της ομάδας και να πάρω την οικονομική διεύθυνση της ομάδας και να συμβάλλω στο μάνατζμεντ. Ο Ηρακλής έχει ιστορία, είναι πάνω από 100 ετών. Παλιότερα είχα εμπλακεί με τον αθλητισμό. Αποφάσισα σε αυτή την ηλικία να ασχοληθώ με την ποδοσφαιρική ομάδα και να λύσω όλα τα οικονομικά προβλήματα. Έχω πληροφορηθεί τα πάντα για τον Ηρακλή και μέχρι τέλος του μήνα έχω υποσχεθεί ότι όλες οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες και το προσωπικό, θα έχουν πληρωθεί. Θα φέρουμε και άλλους παίκτες. Πρέπει να φροντίσουμε ώστε η ομάδα να σταθεί σε ένα σοβαρό επίπεδο, να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά και ένα πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είμαι Εβραίος, ξέρω την Θεσσαλονίκη αλλά και την ιστορία των Εβραίων στην πόλη. Ήμουν αξιωματικός στον στρατό και τραυματίας, σέβομαι την θρησκεία μου. Αποφάσισα με τον κ. Ρέμο να πάμε χέρι χέρι και να χτίσουμε το μέλλον της ομάδας».


Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου του Ηρακλή είπε: «Πρώτα θα τελειώσουμε το πρώτο βήμα, μετά το δεύτερο. Δεν μπορείς να τεκνοποιήσεις μέσω τηλεφώνου. Πρώτα η ομάδα, μετά το γήπεδο. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις μόνο με υποσχέσεις. Είμαι προσεκτικός για το τι υπόσχομαι. Δεν λέω ότι θα κάνω κάτι και δεν θα το κάνω» ενώ για τις επενδύσεις του είπε: «Σύντομα θα δείτε τις επενδύσεις μου. Έχω επενδύσει σε επτά διαφορετικές εταιρείες με 7.000 εργάτες, γηροκομεία, εργοστάσιο πλαστικών. Πληρώνω τους φόρους μου, είμαι νομοταγής. Τα ΜΜΕ πρέπει να είναι θετικά στην προσπάθεια αυτή. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχω σταματήσει να δίνω χρήματα».


Ο κ. Λαντάνι είπε: «Θέλω να με βοηθήσετε για να φτιάξουμε μία θετική ατμόσφαιρα για την ομάδα. Γνωρίζω ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ του Ηρακλή» και συμπλήρωσε: «Όποιος με εμποδίσει, θα τον βάλω στην άκρη. Είπα στον Σερζ Ντιέ ότι δεν θα είναι στην ομάδα μας. Του είπα ότι θα καταθέσω το υπόλοιπο του συμβολαίου του στην FIFA και θα του ζητήσω μέσω δικαστηρίων 2.500.000 ευρώ για την ζημιά που έκανε στην ομάδα μας».


Συνεχίζοντας είπε: «Γνωρίζω την Ελλάδα από το 1971, αγαπάω την χώρα και τους ανθρώπους της. Ήρθα για να δημιουργήσω μία μεγάλη δουλειά, την χρειάζομαι γιατί είναι κοντά στην πατρίδα μου. Όλοι έχουν 100 ημέρες και χρειάζομαι 100 ημέρες για να λύσω τα προβλήματα και να τα βάλω τα πράγματα στην θέση τους».


Επίσης τόνισε: «Παίρνω μόνο το 50%, θέλω να συνεργαστώ. Έρχομαι από μία χώρα όπου η υπόσχεση της φιλίας είναι υποχρέωση και αυτό είπα στον φίλο μου Αντώνη Ρέμο, ο οποίος θα μείνει στην θέση του προέδρου. Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία. Δεν χρειάζομαι λεφτά, δεν κερδίζω από τον Ηρακλή. Πρώτον θέλω να στηρίξω τον κ. Ρέμο, δεύτερον υπάρχει μία εβραϊκή παροικία που στηρίχθηκε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα οικονομικά και οι αποφάσεις θα είναι δικές μου και των συνεργατών μου».


Για τις επαφές με τους παίκτες είπε: «Συζήτησα με τους παίκτες, θα πάρουν στο τέλος του μήνα όλα τα χρήματα τους. Θα φέρουμε καινούργιους παίκτες για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία χωρίς πρόβλημα. Και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μία ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια, θέλω να μείνω τουλάχιστον πέντε χρόνια».


Νωρίτερα, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εισπράξουν το 20%-30% των οφειλομένων και μέχρι το τέλος του μήνα τα υπόλοιπα. Παράλλήλα, συναντήθηκε με τους Πουρσανίδη και Κωφίδη, με τους οποίους μίλησε για μεταγραφικά ζητήματα και θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Ζαντόπουλος: Ποιο είναι το επίφοβο στη χρήση Μίκρας και Καυτανζογλείου

Ποδόσφαιρο

Back to Top