Ή εγώ ή αυτοί…

Καταπέλτης ο Σάββας Κωφίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε (7/1) αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Ηρακλή στο ημίχρονο του παιχνιδιού (6/1) με …

Ηρακλής

Καταπέλτης ο Σάββας Κωφίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε (7/1) αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Ηρακλή στο ημίχρονο του παιχνιδιού (6/1) με τον Πανθρακικό.

Ουσιαστικά έστειλε το δικό του μήνυμα στον Αντώνη Ρέμο λέγοντάς του ότι θα πρέπει να αλλάξουν συγκεκριμένα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο. Αλλιώς, ο ίδιος και ο συνεργάτης του, Γρηγόρης Τσινός όπως και ο γενικός αρχηγός, Μανόλης Τουμπόγλου και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ηλίας Πουρσανίδης θα αποχωρήσουν.

Ο Κωφίδης διευκρίνισε ότι θα προετοιμάσει κανονικά την ομάδα για το ντέρμπι με τον Αρη, θα είναι στον πάγκο στο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», από Δευτέρα όμως θα περιμένει τις αποφάσεις του Αντώνη Ρέμου. Ουσιαστικά δηλαδή, ισχύει το ή εγώ ή αυτοί.


Οπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η παρουσία στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Πανθρακικό κάποιων νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου στα αποδυτήρια, μαζί με τη συνοδεία τους, χωρίς προηγουμένως να ζητήσουν την άδεια από τον Κωφίδη και όσα είπαν στους παίκτες, προκάλεσαν την έκρηξη του Έλληνα τεχνικού. Ετσι λοιπόν, ο Κωφίδης είπε μεταξύ άλλων, ότι… «αν αυτοί οι άνθρωποι είναι στο διοικητικό συμβούλιο, εγώ δεν θα είμαι εδώ». 


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ελληνα τεχνικού: «Σας κάλεσα εδώ για έναν άλλον λόγο. Δεν πρόκειται να προδώσω τις αρχές μου ως άνθρωπος και ως προπονητής για κανέναν λόγο, ούτε για το βόλεμα και την επαγγελματική μου ασφάλεια, ούτε για τη δόξα και το χρήμα. Δεν θα το κάνω. Αντίθετα θα αγωνίζομαι μέχρι τέλος για το αντίθετο. Χθες (6/1) συνέβη κάτι που αμαυρώνει την ιστορία του Ηρακλή και τον θεσμό του προπονητή του Ηρακλή και μπορεί και γενικότερα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήτανε εις βάρος μας 1-0, οι παίκτες πήγανε στα αποδυτήρια να ηρεμήσουν και να ετοιμαστούν για το δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να αλλάξουν την εις βάρος μας κατάσταση και την πίεση που υπήρχε με το εις βάρος μας σκορ».


Κι ο Κωφίδης αναφέρθηκε στην είσοδο μελών του Δ.Σ. «Μπήκε μέσα στα αποδυτήρια χωρίς τη δική μας άδεια και απαξίωσε τον γενικό αρχηγό και τον προπονητή και την ιστορία του Ηρακλή. Μπήκε για να μιλήσει στους παίκτες και μάλιστα με μπράβους”.


Ο Κωφίδης ρωτήθηκε για να πει ποιοι ήταν αυτοί. «Ο κ. Ζιάκκας και ο κ. Γουίλι συνοδευόμενοι με έναν ή δύο μπράβους και σε έντονο ύφος πήγαν να μιλήσουν στους παίκτες. Απαξίωσαν πάνω από όλα, πρώτα από όλα, την ιστορία του Ηρακλή και του προπονητή του Ηρακλή. Μια τέτοια φιλοσφία και αντίληψη εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύει να πω ότι αυτή είναι και η αντίληψη των κ.κ. Τουμπόγλου, Πουρσανίδη και Τσινού».


Ο Κωφίδης πρόσθεσε ακόμη ότι… «λεπτομέρειες δεν ξέρω αν είναι καλό να πω. Είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ιστορία του Ηρακλή και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τονίζω για μία ακόμη φορα ότι είμαι έξω από αυτό. Αν αυτή η τακτική και η φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ηρακλή και μάλιστα με μπράβους. Δεν έχει ξανασυμβεί…»


Ο Κωφίδης ρωτήθηκε ακόμη για το αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με την αλλαγή του Κατσαμπή στο ημίχρονο. Ο προπονητής του Ηρακλή το απέκλεισε μιας και ο αρχηγός της ομάδας είχε διάσειση και ένιωθε ζαλάδες από ένα χτύπημα με τον Μπουβάλ στη διάρκεια του πρώτου μέρους. «Δεν έχει καμία σχέση με τον Κατσαμπή που ήτανε και τραυματίας».

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top