Πολύκαρπος: “Φεύγω-Θα παραμείνει ο Ρέμος”

Ο Δήμος Πολύκαρπος σε δηλώσεις του (30/12) στο «Αθλητικό Metropolis», είπε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Ηρακλής και μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η απόφασή μου …

Ηρακλής

Ο Δήμος Πολύκαρπος σε δηλώσεις του (30/12) στο «Αθλητικό Metropolis», είπε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Ηρακλής και μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η απόφασή μου είναι οριστική και είναι πιο δύσκολη από τη στιγμή που μάλλον μένει ο Αντώνης Ρέμος. Ήρθα για να στηρίξω τον Ηρακλή αλλά πάνω απ’ όλα τον φίλο μου, Αντώνη Ρέμο. Είναι δύσκολο να φύγω εγώ και να μένει ο Αντώνης. Είναι ανθρώπινοι οι λόγοι, οι αποδοκιμασίες προς εμένα. Δεν ξέρω γιατί μπήκα στο… μάτι του κυκλώνα. Ίσως γιατί έκανα περισσότερα πράγματα από αυτά που μπήκα. Μπήκα για συγκεκριμένα πράγματα, μετά αναγκάστηκα να κάνω και άλλα. Έκανα ίσως λάθη, όχι όμως εσκεμμένα και όποιον πείραξα του ζητάω συγνώμη. Δεν νιώθω ότι πείραξα κάποιον, αλλά αν νιώθει κάποιος έτσι, να του πω ότι δεν έγινε εσκεμμένα. Ότι δεν υπήρχε γνώση και εμπειρία και την αποκτούσα με τον καιρό, αυτό δεν το έκρυψα ποτέ. Προσπαθούσα να κάνω κάποια πράγματα όπως τα αντιλαμβανόμουν εγώ σωστά, σε συνεργασία με τον Αντώνη Ρέμο. Μπάλα δεν παίζω εγώ, αλλά κάναμε μία προσπάθεια αληθινή».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Είμαι ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό για αυτά που κάναμε στο οικονομικό. Αν δεν υπήρχε ο Αντώνης Ρέμος σε αυτό το κομμάτι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, θεωρητικά αλλά και πρακτικά στα υπόλοιπα ζητήματα. Ο Αντώνης Ρέμος έβαλε αρκετά λεφτά. Από το μείον του οικονομικού χάους, καταφέραμε να στρώσουμε την ομάδα. Τώρα υπάρχει ένα λογιστήριο που δουλεύει σαν… ρολόι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα παιδιά που εργάζονται στην ΠΑΕ. Οι καθυστερήσεις από την πλευρά μας ήταν οι μικρότερες, το ποδόσφαιρο στηρίζεται σε μη προϋπολογισμένα έσοδα. Τα πρόστιμα για παράδειγμα είναι πάνω από 250.000 ευρώ, αν υπολογιστεί και ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί να ήταν δύο παίκτες. Ακόμα και αν έρθει μία εταιρεία στην ΠΑΕ, το χρέος βαραίνει τον Αντώνη Ρέμο, το ποσό της ρύθμισης που υπολείπεται αγγίζει τα 3,5 εκ. ευρώ. Οι δόσεις πληρώνονται κανονικά».

Ο Δήμος Πολύκαρπος συνέχισε: «Τον κ. Ζιάκκα τον γνώρισα τώρα, απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Μυτιληναίο. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι άριστες, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ο κ. Ρέμος μου είπε να του μιλήσω. Είναι υποχρεωτικά στην Γενική Συνέλευση να ψηφιστούν μέλη, είναι ένα από τα θέματα η εκλογή διοικητικού συμβουλίου. Ο Αντώνης Ρέμος θα παραμείνει» ενώ μιλώντας για την απόφαση να μπουν στην ΠΑΕ είπε: «Μπαίνοντας στον Ηρακλή είχαμε και άγνοια κινδύνου, ίσως είναι και ένα από τα λάθη μου. Ο Ηρακλής ήταν η πρώτη ΠΑΕ που υπέγραψε την σχετική ρύθμιση και δεν τα είχαμε υπολογίσει γιατί κάναμε έναν… αγώνα δρόμου για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Δεν ξέραμε τι να δούμε πρώτα, υπήρχε το ένα, μετά έρχονταν το άλλο, ακολουθούσε κάτι τρίτο».

Ο κ. Πολύκαρπος υπογράμμισε στη συνέχεια: «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, θεωρώντας ότι προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα για τον Ηρακλή, ξοδεύοντας χρόνο από την οικογένειά μου, από τη διασκέδασή μου. Αφιέρωσα χρόνο και χρήμα, αυτό θα το κρίνουν άλλοι, για το καλό της ομάδας. Η πικρία δεν έχει να κάνει τόσο με μένα, αλλά ο Αντώνης Ρέμος μπορεί να είχε την στήριξη του κόσμου αλλά δεν είχε την αποδοχή και την αποθέωση που θα έπρεπε για έναν άνθρωπο που έβαλε το κεφάλι του στην… γκιλοτίνα για να σώσει την ομάδα που αγαπάει. Κάναμε κι εμείς λάθη, δεν έγιναν με κακό σκοπό. Θα έπρεπε να γίνει άγαλμα στον Αντώνη Ρέμο. Μπήκε μπροστά σε μία περίοδο που δεν έμπαινε κανένας και αντικειμενικά να το δούμε ο Ηρακλής θα ήταν στην Δ’ Εθνική. Αυτοί οι άνθρωποι ανεξάρτητα αν έκαναν λάθη, θα έπρεπε να γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας γιατί τον έσωσαν πριν την καταστροφή. Από την ημέρα που μπήκαμε τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Στην πορεία της θητείας μας συνέχεια πληρώνουμε και το ταμείο δεν το είδαμε ποτέ γεμάτο. Αυτό συμβαίνει γιατί πληρώναμε παλιά, τα νέα γίνονταν παλιά, αλλά τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Κανείς δεν έχασε λεφτά από την διοίκηση του Αντώνη Ρέμου. Σε μία περίοδο που όλοι σφραγίζουν επιταγές, θα συνεχίσει να προσπαθεί ο Αντώνης Ρέμος να αποπληρώνει αυτά που έχει συμφωνήσει» ενώ αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για τον κίνδυνο του υποβιβασμού του Ηρακλή είπε: «Η πεποίθησή μου, η βεβαιότητά μου είναι ότι ο Ηρακλής δεν θα κινδυνεύσει, ότι τον Γενάρη θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό. Αν οι ποδοσφαιριστές βγάλουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο, δεν θα έχουν να φοβηθούν κανέναν. Από τους συνεργάτες μου πάντα περιμένω το καλύτερο. Θέλω να πιστέψουν τα παιδιά στις δυνάμεις τους»

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είπε: «Θα προκηρυχτεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και θα πραγματοποιηθεί. Κοντά στον Αντώνη Ρέμο θα είμαι μέχρι την τελευταία μου στιγμή. Για κάποιο διάστημα θέλω να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και όποιος έρθει να αναλάβει θα τον ενημερώσω. Όπου μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω, εφόσον θελήσει να ενημερωθεί από μένα, τις όποιες επαφές».

Για το θέμα της παρουσίας Αστυνομίας στο πέταλο του Καυταντζογλείου είπε: «Είναι εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Δεν έχουμε και δεν μπορούμε να πούμε την Αστυνομία πού να κάτσει. Δεν μπορώ να ξέρω πώς λειτουργεί η Αστυνομική Δύναμη σε άλλα γήπεδα και πόλεις» και συμπλήρωσε: «Να στηρίξουν τον Αντώνη Ρέμο, είναι πραγματικά Ηρακλειδέας, κάνει προσπάθειες μεγαλύτερες από τις δυνάμεις του για να στηρίξει την ομάδα που αγαπάει».

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top