Χωρίς απουσίες έρχεται ο Παναθηναϊκός

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη σύνθεσή του θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Ιβανώφειο. Ο Δημήτρης Ιτούδης, συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση:«Περνάμε σε μία διαφορετική διοργάνωση, …

Διάφορα

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη σύνθεσή του θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Ιβανώφειο. Ο Δημήτρης Ιτούδης, συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση:

«Περνάμε σε μία διαφορετική διοργάνωση, αγωνιζόμαστε για το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι διπλός αγώνας, αλλά για εμάς το ζητούμενο παραμένει το ίδιο: να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την αναμέτρηση αυτή με στόχο τη νίκη, αλλά και μία καλή εμφάνιση. Ο Ηρακλής μπορεί να αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών, αλλά το 70% των παικτών του έχει την εμπειρία της Α1 και επιπλέον έχει ήδη αποκλείσει ομάδες από τη μεγαλύτερη κατηγορία. Προέρχεται από μία ήττα στην παράταση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχει δείξει καλά στοιχεία. Έχουμε δει τόσο τον αγώνα αυτόν με τον Αρκαδικό, όσο και αυτόν με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο, αλλά και άλλους. Είναι μία σκληρή ομάδα, η οποία επιπλέον παίζει στην έδρα της. Έχει τη δική της φιλοσοφία. Αμυντικά πιέζει πολύ, μπορεί να δούμε ζον-πρες ή άμυνες μαν-του-μαν, μπορεί να δούμε ζώνες ματς-απ ή 2-3 και μετά από άουτ ή ειδικές καταστάσεις. Από αυτή την άποψη μπορεί να δούμε σε κάποια σημεία καταστάσεις ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίσαμε στον Ηλυσιακό, με ανοιχτή άμυνα σε όλο το γήπεδο. Πολλά κινούνται στο παιχνίδι του γύρω από τον Πέτροβιτς, ο οποίος από τη θέση «τέσσερα» μπορεί και να δημιουργήσει και να εκτελέσει, μπορεί να διεισδύσει, να σουτάρει, έχοντας αγωνιστεί και ως «τριάρι», ή και ως «δυάρι» στο παρελθόν και σε ομάδες όπως ο Άρης, ο Πανελλήνιος. Υπάρχουν ο Καστλ και ο Κέκελης που μπορούν να δημιουργήσουν μετά από καταστάσεις από πικ εντ ρολ, ενώ μπορούν και να εκτελέσουν, υπάρχει ο Καραποστόλου που είναι δεινός σουτέρ και θα χρειαστεί προσοχή στις περιστροφές μας, υπάρχει ο Λαμπρόπουλος που έρχεται από τον πάγκο και μπορεί να προσφέρει επιθετικά. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και χαμηλά σχήματα. Ο Ηρακλής είναι ομάδα με ψηλούς στόχους και σοβαρή. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Προερχόμαστε από ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο από την αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό, όπου καταφέραμε να περιορίσουμε τα λάθη μας και να τρέξουμε. Επίσης επιστρέφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κινείται πλέον σε καλύτερους ρυθμούς».

Σχετικά Άρθρα

ΕΣΑΚΕ: Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική, με τεράστιο “αστερίσκο”

Μπάσκετ

Back to Top