Όχι άλλες «μεταγραφές». Ώρα για ενίσχυση

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, με τον Ηρακλή να βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και επτά από την πέμπτη θέση, για …

Ηρακλής

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, με τον Ηρακλή να βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και επτά από την πέμπτη θέση, για την οποία μίλησε ο Αντώνης Ρέμος το καλοκαίρι. Εκ του αποτελέσματος (βαθμολογική θέση σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο), είναι ξεκάθαρο ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού απέτυχε. Αν εξαιρέσει κανείς τον Βικτοράς Γιάκομπ, ο οποίος έχει βγάλει και με το παραπάνω το ψωμί του και ίσως τον Ματίας Λέκι, που η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από αισθητή τον τελευταίο μήνα, η συνεισφορά των υπολοίπων παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι, ήταν από μικρή έως μηδαμινή.


Ο Ντίκα ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά από εκεί και πέρα θυμίζει ποδοσφαιριστή περασμένης δεκαετίας, ο Ντάλα Μπόνα έκανε αισθητή την παρουσία του με την… κοπάνα του περασμένου μηνός, ο Τούμα δεν έχει κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι, οι Μπόσνιακ και Μιλάνο έπαιξαν λίγο, λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ενώ ο Ηλιάδης έχει βοηθήσει, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Υπάρχει και ο Πιλότο, η –κατά πολλούς- καλύτερη μεταγραφή, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος και τον περιμένει ο Κωφίδης από τις αρχές Φεβρουαρίου.


Κάποιος θα μπορεί να πει ότι όλοι οι νεοφερμένοι, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Σωστό. Δεν αποκλείεται όλοι αυτοί οι παίκτες, ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, να παρουσιαστούν διαφορετικοί στον δεύτερο γύρο. Ο Ηρακλής όμως δεν έχει την πολυτέλεια να τους περιμένει. Όπως δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με παίκτες αμφιβόλου αξίας ή χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους. Η ομάδα χρειάζεται ποδοσφαιριστές που θα έρθουν σήμερα και θα μπουν να παίξουν αύριο. Όχι απλά για να συμπληρώσουν την ενδεκάδα ή την δεκαοκτάδα. Θα μπουν για να κάνουν τη διαφορά.


Γι’ αυτό άλλωστε και στον τίτλο του κειμένου, η λέξη μεταγραφές είναι μέσα σε εισαγωγικά. Είναι δεδομένο ότι όλες οι ομάδες θα κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Το ζήτημα είναι ποιες θα κάνουν πραγματικές κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού. Αυτό χρειάζεται ο Ηρακλής. Ενίσχυση. Διότι διαφορετικά και η φετινή χρονιά θα είναι μία επανάληψη των τριών προηγούμενων, με άγνωστη όμως κατάληξη.


Για να φτάσει στο σημείο ο Ηρακλής που ξεκίνησε με επτά βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με δεκαπέντε βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια (οκτώ βαθμοί σε έντεκα παιχνίδια, η επί μέρους συγκομιδή), δεν φταίνε μόνο οι νεοαποκτηθέντες και όσοι τους επέλεξαν. Ευθύνη έχουν και οι παλιοί. Μικροί και μεγάλοι σε ηλικία. Όταν κλήθηκαν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη, έδειξαν αδυναμία και λύγισαν υπό την πίεση των ευθυνών. Και ορισμένοι εξ αυτών θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν πάψει προ πολλού να θεωρούνται ταλέντα. Προ τριετίας, ήταν ταλέντα. Τώρα θα όφειλαν να είναι έτοιμοι ποδοσφαιριστές. Αντ’ αυτού έχουν μείνει στάσιμοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσουν με το σπαθί τους, φανέλα βασικού στον χειρότερο Ηρακλή των τελευταίων είκοσι –τουλάχιστον- ετών.

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top