«Χρωστάω τα πάντα στον Ηρακλή»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λευτέρης Κακιούσης στην εφημερίδα «Καθημερινή» και η BLUEARENA σας παρουσιάζει τη συνέντευξη του τεχνικού των κυανόλευκων. – Είχατε πει …

Ηρακλής

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λευτέρης Κακιούσης στην εφημερίδα «Καθημερινή» και η BLUEARENA σας παρουσιάζει τη συνέντευξη του τεχνικού των κυανόλευκων.


– Είχατε πει μετά την πρόκριση επί του Πανιωνίου στο Κύπελλο ότι ο Ηρακλής επέστρεψε. Πώς αντιλαμβάνεστε αυτή την επιστροφή;


– Ο Ηρακλής συμπληρώνει μια πενταετία που βρίσκεται σε έναν λήθαργο, με πολλά οικονομικά προβλήματα και πολύ μεγάλη απαξίωση και από τους ίδιους ανθρώπους του συλλόγου. Μετά από αυτή την πενταετία, κάναμε μια καινούρια αρχή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τόσο στο Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα βγήκε από τον λήθαργο. Το δικό μας όνειρο δεν είναι απλά η άνοδος, αλλά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο Ηρακλής να επανέλθει στις 6 – 7 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.


– Μιλήσατε για απαξίωση εκ των έσω. Αυτό αποδεικνύεται από την άρνηση της ομάδας να παίξει στην Ευρωλίγκα το 2000 και την απόφαση του Ερασιτέχνη να στηρίξει το τμήμα βόλεϊ;


– Όταν ο Ηρακλής κέρδισε αγωνιστικά τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα και δεν πήρε τη θέση ήταν το καμπανάκι για το τι μέλλει γενέσθαι στο τμήμα μπάσκετ. Ήταν η πιο τραγική απόφαση για τον Ηρακλή και το ελληνικό μπάσκετ! Η ίδια διοίκηση, με πρόεδρο τον κ. Παναγόπουλο και άμεσους συνεργάτες τους κ. Αρταβάνη και Λεώνη, που δεν ενέκρινε την είσοδο του Ηρακλή στην Ευρωλίγκα, μετέπειτα «τεμάχιζε» τον Ηρακλή μπασκετικά. Είχε πάρει τότε την απόφαση σε διοικητικό συμβούλιο να πέσει το μπάσκετ στην Α2!


– Για τον σύλλογο αυτή η απόφαση πώς κρίνεται από τον Λευτέρη Κακιούση;


– Αδικεί όλους τους ανθρώπους του Ηρακλή που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτή η μεγαλειώδης ομάδα, όχι όσον αφορά τους τίτλους, αλλά την άποψη και την ιδέα για το ελληνικό μπάσκετ, γιατί μέσα από αυτή την ομάδα βγήκαν Ελληνες παίκτες που είναι σήμερα παγκοσμίως γνωστοί. Ηταν τραγικό λάθος.


– Για ποιο λόγο δεν υπήρξε αντίδραση σε αυτή την απόφαση;


– Αυτό καταλογίζω στον εαυτό μου ως το μεγαλύτερο σφάλμα που έχω κάνει στον Ηρακλή όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπόρεσα ή δεν προσπάθησα να προστατεύσω την ομάδα μπάσκετ, τα παιδιά που ήταν τότε στην ομάδα, και άφησα να γίνει πράξη αυτό που κάποιοι είχαν στο μυαλό τους.


– Στόχος για να ξαναβρεθεί ο Ηρακλής στην Ευρωλίγκα μπορεί να τεθεί και παράλληλα να κατασκευαστεί γήπεδο στην περιοχή των Χορτατζήδων, προδιαγραφών Ευρωλίγκας;


– Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής είναι δύσκολο να κοιτάξει τόσο ψηλά. Οι δύο μόνιμες ομάδες που είναι στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, απέχουν μακράν. Η τρίτη ομάδα που βγαίνει κάθε χρόνο αλλάζει. Για το γήπεδο, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ηρακλή είναι οι Χορτατζήδες. Αν και εφόσον γίνει αυτό που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων του Ηρακλή, τότε ναι, η ομάδα μπορεί να γίνει και πάλι μπασκετική δύναμη.


«Ο σύλλογος είναι η οικογένειά μου»


Για τον Λευτέρη Κακιούση, ο Ηρακλής δεν είναι απλά μια ομάδα που τον βοήθησε και έκανε καριέρα σε αυτή. «Είναι άποψη, είναι ιδέα. Μετά από 17 χρόνια στον Ηρακλή, είναι η οικογένειά μου, όχι τόσο επαγγελματικά, όσο συναισθηματικά. Όπου και να πήγα, ό, τι και να έκανα, ο Ηρακλής είναι πάντα η ομάδα που αγαπούσα και αγαπάω. Μια ομάδα που καταθέτει άποψη, ιδέες στο χώρο του αθλητισμού, όχι μόνο στο μπάσκετ», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί επέστρεψε φέτος στον Ηρακλή, έστω και στην Α2 κατηγορία.

«Όταν μου έγινε η πρόταση να αναλάβω την ομάδα, δεν φανταζόμουν ότι θα επέστρεφα. Μετά από έναν μήνα συζητήσεων σε τεντωμένο σχοινί, που εγώ ο ίδιος έφτανα τη συζήτηση στα άκρα, ήθελα να διαπιστώσω αν πραγματικά υπάρχει η θέληση και η διάθεση να βοηθηθεί η ομάδα μπάσκετ από τους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα στον Ηρακλή. Θεωρώ ότι έφτασα τις κουβέντες στα άκρα και διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει η διάθεση για να ξαναπάρει ζωή αυτό το τμήμα. Τότε άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου ότι θα είναι καλό να επιστρέψω σε έναν σύλλογο όπου πραγματικά βοηθήθηκα. Ο, τι έχω φτιάξει στην καριέρα και τη ζωή μου ασφαλώς το χρωστάω στον Ηρακλή και νομίζω ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω αυτό που μου ζήτησαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Δηλαδή, να ταχθώ μαζί τους σε αυτή την προσπάθεια, για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα τώρα που με χρειάζεται».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top