Εξαφανίστηκαν δώδεκα παίκτες της Ερυθραίας!

Δώδεκα παίκτες της εθνικής ομάδας της Ερυθραίας εξαφανίστηκαν στην Κένυα μετά τον αποκλεισμό από ποδοσφαιρικό τουρνουά. Δεν υπάρχει κίνδυνος για εγκληματική ενέργεια, αλλά πιθανότατα οι …

Ροπαλιές

Δώδεκα παίκτες της εθνικής ομάδας της Ερυθραίας εξαφανίστηκαν στην Κένυα μετά τον αποκλεισμό από ποδοσφαιρικό τουρνουά.Δεν υπάρχει κίνδυνος για εγκληματική ενέργεια, αλλά πιθανότατα οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το παράδειγμα χιλιάδων συμπατριωτών τους που φεύγουν παράνομα από τη χώρα.

Βλέπετε, η νεολαία της Ερυθραίας είναι υποχρεωμένη να υπηρετήσει στο στρατό σχεδόν εφ’ όρου ζωής! Ήδη η κυβέρνηση της χώρας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, υπό τη διακριτική παρακολούθηση των αρχών της Κένυας, προκειμένου να εντοπίσει τους “λιποτάκτες”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αθλητές της χώρας με πληθυσμό μόλις 5.000.000 κατοίκων, εξαφανίζονται ενώ βρίσκονται σε ξένο έδαφος. Το 2006 τέσσερις παίκτες της ομάδας Ρεντ Σι (Ερυθρά Θάλασσα) “χάθηκαν” στο Ναϊρόμπι μετά το τέλος αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής.

Το 2008 έξι δρομείς της ομάδας στίβου της χώρας ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Σκωτία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top