“Θα έρθει και το γκολ”

Μία από τις δηλώσεις του Σάββα Κωφίδη μετά το τέλος του παιχνιδιού (12/12) του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό ήταν χαρακτηριστική για ένα παιχνίδι στο οποίο …

Ηρακλής

Μία από τις δηλώσεις του Σάββα Κωφίδη μετά το τέλος του παιχνιδιού (12/12) του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό ήταν χαρακτηριστική για ένα παιχνίδι στο οποίο ο «Γηραιός» έμεινε, μεταξύ άλλων, με τις ευκαιρίες. «Αν σε κάθε παιχνίδι έχουμε μια απόδοση σαν τη σημερινή και αν φτάνουμε σε φάσεις για γκολ, την επόμενη φορά θα μπούνε τα γκολ».


Ο 48χρονος τεχνικός έκανε και δήλωση αυτοκριτικής όταν είπε ότι… «καθυστερήσαμε λίγο στις αλλαγές, αλλά ακόμα και έτσι δε φαινόταν ότι μπορούσαμε να απειληθούμε από τον Παναθηναϊκό».

Γενικότερα είπε ότι… «ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν καλός, χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα από ποιοτικής πλευράς. Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά. Είχε την κατοχή ο αντίπαλος αλλά δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Στην αλλαγή από την άμυνα στην επίθεση κάναμε φάσεις αλλά δεν σκοράραμε. Είναι ενθαρρυντικό που υπάρχει βελτίωση. Εκείνο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η ηρεμία στην κατοχή. Χάναμε εύκολα μπάλες, με πάσες πολύ χαλαρές που κάναμε λάθη. Αν είχαμε ηρεμία και κατοχή περισσότερο ίσως να δημιουργούσαμε περισσότερα προβλήματα στον Παναθηναϊκό» και χαρακτήρισε… «άδικο το σημερινό αποτέλεσμα βάσει της εικόνας του αγώνα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι… «αυτό που μένει και μας δίνει αισιοδοξία είναι η βελτίωση της απόδοσης. Εχουμε ακόμη να βελτιώσουμε αρκετά και κυρίως να είμαστε πιο ήρεμοι στις πάσες μας. Ο παράγοντας τύχη και το ότι δεν μπορέσαμε να είμαστε εύστοχοι παίζουν ρόλο και πάντα θα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια και υπήρχε μία σχετική κούραση. Το θέμα είναι να έχουμε το θάρρος όταν χάνουμε την ευκαιρία να πηγαίνουμε και να κάνουμε και άλλη».

Ρωτήθηκε για το επεισόδιο του Ντιέ με τον Ντίκα και είπε ότι… «είναι ένα θέμα καθαρά εσωτερικό και θα βρούμε εμείς τη λύση».


Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας είπε μεταξύ άλλων, ότι… «ευχαριστώ τη διοίκηση που με διαλέξανε να υπηρετήσω αυτό το μεγάλο σύλλογο και μου δώσανε τη χαρά να θυμηθώ τα 21 χρόνια που πέρασα στη γήπεδα. Μου λείψανε πάρα πολύ και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για το σύλλογο αυτό. Εύχομαι η τελευταία μέρα του πρωταθλήματος να μας βρει όπως σήμερα με χαμόγελα. Καταλαβαίνετε ότι και εγώ είχα κάποια πίεση.
Ο Ηρακλής βρίσκεται στα χέρια δύο ικανών προπονητών (Κωφίδη και Τσινού). Ήταν πιο καλός από τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν κατακτήσαμε κάτι σπουδαίο με αυτή τη νίκη. Θα κοιτάξουμε τις αδυναμίες και τα προτερήματα μας. Αλλά θα δούμε στη συνέχεια τα θέματα που είναι για τις επόμενες ημέρες. Βλέπω ότι υπάρχει μία ανασφάλεια. Οι παίκτες δεν πιστεύουν τόσο πολύ στον εαυτό τους. Με μία νίκη πιστεύω ότι τα παιδιά θα είναι καλύτερα. Εχουμε αδυναμίες. Αυτή την πίεση εγώ τη βγάζω έξω. Κάποια στιγμή θα είσαι ήρεμος και εγώ είμαι ήρεμος από τη στιγμή που μου είπε αυτή η μεγάλη ομάδα να αναλάβω προπονητής. Οποιαδήποτε άλλη πίεση πρέπει να την παραβλέπω. Οποιαδήποτε άλλη πίεση πρέπει να τη βγάλω σαν θετικό για την ομάδα. Αυτό που μου άρεσε, ήταν ότι είχαμε μια ηρεμία στο παιχνίδι μας, ότι κάποια στιγμή θα μπει το γκολ. Το πιστέψαμε. Εχουμε και αδυναμίες από την άλλη πλευρά. Εύκολα κάνουμε το λάθος. Ισως προέρχεται και από την ανασφάλεια. Μόλις βρουν και οι παίκτες την αυτοπεποίθηση τους θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».  

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top