Οι δυο τους, κάποτε το 1994…

 Ο Σάββας Κωφίδης και ο Νίκος Νιόπλιας που το Σάββατο (12/12) θα τεθούν αντιμέτωποι στους πάγκους στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο, …

Ροπαλιές

 Ο Σάββας Κωφίδης και ο Νίκος Νιόπλιας που το Σάββατο (12/12) θα τεθούν αντιμέτωποι στους πάγκους στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο, μόνο άγνωστοι δεν είναι.

Εκτός των άλλων, ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στην πρώτη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε τελική φάση ενός Μουντιάλ.

Ηταν το 1994 στα γήπεδα των Η.Π.Α. όταν και οι δύο παίκτες, βασικότατες επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Αλκέτα Παναγούλια, ήταν οι μόνοι που έπαιξαν σε ολόκληρα τα παιχνίδια που έδωσε τότε η Εθνική με Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. 

Και μάλιστα στη φωτογραφία που επισυνάπτεται και είναι από το πρώτο παιχνίδι (αυτό με την Αργεντινή) κάθονται δίπλα-δίπλα στην κάτω σειρά.

Και οι δύο έχουν κάνει μια μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Νιόπλιας μπήκε στο κλειστό κλαμπ των 500άρηδων σε συμμετοχές στην Α’ εθνική ενώ ο Σάββας Κωφίδης όχι. Για τον προπονητή του Ηρακλή όμως ήταν μια συνειδητή επιλογή μιας και όταν σταμάτησε (το 1999) το ποδόσφαιρο (με 493 συμμετοχές) θα μπορούσε σίγουρα να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη τη σεζόν (1998-1999) είχε κάνει 31 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και είχε πετύχει ένα γκολ Επέλεξε όμως να σταματήσει.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top