Δέκα χρόνια, δέκα άθλοι, ένας προπονητής

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ. Η προβολή που έχουν τα συγκεκριμένα αθλήματα είναι δεδομένη, αλλά ένας σύλλογος δε διακρίνεται μόνο για αυτά και ο Ηρακλής μπορεί να …

Αφιερώματα

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ. Η προβολή που έχουν τα συγκεκριμένα αθλήματα είναι δεδομένη, αλλά ένας σύλλογος δε διακρίνεται μόνο για αυτά και ο Ηρακλής μπορεί να καυχιέται ότι έχει και άλλα «παιδιά» που τον διαφημίζουν.


Δε μιλάμε βέβαια για απλή διαφήμιση, αφού η πάλη του Ηρακλή έχει δημιουργήσει πλέον μία παράδοση, ένα δικό της μύθο. Δέκα συνεχόμενα χρόνια κατακτά το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στέλνει σε όλους το μήνυμα ότι όχι μόνο υπάρχει αλλά μπορεί και πρωταγωνιστεί.


Παρά τα προβλήματα που εμφανίζονται ανά διαστήματα, παρά τη μη προβολή που έχει το άθλημα, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες, το προπονητικό τιμ και οι παλαιστές του Ηρακλή τίμησαν για ακόμα μία φορά τον σύλλογο και τον οδήγησαν στην κορυφή.


«Αρχιτέκτονας» αυτής της τεράστιας επιτυχίας είναι ο Παναγιώτης Κουτσουπάκης, που ως προπονητής πανηγύρισε και τα δέκα πρωταθλήματα. Μόνο τυχαίος δεν είναι βέβαια στον σύλλογο, αφού όπως μας μετέφερε, εδώ και 44 χρόνια είναι κοντά στον Ηρακλή, αρχικά ως αθλητής και εν συνεχεία ως προπονητής.


Ο άνθρωπος που μιλώντας στην BLUEARENA, δεν έκρυψε τη δίψα του και για άλλους τίτλους: «Θέλουμε να τα κάνουμε 20 τα πρωταθλήματα. Δεν είναι πολλά τα δέκα, ειδικά όταν κοντράρουμε ομάδες των Αθηνών. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε σκληρά και με τη θέληση των αθλητών και του συλλόγου πετύχαμε και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω πάντως ιδιαίτερα τους Αραμπατζόγλου και Συμεωνίδη που είναι πάντα δίπλα μας».


Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα και ο Παναγιώτης Κουτσουπάκης ανάλυσε τα προβλήματα που υπάρχουν και καλούνται κάθε φορά να ξεπεράσουν:

«Δε θέλω να πω πως έχω παράπονο από τον σύλλογο αλλά πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα, οικονομικά και όχι μόνο. Το μπάτζετ για το τμήμα μας δεν ξεπερνά τα 40.000 ευρώ το χρόνο. Πολλές φορές αισθανθήκαμε μόνοι, όμως ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και τα καταφέραμε. Για να συνεχιστεί όμως αυτή η πορεία θέλουμε κι άλλους κοντά μας, να μας στηρίξουν για να προχωρήσουμε. Όλα οι αθλητές δεν έβαλαν ποτέ τον εαυτό τους και τα προβλήματα πάνω από όλα αλλά τον σύλλογο για τον οποίο αγωνίζονται. Αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά».


Συνεργάτης του προπονητή είναι ο Αθανάσιος Ναζίρης, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ηρακλής τερμάτισε πρώτος με 53 βαθμούς, αφήνοντας πίσω με 35 τον Πολυνίκη Μοσχάτου, που παρά τη σημαντική του ενίσχυση με μεταγραφές δεν κατάφερε να πλησιάσει καν τους πρωταθλητές.

Τρίτος τερμάτισε ο Άγιος Γεώργιος Σερρών με 31 βαθμούς.Αναλυτικά οι Πρωταθλητές Ελλάδας:


Πιλαβίδης Αλέξανδρος χρυσό μετάλλιο στα 60 κιλά


Μπεντινίδης Εμζάριος χρυσό στα 84 κιλά


Παυλίδης Θεοδόσης αργυρό στα 84 κιλά


Γιαγιάς Σταμάτης αργυρό στα 120 κιλά


Κωνσταντινίδης Νέστωρ χάλκινο στα 55 κιλά


Λαμπριανός Τζώνη χάλκινο στα 96 κιλά


Ογκανεσιάν Κάρεν 5ος στα 55 κιλά


Παπαδόπουλος Γιάννης 5ος στα 60 κιλά


Τερζενίδης Νίκος 5ος στα 66 κιλά

Σχετικά Άρθρα

Back to Top