Ο Σάνον, το Κύπελλο…

Η φωτογραφία που βάζει σήμερα η “BLUEARENA” είναι από το 1976. Είναι ο Λες Σάνον που, ως προπονητής του Ηρακλή, σηκώνει ψηλά το Κύπελλο που κατέκτησε …

Ροπαλιές


Η φωτογραφία που βάζει σήμερα η “BLUEARENA” είναι από το 1976. Είναι ο Λες Σάνον που, ως προπονητής του Ηρακλή, σηκώνει ψηλά το Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Σαν σήμερα, ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1926 στο Λίβερπουλ, Σάνον απεβίωσε. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε ποδόσφαιρο και στη Λίβερπουλ και στην Μπέρνλι.


Ο Σάνον τότε, όπως και ο κόσμος και οι παίκτες του Ηρακλή δεν θα περίμεναν ότι αυτή η φωτογραφία (εκείνες οι φωτογραφίες από το 1976), εκείνος ο τίτλος, εκείνος ο θρίαμβος θα ήταν στο… μακρινό 2009, ο μοναδικός που θα ήταν γραμμένος (ακόμη) στην ιστορία της ομάδας. Κι όμως, είναι…


Εκείνο το παιχνίδι, εκείνος ο τελικός του 1976 είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς. Και ταυτόχρονα και αφορμή προβληματισμού.


Ο Λες Σάνον, λόγω της γνώσης του βεβαίως για το ποδόσφαιρο, ήταν μεταξύ άλλων σύμβουλος στην ταινία «Η Απόδραση των 11».


Περισσότερα για τον Λες Σάνον μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό λινκ


http://www.lfchistory.net/player_profile.asp?player_id=837

Σχετικά Άρθρα

Back to Top