- Bluearena - http://bluearena.gr -

Ξενίδης: “Μόνο ο Ρέμος γνωρίζει την επόμενη μέρα”

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, μίλησε στον sport103 FM και στην εκπομπή «Rotation» με αφορμή την απόφαση του Αντώνη Ρέμου και της διοίκησής του να αποχωρήσουν από τα κοινά της ΠΑΕ.


Για το πώς βλέπει την φετινή πορεία του Ηρακλή τόνισε: «Με αυτά που βλέπουμε γενικότερα για την ομάδα μας μόνο να μας απογοητεύουν μπορούν και όχι να μας δημιουργούν κάποια αισιοδοξία για το μέλλον».


Για το τι έχει στοιχίσει δήλωσε: «Έγιναν αρκετά λάθη σε όλους του τομείς και στο ποδόσφαιρο δεν είναι δύσκολο τα λάθη να τα πληρώσεις. Όταν κάνεις λάθη συνεχόμενα κάποια στιγμή αυτό έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι το οποίο είναι ο καθρέφτης όλης της ομάδας. όταν δεν υπάρχουν νίκες είναι λογικό να δημιουργούνται όλες αυτές οι καταστάσεις. Αν ο Ηρακλής είχε πάρει τουλάχιστον ένα από τα δύο τελευταία του παιχνίδια (σ.σ. με Εργοτέλη και Ατρόμητο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο) τότε η κατάσταση ίσως και να ήταν διαφορετική».


Για το που θεωρεί ότι έγιναν λάθη σχολίασε: «Λάθη έγιναν σε όλους του τομείς. Οι επιλογές ήτανε λάθος σε όλους τους τομείς. Ο Ηρακλής δεν έχει διοίκηση αλλά θα μου επιτρέψετε ωστόσο να βγάλω τον Αντώνη Ρέμο έξω από αυτό το κομμάτι έστω και αν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν βγήκα να κάνω τον δικηγόρο του Ρέμου, απλά όταν ένας άνθρωπος είναι Ηρακλή πονάει την ομάδα και βάζει τα λεφτά του δεν θα βγω να τον κατηγορήσω. Είναι ανεπίτρεπτο στο γήπεδο να βρίζει τον Ρέμο. Γιατί; Μήπως έχει φάει λεφτά από τον Ηρακλή; Μήπως δεν είχε διάθεση να βοηθήσει τον Ηρακλή όταν ήρθε και ανέλαβε σε εκείνη την στιγμή για να τον βγάλει από το αδιέξοδο. Μήπως δεν ήθελε να κερδίζει η ομάδα κάθε Κυριακή; Για εμένα αυτό είναι λάθος. Έχει κάνει λάθη. Αυτό το δέχομαι και είμαι μαζί με όποιον λέει κάτι τέτοιο. Αλλά πάντα παίζει ρόλο και η πρόθεση. Νομίζω ότι οι προθέσεις του Αντώνη Ρέμου για τον Ηρακλή ήταν πάντα αγνές χωρίς καμία δόση συμφέροντος. Παρ’ όλα αυτά έκανε λάθη και έχει μια απειρία γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν. Πιέστηκε στην αρχή να αναλάβει την ομάδα, παρά το ότι όσοι ήταν γύρω του, του έλεγαν να μην αναλάβει. Αυτός όμως ανέλαβε την ομάδα και την πλήρωσε. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό, αλλά και με την ψυχολογία του. Το να είσαι ο Αντώνης Ρέμος και να μην έχεις διάθεση να τραγουδήσεις, λόγω της κατάστασης στον Ηρακλή είναι σημαντικό και τα δείχνει όλα για το πώς λειτουργεί. Ο Ρέμος είναι άνθρωπος που 24ωρες την ημέρα μιλάει για τον Ηρακλή. Έκανε λάθη αυτό είναι σίγουρα αλλά κανένα δεν ήταν εσκεμμένο. Καλώς ή κακώς τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία κρίνουν όλους».


Για το αν έχει επαφή με τον Αντώνη Ρέμο ξεκαθάρισε: «Έχω μια προσωπική επαφή με τον Ρέμο αλλά είναι σε άλλο επίπεδο. Σε ότι έχει να κάνει με τον Ηρακλή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είμαστε και απέναντι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο Ρέμος δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει στον Ηρακλή. Όταν και αν αποχωρήσει ο Αντώνης Ρέμος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καεί το όνομα του Ρέμου για τον Ηρακλή. Ο Ρέμος για τον Ηρακλή είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στην Αθήνα και μπορεί να βοηθήσει ώστε η ομάδα και να κάνει κόσμο και να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τα κέντρα που βρίσκονται εκεί».


Κι όσο για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Ηρακλής τόνισε: «Την επόμενη ημέρα τι γνωρίζει μόνο ο Ρέμος από την στιγμή που βγήκε η ανακοίνωση. Θα κάνει κάποιες συζητήσεις για να μπορέσει να μεταβιβάσει τις μετοχές πράγμα το οποίο το θεωρώ δύσκολο. Ακούγεται ότι γίνονται συζητήσεις στην Αθήνα για να βρεθεί ένας επιχειρηματίας κάτι το οποίο το θεωρώ δύσκολο. Αυτό γιατί όποιον τον αναλάβουνε πρέπει να γνωρίζουνε πολύ καλά το τι είναι Ηρακλής γιατί η ομάδα είναι σε οριακό σημείο. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι εξαιρετικά αναγκαία για κάποιους βαθμούς. Αυτό γιατί ο Ηρακλής έχασε κάποια βαθμούς στην έδρα σου που δεν γυρνάνε πίσω. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση στον Ηρακλή. Νομίζω ότι η λύση που μπορεί να βρεθεί είναι σε συνεργασία με τον Γ.Σ. να αναλάβει μια διοίκηση που θα βγάλει τον Ηρακλή από αυτήν την δύσκολη κατάσταση όσο είναι εφικτό αυτό. Όση αισιοδοξία και να έχουμε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».


Κι όσο για δική του εμπλοκή; «Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω θα το σκεφτώ ανάλογα και με το ποίοι θα είναι οι υπόλοιποι. Έχει σημασία και με τη φιλοσοφία όσων θα μπουν. Δεν επιδιώκω την δημοσιότητα αφού δεν με ενδιαφέρει. Σκοπός είναι ότι όποιος μπει να υπάρχουν οι συνθήκες. Στο παρελθόν ο Ρέμος μου είχε προτείνει να αναλάβω κάποια θέση αλλά δεν το έκανα γιατί το κλίμα δεν βοηθούσα. Όλα αυτά φυσικά πάντα αφιλοκερδώς. Όταν ο Αντώνης Ρέμος αναλαμβάνει μια ομάδα για να την εξυγιάνει δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα και να παίρνουν τόσα χρήματα που δεν θα τα παίρνανε στις καλές εποχές του Ηρακλή. Υπήρχαν άνθρωποι που παίρνανε μισθό 8.000 και 10.000 ευρώ και που κάποιοι παραιτήθηκαν κάποιοι άλλοι όχι», και ξεκαθάρισε: «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους ανθρώπους που παίρνουν λεφτά αρκεί η ομάδα να είναι στο επίπεδο που τη θέλουμε. Έχουμε μπερδέψει τη βοήθεια με το συμφέρον. Βοήθεια προς τον Ηρακλή είναι να μαζευτούνε πέντε άτομα χωρίς προσωπικό έξοδο και βοηθάμε τον Ηρακλή. Όταν μια ομάδα είναι υγιής ναι να πληρωθώ γιατί με την δουλειά που θα κάνω θα ανεβάσω τα έσοδα της ομάδας. Γιατί να είμαι εκεί και να παίρνω αυτά τα λεφτά; Ποιος ο λόγος να είμαι εκεί; Ποιο είναι το κριτήριο; Πιστεύω ότι άλλα πράγματα του μεταφέρανε και άλλα πράγματα γινότανε. Αυτή είναι η εντύπωσή μου αφού ήταν από την αρχή δεδομένο ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την δουλειά του. Ίσως θα ήταν καλύτερα να δώσει απλώς μία χορηγία. Κι όλα αυτά ενώ ξεκίνησε μία διοίκηση δυνατή όπως οι Ξανθόπουλος, Χαϊτογλου, Κορκόβελος και Αδαμίδης που όμως φύγανε με το κενό του Μπάμπη Ξανθόπουλου να μην καλύφθηκε αν και ήτανε ο άνθρωπος που έψησε τον Αντώνη Ρέμο. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι συνέβη. Γίνανε λάθη πολλά με τον Αντώνη Ρέμο να έπρεπε να αξιολογήσει τους συνεργάτες του. Ο Φερέρ για παράδειγμα πήρε και χρήματα από τον Ηρακλή ενώ ο Μπάμπης έβαλε χρήματα. Είναι λογικό να είναι αγανακτισμένος όταν τέσσερα χρόνια βλέπεις την ομάδα να παλεύει να σωθεί. Δεν έχω δεχθεί καμία πρόταση. Ακούω κάποια πράγματα και εγώ αν και κάποια για Αθηναίους επιχειρηματίες δεν ισχύουν. Αν χρειαστεί η ομάδα βοήθεια και μπορώ να την δώσω θα το κάνω αλλά πάντα αφιλοκερδώς και αυτό είναι το πιο βασικό γιατί η ομάδα την στιγμή αυτή χρειάζεται βοήθεια και όχι έμμισθους υπαλλήλους».


Τέλος για το παιχνίδι : «Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αξιόμαχο σύνολο τα Γιάννενα με τον Ηρακλή να είναι αποδεκατισμένο με τα τρία παιχνίδια που έρχονται να είναι καθοριστικά για την παραμονή της στην κατηγορία γιατί μετά θα είναι αργά. Όπως και να βρεις παίκτες στην περιόδου του Ιανουαρίου και να αλλάξουν το πρόσωπο της ομάδας. Μακάρι να πάνε όλα καλά με τον Αντώνη Ρέμου να είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Ηρακλή και να βρεθεί κάποιος άνθρωπος ή όποιος κληθούν ώστε η ομάδα να μην μπλέξει σε άσχημες περιπέτειες που έχει αρχίσει ήδη να μπλέκει».