Κωφίδης: “Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος”

Δύο συνεντεύξεις του Σάββα Κωφίδη, σε “Αθλητικό Metropolis” και “Goal” φιλοξενούνται στα ΜΜΕ. Ο προπονητής του Ηρακλή δίνει το στίγμα της προσπάθειας που γίνεται. Στο «Αθλητικό Metropolis”, είπε: «Για …

Ηρακλής

Δύο συνεντεύξεις του Σάββα Κωφίδη, σε “Αθλητικό Metropolis” και “Goal” φιλοξενούνται στα ΜΜΕ. Ο προπονητής του Ηρακλή δίνει το στίγμα της προσπάθειας που γίνεται. Στο «Αθλητικό Metropolis”, είπε: «Για κάθε προπονητή είναι δύσκολο όταν πάει σε μία ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Όσον αφορά τον Ηρακλή δείξαμε προσπάθεια και αλλαγή στην νοοτροπία, μεγαλύτερο πάθος και διάρκεια στην καλή απόδοση. Απλά πρέπει να σταθεροποιηθούμε όσον αφορά την διάρκεια και να την αυξήσουμε. Πάντα με αλλαγή προπονητή υπάρχει η διάθεση για καλύτερα αποτελέσματα. Μετά τα δύο καλά παιχνίδια που κάναμε, χάθηκε η συγκέντρωσή μας και η οργάνωση με τον Ατρόμητο όπου αιφνιδιαστήκαμε αλλά το σημαντικό είναι ότι επιμείναμε και παλέψαμε ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το θετικό και πρέπει να αυξήσουμε την διάρκεια».
Για τον Βέλλιο είπε: «Σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος είναι σύμμαχος, και για την ομάδα αλλά και για τον Βέλλιο, τον κάθε Βέλλιο, κάθε νέο παιδί. Πρέπει να προστατεύουμε τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως όταν η ομάδα είναι σε περίεργη κατάσταση και σε χαμηλή βαθμολογική θέση. Ο χρόνος θα είναι σύμμαχός του, θα μας βοηθήσει. Πιστεύω στις δυνατότητές του» ενώ συμπλήρωσε: «Υπάρχει μία μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση για μένα. Αλλά το θέμα δεν είναι εγώ ή κάποιος άλλος που είναι Ηρακλής αλλά η ίδια η ομάδα. Είδαμε την βοήθεια του κόσμου στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Δεν πρέπει να χαθεί ο χρόνος, να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις μας και ο κόσμος να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός και να είναι δίπλα μας. Αυτή η ενέργεια των φιλάθλων ώθησε και τους παίκτες για να κάνουν την αντεπίθεσή τους».
Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είπε: «Ο Εργοτέλης παρουσιάζεται βελτιωμένος, ισχυρός, με ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι η πιο δύσκολη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει. Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι, πιο έξυπνοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».


Στην εφημερίδα “Goal” είπε: “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να περάσουμε στους παίκτες μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Από αυτούς εξαρτάται το κατά πόσο θα καταλάβουν ότι ένα παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις και ότι πρέπει να παλεύουν μέχρι το τέλος. Να εμπεδώσουν ότι μπαίνουμε σε έναν αγώνα και παίζουμε από την αρχή μέχρι το τέλος για να τον κερδίσουμε. Ανεξάρτητα από ό,τι και να συμβεί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη. Αυτό φαίνεται να το έχουνε συνειδητοποιήσει. Προσπαθούμε να τους έχουμε συγκεντρωμένους στο παιχνίδι. Να μην έχουν αρνητική ψυχολογία όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Να καταλάβουν ότι σε ένα παιχνίδι υπάρχουν εναλλαγές, μπορεί να δεχθείς γκολ. Μπορεί να σκοράρεις πρώτος. Δεν θα πρέπει να επηρεάζονται. Θα πρέπει να μπορούν να ελέγξουν αυτές τις επιλογές. Το σίγουρο είναι ένα, ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια, ανεξάρτητα από το πόσο ποιοτικά αγωνίστηκαν οι παίκτες μου είχαν διάθεση να παλέψουν μέχρι τέλους”. Για τότε που αποχώρησε από τον Ηρακλή και για την επιτροφή του. “Όλοι γνωρίζουν πώς και γιατί έφυγα από την ομάδα τότε. Ήταν ζήτημα αρχών τις οποίες δεν μπορούσα να καταπατήσω. Όταν τώρα μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα, σε μια δύσκολη περίοδο, δεν το σκέφτηκα πολύ. Κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο τι θα πρέπει να γίνει για να βγει η ομάδα από την άσχημη θέση στην οποία βρισκόταν. Τι ακριβώς μπορώ να κάνω για να βοηθήσω”. Για τους νέους ποδοσφαιριστές είπε: “Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό θέμα. Και αυτό γιατί τους νέους παίκτες πρέπει να τους χειρίζεσαι σωστά. Όταν μπαίνει στην ομάδα ένας νέος ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει ανάλογη συνέχεια. Και πρέπει να το υποστηρίξεις αυτό το παιδί να έχει συνεχή υποστήριξη για να μην το κάψουμε”. Για το τι σημαίνει Ηρακλής δήλωσε: “Για τον Ηρακλή που έχει αυτή την ιστορία είναι λογικό ότι πρέπει να είναι ψηλά. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περίοδοι που μια ομάδα είναι στα καλά της και άλλες περίοδοι που είναι χαμηλά. Το σίγουρο είναι ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια δεν αξίζει στον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι για μεγαλύτερα πράγματα και πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε η ομάδα να αποκτήσει και πάλι την αίγλη που είχε”.

Σχετικά Άρθρα

Παράλληλη ποδοσφαιρική μαγεία από Βάσια και Μαραντόνα! (vid)

Ποδόσφαιρο

Φοφόνκα: “Ο κόσμος του Ηρακλή πληρώνει τα εγκλήματα των διοικήσεων!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top