Νέα δικαστική νίκη – Αθώοι Μανώλογλου και Στρίβας

Οι δικαστικές νίκες του Ηρακλή έναντι του Άρη στο θέμα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, συνεχίζονται. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (16/11) εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο …

Ηρακλής


Οι δικαστικές νίκες του Ηρακλή έναντι του Άρη στο θέμα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, συνεχίζονται. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (16/11) εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μία από τις τρεις μηνύσεις που κατέθεσε η ΚΑΕ Άρης κατά των τότε μελών του δ.σ. του Ηρακλή, Δημήτρη Μανώλογλου και Δημήτρη Στρίβα, για συκοφαντική δυσφήμιση ανώνυμης εταιρίας.Συγκεκριμένα, θεωρήθηκαν συκοφαντικές οι εκφράσεις: “η ενέργεια της ΚΑΕ Άρης ήταν προσχεδιασμένη”, “η παράλειψη αναγραφής του τιμήματος της αποδέσμευσης του αθλητή στο συμβόλαιό του με την ΚΑΕ Άρης ήταν δόλια και προσχεδιασμένη”, “η ενέργεια της ΚΑΕ Άρης να επικαλείται την ακυρότητα που η ίδια δημιούργησε, συνιστά προσβολή σε κάθε έννοια σοβαρότητας, αλλά και του αθλητικού πνεύματος”, “ο λόγος που αρνείται να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει”.


Την πλευρά της ΚΑΕ Άρης υποστήριξε ο Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος σε ερώτηση για τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την πλευρά του Ηρακλή, δήλωσε άγνοια (“δεν έχω καμία ενημέρωση από τους νομικούς μου συμβούλους”). Στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι εκφράσεις ήταν συκοφαντικές και έβλαψαν τον Άρη, διότι έχασε πολλές χορηγίες την περίοδο εκείνη. Παράλληλα επανέλαβε ότι το συμβόλαιο του Σχορτσιανίτη με τον Άρη είναι άκυρο, οπότε δεν οφείλεται ούτε ένα ευρώ στον Ηρακλή. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις δικαστικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.


Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εκφράσεις όχι μόνο δεν είναι δυσφημιστικές για την ΚΑΕ Άρης, αλλά ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, είναι δηλαδή αληθείς, βάσει και των δικαστικών αποφάσεων που τέθηκαν υπόχη του δικαστηρίου. Όσο για το γεγονός ότι η ΚΑΕ Άρης κάνει λόγο για ακυρότητα του συμβολαίου, θεωρήθηκε ως… “ενέργεια καταχρηστική και αντίθετη προς την περί δικαίου και ηθικής αντίληψη του μέσου κοινωνικού ανθρώπου”.

Οι Μανώλογλου και Στρίβας αθωώθηκαν, ενώ οι άλλες δυο μηνύσεις που εκκρεμούν, με ίδιο περιεχόμενο, αναμένεται να εκδικαστούν στις 15 Δεκεμβρίου.Σχετικά Άρθρα

Back to Top