“Ο Λευτέρης είναι φοβερός άνθρωπος”

«Θέλω να προσφέρω κι εγώ ό,τι περισσότερο μπορώ ούτως ώστε να ανεβούμε στη μεγάλη κατηγορία και να παίξω με τον Ηρακλή». Ο Τέρελ Κασλ είναι …

Ηρακλής

«Θέλω να προσφέρω κι εγώ ό,τι περισσότερο μπορώ ούτως ώστε να ανεβούμε στη μεγάλη κατηγορία και να παίξω με τον Ηρακλή». Ο Τέρελ Κασλ είναι αποφασισμένος. Κι ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο στην Α1. «Η ομάδα ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Η ελληνική Α1 έχει το εξής χαρακτηριστικό. Κάθε παιχνίδι είναι σαν πόλεμος, με την καλή έννοια. Γι’ αυτό μου αρέσει το πρωτάθλημα. Η Α2 είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά λίγο πολύ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Α1».

Η εφημερίδα «Εξέδρα» δημοσιεύει (11/11) συνέντευξη του Κασλ ο οποίος, μεταξύ άλλων, βγάζει το καπέλο του, στον Λευτέρη Κακιούση. «Είναι φοβερός άνθρωπος. Υπήρξε σπουδαίος αθλητής, γεγονός που έχει σημασία διότι αντιλαμβάνεται την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης των παικτών. Έχει βοηθήσει όλα τα παιδιά στην ομάδα. Θα καθίσει και θα συζητήσει με τον καθένα… Δεν θα αφήσει κάτι να αιωρείται. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες και να νιώθει ότι έχει πάντα δίπλα του έναν άνθρωπο για να τον συμβουλέψει. Όσο για μένα; Δεν έδωσε σημασία στο τι έλεγε ο καθένας κι αυτό μέτρησε στις σκέψεις μου», είπε.

Ο Κασλ αναφέρει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. «Ο κόουτς είδε τις εξετάσεις μου και μου είπε ότι είμαι σε φοβερή κατάσταση. Μου είπε επίσης ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει μια μεγάλη διαφορά. Στη καριέρα μου, ουδέποτε είχα σοβαρό τραυματισμό. Συν τοις άλλοις, προσέχω τη διατροφή μου και διατηρούμε σε πολύ καλή κατάσταση. Εν τέλει, έχω αυτογνωσία και είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβω εγώ ο ίδιος, όταν δεν θα μπορώ να συνεχίσω. Και τότε θα σταματήσω. Παραμένω εξάλλου ένας από τους ταχύτερους παίκτες στην Ελλάδα στο ένας εναντίον ενός. Αυτό το λέω ως απάντηση σε όσους λένε ότι έχω γεράσει».

Λέει για τον κόσμο: «Οι οπαδοί επίσης στηρίζουν με πάθος την προσπάθεια της ομάδας. Αυτό ένιωσα τουλάχιστον στον Ηρακλή».

Λέει για τον ρόλο που έχει στην ομάδα και αναφέρεται στον αν… κυνηγάει τον χαρακτηρισμό «ηγέτης». «Εξαρτάται το πώς εννοούμε τη λέξη «ηγέτης». Για μένα ο ηγέτης σε μια ομάδα δεν είναι αυτός που βάζει τους περισσότερους πόντους. Ο ηγέτης αναδεικνύεται από άλλα πράγματα. Από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τους συμπαίκτες του, από το κατά πόσο θα τους σταθεί σε μια δύσκολη στιγμή και γενικότερα από το κατά πόσο λειτουργεί υπέρ των συμπαικτών του. Προσωπικά, μου αρέσει να προσπαθώ να βοηθώ και κάποιες φορές, έχοντας ως όπλο την εμπειρία μου, επιδιώκω να μάθω κάτι σε έναν νεότερο αθλητή».

Ο Κασλ έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη σε μια πόλη που αγαπάει. «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πριν από πέντε χρόνια ότι θα περνούσα μια ζωή στη Θεσσαλονίκη. Πίστευα πως θα καθόμουν μάξιμουμ δύο χρόνια, αλλά είμαι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής στη Θεσσαλονίκη. Είστε καλοί άνθρωποι, ενώ όλη η πόλη λατρεύει τον αθλητισμό. Έχει κουλτούρα, πολιτισμό… Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη. Έχετε όμως ένα τεράστιο πρόβλημα. Πολύ κίνηση στους δρόμους. Όταν μάλιστα βρέχει, για να φτάσεις στον προορισμό σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις από το σπίτι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα. Πολλά αυτοκίνητα για μικρούς δρόμους».


 

Σχετικά Άρθρα

Στο Ιβανώφειο ο Όμπι – “Θα βοηθήσω όπου χρειάζεται η ομάδα” (vid+pics)

Μπάσκετ

Η… “διαβολοεβδομάδα”, με τοπικό ντέρμπι και τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια!

Μπάσκετ

Back to Top